icon

Ako zvládať nedostatok času pre seba pri malých deťoch?

25. máj 2025

Ahojte zienky, nemam sa komu vyrozpravat, tak napisem tu. Mame s manzelom dve male deti a uz ma nebavi, ze ked sme von s kamaratmi (cca raz za mesiac), dobre sa zabavame, rozpravame, tak ja musim ist domov s detmi, ulozit ich spat atd. A manzel sa vrati zabavat dalej. Raz za cas sa takto stretneme, moj zivot sa toci okolo varenia, prebalovania a domacnosti (ved to poznate) a ked mame taketo stretko raz za cas, tak ja v najlepsom musim odchadzat. Viem, ze su aj horsie veci na svete a mozno sa to zda trapne, ze toto riesim, ale nebavi ma to uz.
Manzel ma nemoze vystriedat, lebo mladsi zaspava v podstate na cicke a okrem toho je na mna strasne naviazany, ked ma nevidi, place, skratka nezaspal by bezo mna. Tak ja len tak, ze ci ste to mali podobne s malymi detmi, alebo ako ste to riesili?
Uplne citim nedostatok kontaktu s dospelymi ludmi, kde debata prebieha aj o inych veciach ako o detoch a ked raz za cas takyto kontakt mam, tak nic z toho, lebo musim utekat domov.
Mozete ma v komentaroch aj trochu slovne prefackat, nech sa spamatam, ze toto vobec riesim a kolko je zien co by rady isli s detmi domov spat a nemozu, nech sa trochu spamatam 😀 dakujem

mamamasama
25. máj 2025

Riešila som to tak,ze mlieko som odsala a na striedacku uspaval tatino. Teraz uz uspava len on. Otec je tiez rodič. Malemu nesposobis ujmu, ked ho uspi tatino.

kavasmliekom
25. máj 2025

Ak to tak veľmi potrebuješ, tak si na ten deň odsaj mlieko, a zavolaj babku, dedka, opatrovateľku a nerieš. Bav sa.
Alebo pošli domov manžela a nech nejak uspi deti, však si musí vedieť poradiť. Mlieko vie dat z fľaše

domkakvet
25. máj 2025

Ak by sa dalo skuste sa stretavat skor.

miadi
25. máj 2025

Vies co nie je to fer. Mozno by ste to mali robit tak ze stretko date skor a domov pojdete spolu. Alebo nech teda niekedy muz ostane doma s detmi a ty chod von s kamoskou a vratis sa na to uspavanie ..

evcagabi
25. máj 2025

Ja to beriem tak, ze je to len obdobie.

vkatush
25. máj 2025

Naučiť manžela uspávať. Tiež potrebuješ psychohygienu.
My sme sa striedali od narodenia. Hlavne kvôli tomu, keby sa božechráň niečo stalo, skončím v nemocnici alebo čo, aby sa manžel ani malý nezbláznili.
A pravidelne som chodila raz za týždeň s babami do mesta na babskú jazdu (chodili sme každú stredu na kvíz; kamoška chodí do posilky; ďalšia chodila na keramiku; ja teraz mám online kurz taliančiny a manžel je s malým).

Ja ťa "prefackam", že sa o tom musíš porozprávať s manželom a dohodnúť sa. Aspoň 1-2x do týždňa uspáva on.

iivancova
25. máj 2025

Ja ťa chápem, ani moja dcéra nezaspí bezomňa a chápem že to nie je len o odsatom mlieku. Na začiatku sme sa pri dcére s mužom striedali, ale keď už začala viac vnímať, vrieskala za mnou a nedala sa uspať a trvá to do teraz, má dva roky a tak skoro sa to nezmení. Nemám radu, niekedy sa s tým zmierujem ľahšie a inokedy ťažšie 😀

janinah
25. máj 2025

Ano.mne to pride trapne čo riesiš.Dieťa mas len raz male a ten čas " na cicke" preleti ani sa nenazdaš.Este ti raz bude za tym smutno.

hederamonstera
25. máj 2025
@janinah

Ano.mne to pride trapne čo riesiš.Dieťa mas len raz male a ten čas " na cicke" preleti ani sa nenazdaš.Este ti raz bude za tym smutno.

@janinah jezis prestan, mne za tym obdobim nie je absolutne luto.

Autorka, vydrz to prejde. Ale aj on by mohol byt natolko rozumny, ze pojde domov s tebou alebo sa nejako striedate. Ale ked kojis, vydrz. Neboj, o par rokov az do konca zivota budes free🙂 posielam objatie

janinah
25. máj 2025
@hederamonstera

@janinah jezis prestan, mne za tym obdobim nie je absolutne luto.

Autorka, vydrz to prejde. Ale aj on by mohol byt natolko rozumny, ze pojde domov s tebou alebo sa nejako striedate. Ale ked kojis, vydrz. Neboj, o par rokov az do konca zivota budes free🙂 posielam objatie

@hederamonstera to posudiš.ked ti deti odidu z domu...takze nechapem co s tym ma Jezis a preco by som mala prestať

any_soj
25. máj 2025

"Uplne citim nedostatok kontaktu s dospelymi ludmi, kde debata prebieha aj o inych veciach ako o detoch a ked raz za cas takyto kontakt mam, tak nic z toho, lebo musim utekat domov."

Prečo sa prosím ťa nestretávaš s dospelými kamarátmi častejšie? A prečo sa s nimi nestretávaš aj cez deň, aby si nemusela ísť uspavat?

saxana000
26. máj 2025

Ale zaspal by aj bez Teba a budes prekvapena ako rychlo.aj nasa ma separacku ma 12 mesiacov ked odchadzam poobede do prace zatvorim dvere a ta reve tak ze ju pocujem az dolu do garaze asi tak 3 a pol minuty a potom uz je dobre.ked pridem domov deti su najedene okupane ulozene a spia.. zeny verte tym chlapom trochu.. nabuduce povedz muzovi dnes uspavas ty a ja idem naspat medzi ludi alebo uspite deti a zostante spolu doma.pre mna nepochopitelne bud teda idem domov s detmi a muz ostava tam kde sme boli alebo ideme domov spolu a doma uz ostavame. Naco ide s tebou domov ked za chviku zas odide?

really8
26. máj 2025

Ludia ktori pouzivaji slovo cicka by mali platit pokuty.

svetlonos
26. máj 2025
@really8

Ludia ktori pouzivaji slovo cicka by mali platit pokuty.

@really8
😂 tiez to nemusím, rovnako ako cecek, až mi vlasy dubkom stoja brr

siska53
26. máj 2025

Ja som toto nepocitovala, lebo som mala na ihrisku kopec mamiciek a ked malo mladsie rok, tak som zacala chodit cvicit raz do tyzdna a cca raz do mesiaca na masaz. Nasi chodievali cca raz, obcas 2x do tyzdna, takze som tu moznost mala, ale to bolo skor o ptrebe mojho tela sa hybat aj nejak inak ako natahovanim s detmi ci upratovanim.
Skus si najst nejake kamosky vonku a pod. Popri detoch pokecate aj o vselicom inom. Alebo sa dohodni s muzom a vybehni s kamoskou ty na nejake tie 2 -3 hodinky.
Dalsia moznost je praca taka, ze chodis napr.na par hodin raz do tyzdna osobne niekam . A zatial je muz s detmi, nejaka kratka brigada. .