icon

Ako vysvetliť 4-ročnému dieťaťu, že otec ho má rád?

21. feb 2023

Idem si po radu lebo zjavne niekde robím chybu ja. Priateľ je taky ten typ co potrebuje stále niekam chodiť. Zo 7 dní v týždni je v podstate cely večer doma možno 2 krát, spravidla tie ostatne dni chodí cvičiť alebo na pivo s kamarátmi na 2 hodiny. Robí na 2 zmeny kedy sa jeden týždeň vracia domov okolo 4 a druhy okolo 7 večer. Mali sme to tak od kedy sme spolu teda mala prišla na svet s tým ze už sme takto fungovali niekoľko rokov. Problém nastal posledného pol roka kedy sa mala začína pýtať kde ide, kedy sa vráti a kde bol. To bolo tiež ok. Ja sa to nikdy nepýtam lebo vždy viem kam ide. Ale posledne mesiace začína mať divne reči ze ju ocko nemá rád lebo je stále s kamarátmi, že ma radšej pivo ako ju, casto sa už stáva sa ze keď odíde o pol hodiny sa spýta kde je ocko ja jej poviem ze sa to pýtala zopakujem jej kam išiel je chvíľu smutná a potom už ok. Najviac sa ma dotklo keď odišiel a ona sa rozplakala. 😪 Malej keď je smutná vždy poviem ze ocko ju ľúbi, ma ťažkú prácu tak potrebuje si urobiť voľno, nikdy partnera pred malou nezhodim ani o ňom nehovorím v negatívnom zmysle. Ale včera keď išiel preč z ničoho nič mi povedala ze ocko ju neznasa a pomaly sa rozplakala, keď som sa jej spýtala prečo tak ze je stále preč. Baby ja už som zufala akokoľvek sa malej snažím vysvetliť ze ocko ju má rád, je rád s nou stále musím riešiť ze je z toho smutná. Bolo to aj predtým ale nie z tak ako teraz ze je to už stále keď odíde. Priateľa nezmením on je taky vždy bol a keď som ho poprosila aby troska brzdil tak to nepadlo na úrodnú podu ma proste v hlave ze to ma zo mňa 🤗 ako jej môžem pomôcť aby to tak nebrala?

Strana
z7
autor
26. feb 2023

@simca06022011 ide o to v com ti dava odporúčania. Naša dcérka má zníženú imunitu co znamena ze keď chytí obyčajnú nadchu hneď nasadzuju atb, alebo kortikoidy podla toho co ma lebo bez nich automaticky do par dni končíme s komplikáciami. Tj neustále odbery krvi zo žily min mesiac napr tri krát a to ani do škôlky nechodí len som sa odvážila ju v chripkovom období vziať ju do interiéru na oslavu, ultrazvuky, odbery crp, vytery ani neratam atd. Verím že ak by si mala taký problém dva krát by si zvazila ci to dieťa dáš do škôlky alebo budeš skúšať ci nedosiahnes aspoň tri dni v škôlke. Prosím neznevazuj zdrav problémy iného ak o nich nič nevieš. Nevieš koľko krat mi dieťa plakalo v náručí ze chce byť uz zdravá ..... takže na toto som skutočne hakliva....

veronicka88
26. feb 2023

Tak sa ti aj ja potom psrpavedpnujem....ono je to cele také zvláštne....mali by ste si podľa mňa ak má muž záujem naozaj aspoň dvakrát do týždňa s dcérou vyjsť spolu,aj keď len na ihrisko

autor
26. feb 2023

@veronicka88 to nebolo tebe ty si sa normálne opýtala a vyjadrila názor. Nie posmešne.

brigelka
26. feb 2023

Žiadny partner nie je ideálny. Ide o to, akú máš mieru tolerancie a koľko robíš kompromisov. Ak si šťastná s partnerom, tak nemusíš riešiť ženy, ktoré ti radia do života, ktoré s tvojim partnerom nežijú a možno by ani nežili. Žiješ s ním ty.

andreatytler
27. feb 2023

Toto je vsetko velmi cudne. Podla mna prekrucas svoje vlastne slova.

Na jednej strane je partner uzasny otec a na druhej strane pochybujes ze by sa s nou vobec stretaval ak by ste isli od seba, kedze je sebecky a stretavky by boli pre neho unavne. Tak ako potom? Je sebec alebo skvely otec?

Dcera ma 4 roky ale zaroven ma uz 1,5 roka prerušenie dochádzky v škôlke zo zdravot dôvodov. To kedy zacala skolku? A potom pises ze vzdy keď sa priatel zdrží v práci a príde napr o 9 alebo 10 tak ona aj keď je unavená zo škôlky ho bude tie 3 hodiny v posteli ticho čakať.

Pises ze cela domácnosť a starostlivosť o malu je na tebe, ze jeho pomahanie spociva v tom ze ju zabavi. Dcera sama vie ze ocko sa s nou iba hraje, takze to co si pisala o tom ako ta 100% zastupi, ako jej navari, osprchuje, prebali nemoze byt pravdive.

Ty pracujes 8 hodin na HO? Ako? Cez obed spi dieta hodiu. Pracujes ked sa jej poobede venuje partner 2-3 hodiny kazdy 2 tyzden ak sa nahodou nezdrzi v praci kedy sa jej nevenuje vobec. Vecer si casto chodis lahnut s nou. Proste neexistuje aby sa tak naplno venovala dietatu ako si to opisala s tymi 2 vychadkami, kompletne sa starala o domacnost a zaroven pracovala 8 hodin denne. Podla mna to ukracujes na dcere. Ked otec pride domov, niekto sa jej konecne naplno venuje ale iba 2 hodiny a potom odide. Stavim sa ze ho vela krat ziadala by prec nesiel, ale on ide. Tak z toho si jasne v hlave pospajala ze ma radsej to pivo ako ju.

Strana
z7