icon

Ako umývate podlahy pri deťoch?

23. feb 2023

Ahojte, mám takú jednoduchú otázku 😊 Ako umývate podlahy pri deťoch? Máme veľký byt a 1,5r syna a ešte som neprišla na to, ako to spraviť efektívne 😅 Na obed spí už len raz aj to len tak hodinu, kedy nám akurát pripravím jedlo a v kľude sa najem, večer po uspatí sa mi s mopom veru už behať nechce, celé víkendy keď sme s mužom, sme väčšinou preč. Snažím sa upratovať so synom cez týždeň, s vysávaním nie je problém, baví ho behať okolo vysávača, ale popri ňom vytiahnuť mop a vedro s vodou je samovražda 😅 Odhliadnuc od toho, že samozrejme chce stúpať práve po tom mokrom. Rozmýšľala som nad nejakým pomocníkom, parným mopom napríklad, ale neviem, či by to bolo lepšie, nedá sa na tej pare popáliť? Má niekto nejaký overený spôsob či fígeľ ako na to? 🙈 Ďakujem

Strana
z2
ankare
23. feb 2023

Rob. vysávač si kúp. Nestojí celý svet a je to veeeelky pomocník. Kým sme vonku povysava aj pomopuje. U nás ide nosntop,keďže mám dvoch chalanov mrvičov.

elisebah91
23. feb 2023

Ja som posledné ho uviazala do jedálenskéj stoličky a pustila cocomelon na YT 🙈

bora0123
23. feb 2023

Skus nieco taketo, su aj ine značky za polovicnu cenu 😊

https://www.vileda.sk/elektricke/elektricke-spr...

Alebo v dmke maju toto

https://www.mojadm.sk/profissimo-mop-na-umyvani...

Tam sa daju zacvaknut jednorazove vlhcene vreckovy na podlahu, pripadne mokra handra a nepotrebujes vedro, aj ked to je skor v stave nudse a na mensie plochy asi 😅

fiafia
24. feb 2023

Za mňa robotický vysávač s mopom keď nemá kto strážiť.

autor
24. feb 2023

Robotický vysávač máme, je to super vec a kým bol syn menší, tak mi to úplne postačovalo. Len teraz 100x niečo vytiahne a nechá na zemi a potom keď sme vonku a pustím robot, tak sa buď niekde chudák zasekne alebo tie veci zametie niekam, kde ich už ani nenájdem 😅 Najlepší pomocník je teraz pre mňa skôr tyčový bezkáblový vysávač, rýchlo povysavane, jednoducho sa čistí, nemusím dolovať z neho vlasy ako z robota. Tak som rozmýšľala či sa k nemu nedá aj nejaký mopovaci nástavec zohnať alebo niečo podobné, čo nebude nechávať veľmi mokrú podlahu. Ale celkom dobré tipy ste mi dali, ďakujem.

gertrudaosem
24. feb 2023

Iba podotýkam. Máš iba jedno dieťa. Máš aj muza. To je fakt taký veľký problém zmyť podlahu, resp niečo vymyslieť?

autor
24. feb 2023

Nie, nie je, veď aj doteraz sme fungovali, zase umývanie podlahy nie je jadrová fyzika 😊 Ale ak sa to dá zjednodušiť, zlepšiť, niekto má nejaký spôsob alebo pomocníka o ktorom neviem, tak si rada nechám poradiť.

babulkomale
24. feb 2023

@adeladulova asi si mala mega kludne dieta ktore ani len nenapadlo vyliezt zo stolicky ked ta nevidelo 🤦 to by ta stolicka musela jazdit popri nej aby bolo dieta spokojne. A velky byt dokladne umyt trva viac ako 15 minut.

mamkalentedkova
24. feb 2023

Normálne umývam každý deň ..niekedy sa mi podarí stihnúť to ,kým spí ,inokedy áno..behá po mokrom..obujem jej sandálky,aby nemala mokré celé nôžky ,vedro nechám vo vani,takže sa k nemu nedostane ..mop si vždy prídem namočiť ,vyžmýkať ..nič strašné a ani to nie je atómová veda .Jasné ,že prvá si musí chytiť mop ona ..niekedy behá celý čas okolo mňa ,niekedy si pekne sadne a číta si Albi knihu alebo sa hrá .Veď je to ako akákoľvek činnosť pri dieťati...Mam aj parný mop..ten som používala ešte keď stvornozkovala ,aby nebola mokrá celá .Intenzita pary sa dá nastaviť a podlaha nikdy nebola taká horúca ,že by sa na nej popalila,niekedy žasnem ,z čoho všetkého sa dá spraviť problém

simca06022011
24. feb 2023

Ja mam profil mop, klasicky, na jeden sup umyjem celu izbu. Robotický vysávač ktorý umyje podlahu DOBRE nevymysleli zatiaľ.. A to.som už skúšala 4.. aktuálne mam taky ktorý by mal byť super a akurát tak fľaky sú po ňom všade:D ďakujem neprosím. Nechám ho.povysavat (ak to.ked treba rychlejsie spravim klasickym vysavacom), chytím mop a podlahy sú za 10minut umyté všade a dobre.

akab
24. feb 2023

Skúste ten parny mop. Nie je z neho vôbec horuca podlaha. Keď umyjete pri otvorenom okne, je to za 5 sekund suché. Veľmi čistá a rýchla robota.

konikkon
24. feb 2023

Mám aj parný mop, aj robotický vysávač s mopom, najradšej aj tak umývam klasickým mopom. A ako ty, vysávam spolu so 14 mesacnou dcérou a umývam cez obed, keď ona spí, alebo až keď je manžel doma, tak zmyje podlahy jeden a druhý sa zavrie s dieťaťom do 1 miestnosti alebo ide na hodinu von. Inak sa to asi nedá vyriešiť.

1mina
24. feb 2023

Kedysi som umyvala ked spala vecer, lenze potom zaspavala neskoro a ja som nato uz nemala energiu. Potom ked som mala dve deti tak som mladsieho davala do ohradky a starsia mi potom behala lebo je nezastavitelna a chcela umyvat s detskym mopom tiez :D a teraz umyva roboticky vysavac hocikedy aj pocas dna, nerobi to az tak na mokro aby sa nedalo okolo neho chodit

petrusa87
24. feb 2023

No ja som to robila iba vecer ked zaspali, telku od kedy mam deti ani nepoznam 😁 a to som neni sluzka nasho domu proste fakt uz neni cas a o de

siatej supsa pomaly do postele,,,, dlazku som kazdy den umyvala ked stvornozkovali alebo plazili sa potom uz malokedy a teraz raz týždenne a zas vecer aby mi ju nepochodili 😉

kubkovamama
24. feb 2023

Robotický s mopom nikdy neumyje tak dobre ako ručne..aspoň teda u nás.😂Do rohov apod aj tak musím ručne a jednoducho to nemá taký silný tlak na podlahu ako mop v ruke.My máme 4 behajúce,tak prejdú aj po vlhkom,nezbláznim sa.Pri decku nikdy! nebudeš mať krásne vyleštené podlahy a nič v podstate.Skoda,že niektoré návštevy a chápavé svokromamy na to tiež ešte neprišli.Tiez ma to dlho štvalo,ale to fakt nejde udržať domácnosť v stave ako keď si bola sama/lebo poniektorí chlapi sú horší ako to decko/

adeladulova
24. feb 2023

@babulkomale asi mas pravdu, je pravda, ze kde som ho polozila, tam som ho nasla 😁

zuzulka558
24. feb 2023

Pomáha mi z detským mopom a vysávačom,, zabaví sa a nehuci od nudy 🙂

linkapaulinka
24. feb 2023

Cez den som povysavala a vecer umyla. Pripadne aj povysavala v prvej faze spanku a umyla a uz si len vychutnala vecer cisty dom. Aspon chvilu😁

babulkomale
24. feb 2023

@adeladulova moji vyliezali z postielky ked este chodit nevedeli 🤦

srferreira
24. feb 2023

Umyva so mnou. Zas on posluchne tuto sa postav lebo to je mokre. Sem tam urobi napriek, a uz ponozky vyzuva, lebo ma mokre. Ma svoj “mop” a s tym beha hore dolu. Ked vysavam ani neviem kde je. Beha z izby do izby 😂

bubik6x
2. mar 2023

No u nás to funguje takto: kým vysavam je malý pri vysavaci kým skončím najväčšie izby, keď už prechádzam na záchod, kúpeľňu tak ho dám do ohradky a moja 6rocna rýchlo umýva podlahy v tých izbách kde už som skončila a ja dokončím potom ten zachod a kúpeľňu, ale tiež kým bola ona ešte malá tak som ju dala do ohradky + chrumky a zapla televízor, ináč to nešlo

mamusa123456789
2. mar 2023

V živote má nenapadlo, brat so sebou vedro s vodou... To potom umývate dlážku špinavú vodou.... Zotrie kúsok a idem do vane prepláchat a nemám problém ze mi dieťa lezie do vedrá, Ile ručne to robíme tak raz za týždeň, inak to robí robot aj povysava

Strana
z2