Ako zvládnuť 21-mesačného syna a zlepšiť spánok?
Ahoj Baby,
Som ako matka vyčerpaná … syn rok a 9 mesiacov dojčeny mám pocit že poslednú dobu ho nezvládam… spánku sú čoraz horšie a horšie nikdy nebol perfektný spať možno tak prvého polroka potom hrôza ale teraz mňa chytá skok už len keď pomyslím na čas uoscsnia … hryzie ma škrabe naťahuje prsníky ..: hodinu zuzle a nič spánok nula bodov … v noci len chodí hore dole medzi postieľku a našou posteľou medzi muzovymi rukami a prsnikmi … už naňho býva pri uspavani a v ničí extrémne zlá neviem sa ovládať potom naňho kričím on kričí … muž kričí že sa nevyspi a potom sme v jedinom kruhu ráno mi je to potom ľúto že veď je maličký cez deň je super … vieme sa dohodnúť jasne že občas niečo vyvedie ale to dokážem prežiť no tieto spánky už sú nad moje sily … bolia ma bradavky keď mu poviem že neni už mliecko ulož sa a spinkať tak hysak … mám vyhľadať psychológa? Bojím sa že mu už raz Plesknem a ti naozaj nechcem … lebo takéto zlyhanie by som si len ťažko odpúšťala … včera pri obecnom spánku som ho musela minútu dve nechať samého v izbe a ísť von sa predýchať lebo som mala na malé už
A pr3co už neprestanem dojčiť, ked je to skôr trápenie?
Preco ho neodstavis? Nevidim vyznam v tomto co nacvicujete. Mlieko nie je a hotovo.
Krok1: pocas dna prestan kojit - je to lahsie ho od prsa odlakat tym, ze ho von zoberies, pustis tv, cokolvek. Po par dnoch ti klesne mlieka produkcia.
Krok2: priprav sa mentalne na extremne narocne 3-4 noci.
Krok3: oblec si rolak na spanie a nohavice s vysokym pasom kam si ten rolak zasunies. Idealne na to este dlhe tricko.. prostr aby sa nenasla cesta k prsiam.
Dieta bude chciet, ty nedas. Namiesto prsa ho hladkaj, spievaj mu, tlapkaj po chrbte, ssssskaj, cokolvek, co pomoze ukludnit. Hlavne jemne, opakuj si v hlave, ze to musis dat a nie je cesty spat.
Krok 4: zopakuj dalsie noci. Pocas dna aj noci nos oblecenie, ktore zabrani pristupu k prsiam.
Vela stastia!
21 mesacny uz nema co v noci hladat prsniky. Odstavit, dorazne povedat, ze mliecko nie je, je nic a vsetci spia. Poplace a za nejaky cas bude dobre. Manzela nechaj par dni spat v inej izbe.
Uplne chapem..toto je dlhodobý spánkový deficit preto si aj taká podráždená.Keby si bola okej reagovala by si uplne inak.Ja tiez vidim východisko jedine v odstavení lebo toto už je kontraproduktívne.Nech si hovori kto chce čo chce ale syn je už dosť velky..keby to fungovalo tak jasne dojčí dalej je to kazdeho osobná vec ale zjavne to je viac na škodu všetkým.Jasne možno to nebude magický trik a zrazu ti prespí celú noc ale veľa krát to naozaj problem vyrieši aj keď asi na začiatku to nebude lahke ale pojde to😊
Prestan kojit. Ja som tiez prestala kojit, lebo som sa uz potrebovala vyspat. Prve noci budu masaker, potom sa to zlepsi. Uspavanie mozno stale bude problem, lebo ten prsnik - zdroj jeho ukludnenia, jeho rutina - tu uz nebude, ALE snazte sa najst iny "ukludnovak". Skrabkanke, hladkanie, mojkaca... na kazde dieta zabera ine, nebude to hned, ale treba vytrvat. V situacii v akej ste, nemas co stratit.
Uvedom si, ze deti su pred spanim najcitlivejsie. To ako sa vecer chovas si dieta uklada pocas spanku do dlhodobej pamate. Tak sa zamysli co chces aby si pamatal ked zacnes vrestat. Inak suhlasim s tym co je vyssie. Ak je kojenie trapenie preco s tym neseknes? Lebo si si povedala ze budes kojit do dvoch rokov?
Jedine co pomoze je prestat dojcit, on sa ani v noci nedojci len ta pouziva ako dudel. Viem, zazila som. Toto nezastavis inak ako radikalne. Ja som bola makka a take noci ako popisujes sme mali do 5 rokov....keby som neotehotnela tam dojcim asi dodnes :/
Vo vlastnom zaujme prestan dojcit a konecne sa vsetci 3 vyspite(tak o tyzden)
Sestra poriesila syna a jeho nočný spánok tak, že ho odstavila od nočného kojenia. Odišla na 2 noci a deň a staral sa ocko. A zrazu synacik spal. Kojila ho potom iba cez deň a pred spaním. Bol zhruba 2 ročný
@kitycat ma svoje rituály chodí zväčša aj spávať v rovnakom čase mením to len ak dlhšie spi na obed ale či je to tak či ona scenár je rovnaký
@freepalestine no on ma prsník už len na spánok a v noci … už sa mentálne nastavujem na odstavenie len si neviem predstaviť sko ho na obed uspim
@larena nech nespí ale nech ma neškriabe a nekuse ja už si prípadná ako keby spím s kocúrom a nie s dieťaťom
@titla ďakujem 🙂
Ak ešte nechceš prestať kojit, tak mu prsník zober vždy keď začne skrabat/robiť to čo nechces. Ze mliečko je len keď pekne leží atd, pripadne hned odid a vrat sa ze ci uz mozte byt v klude. Mohlo by to pomôcť.
Na obed v kociku, aute alebo vobec pre zaciatok. Potom ako nebude mat prso v noci ho mozes uspat na obed lezanim vedla neho a obijmanim/hladkanim dokial nezaspi
Neuspavat na prsniku.
Pri hryzeni, natahovani stipni do lica. S jasnym NIE, boli ma to. Dieta potrebuje vediet,co je moc
Suhlasim s obmedzenim kojenia, zapojenim niekoho z rodiny, ak to zvladne par noci - otec. Ziadne behanie medzi postelami v noci.
Myslim, ze to dieta priam krici "daj mi hranice, lebo ja neviem, co od dobroty."
Musis prevziat zodpovednost so vsetkym vratanie ustatia placu dietata. Nie nedam Ti.
Pozri knihu Kazde dieta sa vie naucit spat. Je aj v pdf.
Uplne Ta chapem. Je to strasne tazke, ale ver, ze to zvladnes.
Mal byt odstaveny uz pred rokom, si masochistka?
Na obed ho uspis rovnako ako všetky matky ktoré nekoja 🙄🤷♀️
V postieľke, na rukách, v kočíku...výber si
Ach, že ako ho uspíš bez prsníka? no asi rovnako ako sme uspali deti my nekojace 🙊 toto je taká výhovorka. Už dávno mal byť odstavený a kľudne ani ten obedný spánok mať nemusí. Samozrejme záleží na dieťati, no pokiaľ by mi nespal v noci, tak nie je dôvod aby dospával cez deň. Treba to len razantne poriešiť.
Sesternica musela ísť na 3 noci preč lebo mala sa po nej sapqla. Po 3 nociach bolo fajn. Ostaval s nou otec. Ona sla k rodičom na noc. Nepomáhalo ze vravela ze nema mlieko, keď si prelepila bradavku nič. Po tých 3 nociach si ich ešte lepila a ukazovala ze ma bobo aj cez den. Vravela ze brutálne to bolo ale potom už konečne spali
@gejb od mala v kočíku nechce byt a keď vedľa neho ležím tak sa dožaduje prsníka a keď nedám tak je hysak a neskončí skončíme tak že aj tak nespí … viem že to kojenie musíme odstrániť aby bol pokoj
@ronie338 viem že je toto najúčinnejšie ale chcela by som sa k tomu uchýliť ako k poslednému … ale keď nebude iná možnosť tak budem musieť pouvažovať aj nadtym
@sashabb je rozdiel ak dieťa nikdy prsník nemalo a ak ma asociáciu spánku s orsnikom .. to ako keby 2 roky uspavate na rukách a zrazu po 2 rokoch ho dáte len tak do postieľky a spi no asi ťažko to dieťa zaspí keď malo inú spánkový asociáciu a to je fakt nie výhovorka

A kedy rano vstava? Mate pred spanim vecer nejaku rutinu? O kolkej ide vecer spat?
Pretoze je bud příliš unaveny, alebo malo, eh :D
Nechcem zniet ako teroristka, ale mna ked maly hryzol, tak dostal vyhubovane a ked nepomahalo, letela, z reflexu, no pomohlo. S muzom naraz sme udpavali 2x a to musel odist, to bolo len horsie, uspavam ja
No a ak ti dochadza mlieko, tak skus nahradu? Voda? Mlieko pred spanim ..? My sme tak presli kebo dom tehotna a zdroj vyschol, ma 2r2m
Leno uspavat hodinu je dlho. No a aj u nas uz bolo na obed kriku tolko, ze to ostalo bez spanku, vacsinou ale stacilo pockat pol hodinu a unava dosla