icon

Ako zvládať únavu pri starostlivosti o dve deti?

16. feb 2025

Mam 2 deti - 1 rok a 3 rocnu. Baby ja som asi zla matka...Ja uz placem a kricim od unavy. Kazdy den to iste od rana do vecera, muz dojde o 17.00 domov z.roboty ako.pomoze, ale tiez je unaveny. Ja ani neviem co.je vikend, mne sa uz dni zlievaju.Od rana do vecera len mami, mami, mami,.mladsia mrnci, starsia.mrnci, ja uz som vyhoreta fakt...koniec oznamu 😃

nikpa
16. feb 2025

Dobrá správa je, že sa to raz zlepší, neskončí ale zlepší 😃 Dovtedy ak máš možnosť, využi babky, dedov, tety, proste niekoho kto ti pomôže. A 3 ročnú treba dat do škôlky, aspoň na 4 hodiny denne.

snowflakenel
16. feb 2025

Vsetko prejde, moj je tiez prec, dokonca cely.tyzden niekedy. Kasli na upratovanie, rob len to najnutnejsie. Ak,sa da, chod s.detmi ma navstevu. Mne velmi pomaha spolocnost

banderaska29
16. feb 2025

Tak ja mám medzi deťmi rok a pol a neviem, ani som si nemyslela, že to bude ľahké. Nebolo a stále nieje, hoci už sú pomaly v puberte, ale je logické, že ťa chcú, potrebujú, že ti to mama povedia 1000x denne. Ja ti odporúčam naplánovať si každý deň aktivity s deťmi. Čo najviac mimo dom, nech sa vyšantia, nejaké skupinové cvičenia s deťmi. Úplne úžasné sú montessori aktivity, návštevy s kamarátkami čo majú tiež deti. No a trpezlivosť...a áno, terapeut - pomôže ti nastavovať sa k danej situácii pozitívne, prijať, že to teraz takto je a bude to lepšie a lepšie, hoci neviem no, puberta je tiež nič moc 😄

lenka.25
16. feb 2025

Urcite nie si zlá matka . Len je toho na teba veľa . Mat dve deti po sebe je náročné . Staršie dieťa treba dať do škôlky a s mladšou doma to už bude jednoduchšie , len prosim ta nechoď okolo škôlky na vychádzky s mladšou , lebo to bude pani učiteľkám vadiť 🤣 ( minule tu bola taká diskusia ) .
Neboj nič , par rokov a si za vodou 🍀

deti95060810
16. feb 2025

@lenka.25 za vodou? za vodou nebude nikdy...
potom príde mš - deti podchvíľou pn,
zš - úlohy, škola, povinnosti,...
a takto pokračuješ dlhé roky.

lenka_da
16. feb 2025

Mne velmi pomahalo chodit s detmi do materskeho centra... Spolocnost inych zien, deti sa vyblaznili, ja oddychla a zistila som, ze aj ine zeny su na tom rovnako 😉

lenka.25
16. feb 2025

@deti95060810 Ty dokážeš človeka povdzbudit 👍

jesenzima
16. feb 2025

@lenka.25 tak ono je dobré byť realista a nečakať ružové obláčiky a jednorožce 😀

Autorka, budú lepšie časy a horšie časy, držím palce.. 🙂

janci27
16. feb 2025

pockaj, ked vyrastu a budes mat doma pubertiakov, to este budes spominat ako ti bolo dobre, ked mali len 1 a 3 roky 😀 darmo sa nehovori, vatsie deti vatsie starosti

lenka.25
16. feb 2025

@jesenzima tak ja píšem aj z vlastných skúsenosti. Mám 2 dcéry v škôlke staršia bola chorá za celé 4 roky 2 krát ( zle jej vychádzajú roky , preto chodila 4 roky ) , mladšia iba raz . Mladšia dcéra je teraz piatacka a Iva v tretej triede som s ňou bola týždeň doma čo bola chorá a v štvrtej triede doma 2 týždne čo mala kiahne . Decka sa učia na paradu , jedine čo mi zaberá veľa času sú ich miniskolske aktivity .
S tiež som počúvala počkaj keď pôjdu do škôlky / školy a že …nič take sa nenaplnilo

ciernysokol
16. feb 2025

To nie je pravda,ze to nebude lepsie. Bude. Akonahle das starsiu do skolky. Uz vtedy to bude lepsie. Ano, bude chora atd, ale uz je to ine. Potom pojde mladsia do skolky, zase to bude lepsie. Sice ti tu budu tvrdit, zr budu chore,ulohy,kruzky atd, ale uz budes v praci a tam nebude ziadne mami a kavu si v klude vypijes. Ked budu mat 8 rokov, uz si aj polievku zohreju, v pripade nudze mozes pol dna kavu pit a lezat. Este vydrz, kym nepojde starsia do skolky. Daj ju cim skor.

guiseppinka
16. feb 2025

Minule mi na fb vybehlo, ze pri kazdom mami sprav drep a budes mat vymakanu prdel. Tiez mam baby s 2 rocnym rozdielom, celkom sa to vtedy dalo, ale starsia bola v jaskiach doobeda. Najhorsie bolo obdobie, ked mladsia spala 2x a starsia len raz. Teraz su uz vacsi a ja sa z toho mega tesim... ako kazdy sa vytesuje z toho babatkovskeho obdobia, ale za mna dakujem, neprosim...

zuzinka888
16. feb 2025

Nenechaj sa znechutit- neboj bude lepsie. Presne viem ako sa citis - mala som to rovnako. No uz sa blizi obdobie ked to bude lepsie. A nema ti kto pomoct? Aspon na chviku??.

nika23t
16. feb 2025

Buď bez obáv, zvládaš dve deti 😊 Ano, je to ťažké, ale bude sa to zlepšovať. Neboj, nie si v Tom sama, ja som to mala rovnaké. Teraz majú 14 a 11 a je to pohoda. A zbehlo to ako voda. Až mi to chýbalo, tak pre istotu mám aj trojročnú 😉 Držím palce, veľa síl a trpezlivosti a kľudne si pokric, poplač aj zanadavaj. Niekedy to pomáha. A keď budeš mať pocit, že Ti to prerastá cez hlavu, tak zhlboka dýchaj, sadni si k deťom a daj si kávu. Aj niečo sladké. A buď k sebe dobrá, nebuď na seba prísna. Naozaj si dobrá mama, aj žena.

deti95060810
16. feb 2025

@lenka.25 aké povzbudiť... REALITA.

malé deti - malé starosti
veľké deti - veľké starosti

lenka.25
16. feb 2025

@deti95060810 možno tvoja REALITA .
Moja realita s mojimi deťmi je eviduje úplne iná . Nie všetci to majú doma s deťmi rovnaké . Ty máš možno starosti , tak ich musíme mat zákonite podľa teba asi všetci …

qwert87
16. feb 2025

@deti95060810 nemusí to by realita. Mam 3 deti s malym rozdielom (8,6,4). Ako sú starší, je to lepšie. Starší sa už obslúžia, vyberu umývačku, susicku, natru si rožok, zoberú jogurt z chladničky, povysavaju, zostanú už aj doma na chvíľu sami. Áno, pribudli úlohy, ale nič strašné, učím ich samostatnosti, ale pomáham im. Ja keď som po 3 rd nastúpila do prace, to bol pocit. Na nezaplatenie. Normálne som ožila. A deti nemám choré našťastie, len teraz mali chripku od septembra co nastúpili. Minulý rok mal napr. starsi syn 3 hodiny vymeskane, skolkarka minulý rok nastúpila prvýkrát a za celý rok bola doma len s kiahnami. Takže nemusí to byť také zlé.

nika23t
16. feb 2025

@deti95060810 to musí byť smutne, keď to takto vidíš celé...

nika11103
17. feb 2025

Baby , ja len že obrovský klobúk dole pred každou matkou samozrejme , ale ešte väčší klobúk dole tým čo majú dve tri možno štyri deti …. Ako fakt vždy pozerám aj na ulici bábätko v kočíku vedľa mamičky si bezka ďalšie dieťatko niekedy ďalšie no wow proste . Ja by som dve nezvládla , nikdy. Klobúk dole fakt ❤️

jesenzima
17. feb 2025

@lenka.25 tiež mám dve deti, ktoré skoro vôbec nebývajú choré, ale tak nie len choroby robia rodičovstvo ťažkým ... Jednoducho pri deťoch sa vždy nabehá, vždy bude mať čo robiť, bude vyťažená a unavená. ... A na druhú stranu to všetko stojí za to, na konci dňa je človek unavený, ale spokojný a rád, keď vidí, ako deti rastú, učia sa nové veci ....záleží, ako sa k tomu autorka postaví, a to je už len na nej ...

petronellla87
1. mar 2025

Radu nemám, len odkaz ze v tom nie si sama setra😁🫶 keby si dám drep za každé mamiii tak mam sexy riť😁 inak stretávať sa s inými mamkami a chodiť do herniciek je to najlepšie čo som zatiaľ vymyslela😁