Ako zvládať podráždený nervový systém u matiek?
Ahojte, aj vy mate niekedy taky pocit, ze vas nervovy system je podrazdeny? Normalne tak celotelovo. Taky zvlastny pocit, ze neznesiete ani jeden vyssi hlas. Normalne sa musim skryt, lebo by som bud odpadla alebo vybuchla. 😫
Inak som na materskej uz 5 rokov, buduci rok idem do roboty, avsak musim si najst novu. Myslite si, ze mi bude lepsie? Ja sa bojim, ze ak pridu stresy aj tam, tak hned vyhorim.
Ako proti tomuto bojovat? Co robit?
Inak pomoc nemam ziadnu. Rodina, babky daleko.
Manzel mi po robote pomoze, ale aj to o 6tej. Akoze mam velmi rada synceka samozrejme, ale niekedy mam taketo telesne zvlastnosti.
To bude tou dlhou materskou
to je normalne 🙂 aj ked sa kazda bude tvarit, ze je materstvo super lahka vec, tak to tak urcite nie je 🙂 neboj sa, kazda sme ako dynamit :D:D:D
zmena prostredia ti urcite prospeje, ale praca ti bezne fungovanie domacnosti trosku stazi, ale najdes si rezim, ktory ti vyhovuje ♥
bez pomoci to je trosku tazsie, ale da sa aj tak, snad mas aspon kamosky, s ktorymi si viete nejako vypomoct aj s varovanim deti, ked je treba
@anonym_autor nie vôbec, bola som na materskej s prvým dieťaťom potom s druhým na predženej ms od 2016 do 2024 ale ako sa dalo som pracovala aspoň na čiastočný úväzok. Pri deťoch,domácich prácach, vareni a pod sme sa striedali s manželom
Po nastupe do prace to bude najprv lepsie ale potom pride stres zo sopla, kasla a kde dam deti? Unava, vikend prebehne zmurknutim oka. V robote kazdy otravuje s blbostami, kolektiv, sef nechce dat volno. Neustale prazdniny. Na nervy.
to je normalne 🙂 aj ked sa kazda bude tvarit, ze je materstvo super lahka vec, tak to tak urcite nie je 🙂 neboj sa, kazda sme ako dynamit :D:D:D
zmena prostredia ti urcite prospeje, ale praca ti bezne fungovanie domacnosti trosku stazi, ale najdes si rezim, ktory ti vyhovuje ♥
bez pomoci to je trosku tazsie, ale da sa aj tak, snad mas aspon kamosky, s ktorymi si viete nejako vypomoct aj s varovanim deti, ked je treba
@anonym_89f160 ja si myslím, že tu je veľa premenných, každá matka pociťuje materstov ináč. Jedna sa teší do práce, iná by rada ostala na RD dlhšie. Záleží na tom, či má žena jedno dieťa, alebo viac, prípadne dvojčatá, či je dieťa zdravé, alebo s ním treba behať po lekárch, denne viac krít cvičiť a pod. Je rozdiel, ak je dieťa pokojnejšej povahy alebo sa rozjačí dvadsať krát denne. Aj to, či je otec dieťaťa doma okolo 16,00-17,00 z práce, alebo neskôr, či je na týždňovkách. Či žije v byte, alebo v dome so záhradou, zvieratami, či jej pomáha mama, svokra, alebo ešte ona pomáha im. Pre mňa bola MD a RD nekonečná pohoda a veget, tých zopár dní, keď to bolo ťažké, ani neberiem do úvahy, lebo viem, že sú mamičky, ktoré taký deň majú každý druhý.
@anonym_autor po nástupe do práce ešte len budeš preťažená . Je to oveľa ťažšie , ako doma s deťmi.
Ale pracovať už musíme až do dôchodku, takže ti nejaké myšlienky, či to zvládnem asi nepomôžu. Budeš musieť to zvládnuť
@anonym_autor po nástupe do práce ešte len budeš preťažená . Je to oveľa ťažšie , ako doma s deťmi.
Ale pracovať už musíme až do dôchodku, takže ti nejaké myšlienky, či to zvládnem asi nepomôžu. Budeš musieť to zvládnuť
@anonym_2cb3d7 s týmto ja osobne napríklad nesúhlasím. 100x lepšie zvládam stres a vypäté situácie v práci ako keď mám pocit ze na mňa všetko padá doma.
@anonym_autor nie vôbec, bola som na materskej s prvým dieťaťom potom s druhým na predženej ms od 2016 do 2024 ale ako sa dalo som pracovala aspoň na čiastočný úväzok. Pri deťoch,domácich prácach, vareni a pod sme sa striedali s manželom
@anonym_7f47f0 ved sa nehanbi a prezrad nam ktora uzivatelka je taka uzasna
@anonym_autor Po 6 rokoch som mesiac v novej praci. Stresove situacie ako novacik zvladam uplne inak ako ked ma vytocia deti do biela. Neboj, v praci bude taaak super 😄
@anonym_autor Ja som išla do prace skôr, a môžem ti povedať, to je balzam na dušu. Deti milujem, ale čo je moc, to je moc. Prácu mám náročnú, ale aspoň tých pár hodín mi nikto pri nohach nevresti, nic po mne deti nechcú, nikto ma furt nechytá.
5 rokov na materskej s 1 dietatom?
Ak chces pomoc a rodina je daleko, co tak opatrovatelka aspon raz za cas na par hodin?
@anonym_autor v práci ti bude krásne. Ver mi.
@anonym_autor
ja mam problem ked sa ma deti moc dotikaju. Mame 3 do 5 rokov, najmensie kojim. Mam tak precitlivelu kozu, ze kolkokrat ked ma chcu deturence objat, je to barocne. Je mi z toho do placu, lebo oni su uzasne a ja takto. Moja kamoska to tak maka jed jej deti chytali nohy, tuez isla do vyvrtky. Vtedy ako bezdetna som vobec nechaoala, co jej tak "sibe". No a uz chapem.
@anonym_autor Pre mňa to bolo nástupom do práce určite lepšie, lebo v práci proste tie vyšponované nervy nemám, nemusím byť stále v strehu, môžem sa normálne sústrediť na jednu vec. Závisí to od typu práce samozrejme, ale u mňa sa z práce stala tá relaxačnejšia časť dňa 🙂
@anonym_autor Pre mňa to bolo nástupom do práce určite lepšie, lebo v práci proste tie vyšponované nervy nemám, nemusím byť stále v strehu, môžem sa normálne sústrediť na jednu vec. Závisí to od typu práce samozrejme, ale u mňa sa z práce stala tá relaxačnejšia časť dňa 🙂
@marianarem Ano presne ten pocit že woooou sústredím sa na jednu vec! Aj ju dokážem dokončiť. Aj po mne nieco ostane. Lebo poriadok doma nevydržal nikdy hodinu, navarene jedlo sa zjedlo, akonáhle doperiem, už je nejaka ponozka/handra na spodku koša. No a prvá výplata, to je dačo!
@anonym_7f47f0 ved sa nehanbi a prezrad nam ktora uzivatelka je taka uzasna
@really8 nie som úžasná, dostať predĺžení rodičák na dieťa onko pacienta, je úžasné?pracovať či chceš či nie je úžasné?lebo liečba, výživové doplnky, špeciálista zo zahraničia atď
Dochádzať stovky km na detskú onkológiu, dostávať chemo úžasné? Vidieť schudnúť 3,5r dieťa z 14kg na 7kg je úžasné?
Mám pokračovať?
@anonym_2cb3d7 s týmto ja osobne napríklad nesúhlasím. 100x lepšie zvládam stres a vypäté situácie v práci ako keď mám pocit ze na mňa všetko padá doma.
@hsara99 asi sme každá iná, ja som doma ešte taký pocit, že na mňa všetko padá nezažila a to svoju prácu mám celkom rada. Ale ten pocit, že na druhý deň takmer nič nemusím, len môžem, že si môžem organizovať deň, ako sa mi chce...
@really8 nie som úžasná, dostať predĺžení rodičák na dieťa onko pacienta, je úžasné?pracovať či chceš či nie je úžasné?lebo liečba, výživové doplnky, špeciálista zo zahraničia atď
Dochádzať stovky km na detskú onkológiu, dostávať chemo úžasné? Vidieť schudnúť 3,5r dieťa z 14kg na 7kg je úžasné?
Mám pokračovať?
@anonym_7f47f0 mozes
Tak ja keby mam byt 5 rokov doma, som z toho kolotoča a uz davno na psychiatrii...pre mna je práca relax a zmena a vďaka tomu som práveže nevyhorela...aj ked je v práci niekedy toho veľa, ale človek aspoň zmení vzduch, témy atď...takto to mam vyvážené.
Ja som bola s deťmi len polroka doma a potom sme sa pri deťoch (doteraz) striedali.
@anonym_7f47f0 mozes
@really8 neviem či máš deti ale tebe by sa pačilo to som opísala?
@anonym_autor moja švagriná, keď nastúpila do práce po 5 rokoch Materskej. Že síce kvôli sklbeniu práce, domácnosti atď. sa viac naháňa, ale že ona si chodí do práce oddýchnuť, síce že je unavená, ale tak inak. Na materskej bola priam vyčerpaná psychicky a je rada, že nastúpila do práce. Takže ona si pochvaľuje a prospelo jej to. Ja som už tiež 5 rokov doma a je to dlho, frustruje má už všetko doradu a rada by som sa už realizovala aj v iných smeroch. Tiež mám pretazeny nervový systém.
Samozrejme, ze je nervovy system matiek uplne v prdeli, neviem si to predstavit inak, jedine ze ma mamicka obrovsku pomoc co v dnesnej dobe nuklearnych rodin je skor rarita.
Ja som alergicka na slovo mama, pocujem ho snad milion krat za minutu a to ze im musim povedat vsetko minimalne 3x, kym aspon zaregistruju ze hovorim na nich. Robota bude ulava, tomu verim, tam su vacsinou uz dospely ludia, ktori ta tak neseru (vycvicene mamy nemoze uz dospely nasrat, teda okrem ich muza😆)
Dakujem vam, zienky. ❤️ Snad sa to v praci trochu zlepsi. 🙏🏼
@anonym_autor daj si magnezko každý vecer, tiež vitamín B a zacvic si jogu, pripadne nejake dychové cvičenia a meditácie.

@anonym_autor mas pretazenu nervovu sustavu. Bezna vec matiek.