Ako zapojiť manžela do starostlivosti o dieťa?
Ahojte,chcem dá iba opýtať ako to máte vy. Mame 8mesacne bábätko, som na MD prakticky celý moc aj deň do pol 4som s ním sama a o 8vcwe už spinkava. Robím všetko, plis starám sa o celú domácnosť varím periem upratujem. Môj manžel sa stara o malú tak že sa s ňou chvíľku pohra, napustí vaničku na kúpanie alebo spraví mlieko. Nič viac. Keď mu poviem že potrebujem pomoc začne zúri že on je unavený z práce (vstáva o 4).venujem sa malej alo len dokážem. Ale niekedy potrebujem aj ja oddych. Potrebujem aby ma vystriedal v nejakých aktivitách. Ale on nič nevie upratať, nevie variť nič. Všetko riešim j aj nákupy. A keď a ozvem tak len on jw unavený on vstáva on robi … lebo ja tu asi celý deň sedím na riti. Ach strašná ma to štve lenže debaty na túto tému končiacej hádkou a urážkami. Ako zo zmeniť??peosim zle a nenávistne komentáre si nechajte ďakujem
Za mňa ti konik nepomôže,pomôže ti iba rozprávať sa s mužom.Ked príde o 15:30,nechaj ho chvilu oddýchnuť a teraz je vonku krásne,choďte na prechádzku,von s kočíkom,kávu,zmrzlinu.Potom môže ísť niekedy sám a ty si vybavis svoj relax.Ja som si odbehla oddýchnuť na pár dni k mame,keď dieta popoludní spalo,poslala som si aj ja.A to mame dom a záhradu.Muza som v noci nechala vyspať,cez deň šoféruje,predsa len ja som bola doma a on musel byt fit.Zbytocne sama seba dráždis,poľavili zo svojich nárokov,vybehni s nejakou mamickiu aj na denne menu.Nakup?V pohode aj s dieťaťom,auto som mala k dispozícii.Ved byt na MD/RD je fajn,veselší kolotoč príde s prácou.Je kopec domácich pomocníkov a 8 mesačne sa už chvíľku v postieľke vie pobaviť aj samé.Varit sa dá každé dva dni.A muža postupne zapájaj do prác,keď pôjdeš do prace,budeš za to ďakovať.
A inak s jedným dieťaťom som tiež nestíhala,ale potom si si to sama v sebe upratala a s dvoma som stíhala viac ako s jedným🙂Veď ide leto,bud s drobcom vonku,aj tebe vzduch a slnko prospeje.
On sa má chcieť zapojiť sám, a nie, aby si mu to diktovala. Nechcela by som takého chlapa fakt ani zadarmo. Ja nechápem prečo majú takého indivíduá deti. Ja som šťastná, že mám úžasného manžela a rovnako je úžasným tatinom pre nášho syna. Môžem ďakovať Pánu Bohu.
@anonym_autor no takto. Ja by som si ho posadila a narovinu mu povedala ze viem o tom ze ma pomer. A rovno by som mu povedala ze doterajsi rezim skoncil. Full servis o deti sa teraz zacne delit. Ty ides do prace aby si sa mohla osamostatnit takze sa zapoji do chodu domacnosti aj on pan tvorstva.
A neskor ked sa osamostatnis budete mat striedavku. Aby s tym pocital.
Nalolko ma vela volneho casu a ty ziadny treba to prehodnotit. Ty si najdi konicek zacni sa venovat aj sebe a hlavne zacni pracovat. Nerob zo seba sluzku. To ci s nim zostanes je na tebe a tom co je pre teba prakticke. Ale prestan zo seba robit blbca. Takze pankk budr varit prat upratovat vozit deti na kruzky rovnako ako ty. Ty zmen pristredie najdes si novych ludi ooolo seba.

Ked boli deti male (2 kusy), mal manzel pracu, v ktorej byval do 18 kedykolvek. Ak prisiel o 16, mala som pocit, ze mame spolocne cely den este pred sebou, tak ma to vysokovalo, ze je UZ doma. Tebe chodi manzel o 15,30, to je uzasny cas. Vsetko okolo domacnosti, deti, som robila ja, je to o nastaveni v hlave, nikdy som nemrncala, je to pre mna automatika, pretoze mam 10hodin denne naviac, ktore nemusim travit v praci. Deti mali vzdy o vsetko postarane, neboli odkladane pred telku, tak sme si to nastavili. Manzel ked prisiel, bol velmi rad s detmi, ked som potrebovala take hlbkove upratovanie, vzal sobotu doobeda deti von. Sem tam navari cez vikend, inak vsetko ja, ale zase, ked nie som cely den doma, lebo lekari a podobne, vsetko zastupi, uvari, sprace po sebe. Vecer nema problem deti obidve ulozit. Je smutna uz len ta uvodna veta - ako zapojit manzela. Nijako, vyberala som si manzela tak, aby mal okrem ihneho zmysel pre rodinu a starostlivost aby mu bola prirodzena. Takehoto muza by som nechcela, nebola by som s takym ani partnerka, nie este manzelka a matka. Moj muz "nemusel", lebo som to vzdy brala tak, ze som DOMA. Presne na to, aby som mala priestor na vychovu aj na starostlivost.