icon

Ako zvládnuť situáciu po návrate z pôrodnice?

16. máj 2024

Ahojte, ako to u vas vyzeralo ked ste prisli z porodnice? Ja som cakala, ze mi manzel bude napomocny, ze mi navari, uprace, pomoze s babatkom.
On vsak tri dni oslavoval, v byte kalamita, vsade bordel ako v tanku, on samozrejme nevladny. Nastvana som ho vyhodila zo spalne, lebo som si nepredstavovala takto svoj prichod.. s malym samozrejme nepomoze, lebo triezveje a nevladze. Nechapem tu muzsku logiku, kym zena si vsetko odtrpi, tak on oslavuje a zapija syna, nie aby sa snazil prichystat vsetko na prichod… a este tie hlupe reci, ze ako mu je zle, aky je vycerpany. Boze, ze v tom nie som sama? 🥲 ci len ja mam takeho debila doma?

Strana
z2
h2
17. máj 2024

Je mi to ľúto, ja radšej ani nepíšem, aby to nebolo, že sa chválim, alebo ti ešte pridávam...

babovka2321
17. máj 2024

Necakali ma sice kvety ani balony ako na instagramovych videach, no mala som upratane , muz mi este behal hore dole nakupovat veci, co som mu pisala z nemocnice. A ja som napriklad jeho pomoc dost potrebovala, lebo tolko vstavat a nazad sadat so stehmi nebola ziadna slava, takze muz ma doslova obskakoval a maleho od prveho dna prebaloval prevazne len on, kym mal volno, tak aj v noci (potom som uz k malemu vstavala len ja). Na to si bral volno po porode, aby bol s nami, nie aby sa ozieral a potom fnukal.

simca06022011
17. máj 2024

chlap ma doviezol domov, a isiel do prace. DOma som si upratala v tom momente lebo o par hodin ku nam prisla detska lekarka, a doma chlievik, cize na komplet vsetko (aby niekto nemal depresiu, ak to nezvladal: nie, nie som super zena, uz som bola 10dni po porode). A jasne, navarene a nakupene nebolo :DD to o tom mozem snivat. Moj teda urobil to co vie najlepsie = nezavadzal.

Moj nezapijal nic, bol pri porode, potom bol so mnou v porodnici v podsate cely cas, okrem toho co cez den isiel vybavit pracu.

gejb
17. máj 2024

Tak jemu je zle chudacikovi? A tebe náhodou pred chvíľou nepotrhalo vagínu keď z nej isiel maly clovek? ..by mi asi ruka vyletela keby mi toto zahlásil ... 😡😡 poslala by som ho do obchodu alebo postavila ku hrncom, nech je aspoň trochu užitočný pri triezvieni.
Ale spat k otázke: môj mal inštrukcie co všetko treba nachystať kým budem preč- postieľku poskladať,kočík rozbaliť atď. Takže mňa nečakali žiadne prekvapenie vedela som ze pre nás všetko pripraví. Vy ste sa o tom nerozpravali? My sme si plánovali všetko ako co bude...
Oslavovať bol ale naplánoval si to tak aby nás triezvy doviezol domov..to by som mu nikdy neodpustila keby som si mala náhodou taxík volať z porodnice

terry658
17. máj 2024

V drvivej väčšine prípadov žena príde po pôrode nato, že muži sú vlastne deti, ktoré majú s reálnym fungovaním svete veľmi málo spoločné. Väčšina ide do práce a keď prídu tak padla. Ale nato prídeš asi až o dve deti neskôr 😂 juj aký vie byť chlap ideálny, kým s ním žena len chodí. Akonáhle prídu povinnosti a realita........

zuzinka888
17. máj 2024

A aj si mu povedala aku mas predstavu a co ocakavas?? Prepac ale niektorí chlapi pozeraju asi vela filmov - kde treba dieta dieta zapit najlepsie tyzdnovym opijašom. Aj moj oslavoval no jasne som mu povedala ze dufam a zelam si aby bol byt v tom stave v akom som ho nechala.

autor
17. máj 2024

@zuzinka888 jasne ze som mu povedala, co ockavam. No nejak na ro pozabudol pri bujarych oslavach.
Ja som pred porodom vsetko poupratovala, nemusel nic len spratat tie flasky a odpadky, neumyty riad atd… ale niekedy nechapem… bordel ho pocka a ja sa venujem malemu.

svokrinjazykmonika
17. máj 2024

Ježiš to je ale chuj. Ale aj ja mám takého podobného doma. Prišla som domov po cisárskom som mu ešte na postieľke pomáhala dávať hore rošt. No čo sme si vybrali, to máme.

timilv
17. máj 2024

@autorka no môj muž teda "nezapíjal" ani jedno dieťa... Dal si pohárik s rodičmi a to bolo celé. Prišla som domov do uprataného, mala som plnú chladničku a aj navarené... Ja toto zapíjanie fakt nechápem a absolútne nechápem že ho netrhalo a nechal Ťa prísť s bábätkom do bordelu. Asi by som ho v momente poslala triezvieť s mopom v ruke a nepustila ho sadnúť kým by sa dom neligotal

drahusa333
17. máj 2024

Pri prvom vsetko tip top...pri druhom na zaplakanie, nic nebolo nachystane, muz nestihal, co som verila ze nemoze byt pravda, bola 🤦takze som babatko polozila na nasu postel lebo postielka nebola este, starsia dcera nebola doma lebo ju nechal u svokry,nic(poriadok, jedlo)ani nikto nas necakal, vyrevala som sa ze som mohla kludne este ostat v nemocnici 😆 a islo sa dalej

majlo1234
17. máj 2024

@drahusa333 toto je presne moj muz, uz teraz hovori, ako to nebude stihat😂 pri prvom som bola v porodnici cez tyzden, to mal pohodicku, teraz s druhym dufam v tri max styri dni a idem domov. A OCAKAVAM navarene a upratane!!! 😂 a plnu chladnicku.
Ale on ma chudacik stres, kedy stihne zapit a vytriezviet a vsetky tie veci, co od neho chcem. Normalne na zabitie

30katrusa40
17. máj 2024

Pri prvom dieťati sa manžel opil ale riadne, dcéra sa narodila na Silvestra. Zaspal pri otvorenom okne prechladol takže sa mušle držal od malej ďalej. Bol neporiadok. Ale to ma akosi neštvalo. Oblečenie, postieľku a všetko čo bolo treba som si nachystala ešte predtým. Takže som dala malú do postieľky a dala prať. Postupne som potom ešte pár dní upratovala. Každý deň niečo. Pri druhom dieťati som prišla domov staršia dcéra prehlásila že si prosím mrkvickovu polievku. Tak som malého vybalila práve spinkal tak som išla variť. Syn je v auguste tak bolo teplo. Áno bol neporiadok ale tiež som si pre malého všetko nachystala a neriešila že manžel neupratal.

drahusa333
17. máj 2024

@majlo1234 moj to zapil jeden vecer, to som brala v pohode, ale zacinal v novej praci a on sa vzdy tvari ze vsetko zvlada, ale nezvladal, nestihal, chcel si vecer oddychnuta zrazu som uz isla domov a nebol cas na upratanie a podobne.mohol si dat pomoct(nukali mu pomoc rodicia urcite) mohol aspon trosku mysliet na to ,nech neprideme do vybuchu a bez obeda, ale po tych rokoch to uz nepovazujem za dolezite. Nie vzdy splname ocakavania druhych 😉

ronie338
18. máj 2024

Nás čakal upratané byt, balóny na postieľke a bol si pre nás v nemocnici, hrdo si ho niesol domov. Oslavoval jednu noc a potom keď naši prišli tak s nimi trochu. Ale nie veľmi. Každý deň k nám chodil a doma bol s nami, vedel si v práci zariadiť a pomáhal. Aj teraz tak fungujeme. Vie sa normálne sám postarať, čiže ja keď idem preč nemám starosť co bude s malým.

jana_eyre_2
18. máj 2024

Keď sa narodil prvý, bola som v nemocnici dlho pre komplikácie syna, tak tatinko stihol osláviť, keď som došla domov, tak bolo tam tak bežne upratané, ako býva v bezdetnej domácnosti.. sám poumyval aj plodovu vodu, čo som ňou vytopila spálňu 🤣

Pri druhej dcére bol s ročným synom, takže mal čo robiť, bordel tam ale stále nebol.. čo také bábätko ročne dokáže narobiť už nepovažujem za bordel 🤣

Pri treťom synovi som došla domov a staršie deti ležali v teplotách, takže si ani nepamätám ako to vyzeralo.. keďže už mali 4 a takmer 3 roky, úmerne k tomu vyzerala naša domácnosť..

Ak mám byť úprimná, ja som si pri deťoch zvykla na to, že doma je bordel, že nikdy nič nie je na svojom mieste a tak som vôbec neriešila.. muž šiel hneď do práce, lebo nemohol uz byť dlhšie doma (tiež som bola dlho pred pôrodom v nemocnici, takže čo mal voľno minul na čas keď som nebola doma) takže som bola hodená hneď do trojdetnej domácnosti s dvoma chorými deťmi..

Ja mám zato, že najlepšie je si hneď zvyknúť na starostlivosť bez nikoho iného dospelého, lebo tak si najlepšie nastavis pravidlá.. samozrejme keď je muž prítomný treba ho zapájať.. jediné čo by ma na tvojim mieste strašne štvalo by bolo že sa ozral den pred tým ako si mala prísť.. to by som sa dosť naštvala..

inaemre
18. máj 2024

Manzel bol so starsou dcerkou v cirkuse, vecer si pripil so susedmi tu jednu noc co sme neboli doma. Na druhy den rano uz stal na matrike a vybavoval rodny list. Potom po nas prisiel do nemocnice. Doma som mala pekne upratane, ale to preto ze u nas boli moju rodicia aby davali pozor na starsiu ked budeme obaja pri porode. 🙂
Este v ten den nasho prichodu utekal do obchodu kupit dalsi prebalovaci pult dole do obycacky kedze som nemohla chodit po schodoch.

greywolf
19. máj 2024

Ty si cakala ty si si myslela. On cakal a myslel nieco ine. Co tak prestar s domyslanim a otvorene komunikovat? Muzi nevedia citat myslienky. A tazko povedat ci vobec vedel kedy prides.

haraburdova
19. máj 2024

Je uplne normalne ze otecko oslavoval svojho potomka. Moj muz bol tiez od stastia nalozeny 3 dni v liehu 😂 Ked som prisla, bola tu kopa neopratych veci, same riady, proste vybuch. Tak som ho poslala na prve kocikovanie dcerusky, ktora mu sposobila alkoholovu katatoniu, zavolala svokru a dali sme byt do pucu aj sme stihli vylozit nohy. Babo sa vyspalo, muz si oddychol, ja som si oddychla pri upratovani a bolo.

lsz
23. máj 2024

Moj nezapíjal ale ani s malou nepomohol extra. Občas ju prebalil aby sa nepovedalo. Varil sem tam, umyl raz podlahu za celú dobu čo bol na otcovskej a inak iba hral playko. K malej vstal, dal ju mne a on išiel spať aj keď vedel, že po cisárskom pomoc potrebujem. 🙂 Ale keď musíš, zvládneš všetko sama.

tinalia
23. máj 2024

Moj nezapijal. Povedal, ze zapijat by som mala ja, ved ja som rodila, nie on 😂 ale k veci.. pomahal mi prve dva tyzdne velmi, aj ma posielal spat ked som dokojila lebo som bola po sekcii a vstavat pre mna bola prve dni katastrofa... vecerne uspavanie vzal na seba a robi to aj teraz, mesiac po porode. Vari, upratuje, nakupuje, chodi do roboty... mrzi ma, že si to mala takto, asi ste si to mali dohodnut este pred porodom..nech ti prve dni pomoze a oslavovat moze hocikedy neskor.. hadam sa to u vas uz zlepsilo 😊

saxana000
23. máj 2024

Navaril gulas ucil sa so starsou urobil nakup pozametal spratal kuchynu a potom letel pre nas.kym som.bola prec aj popral nieco sice to len rychlo zmochlal ale snazil sa..a to.tiez bol zapijat aj navstevy boli u nas.este den predtym chystal chlebicky chalanom.na trening do roboty a piekol pizovych slimakov z tych mi este aj do porodnice doniesol.ano mas doma debila a korunovaneho..

nikushka8
6. aug 2024

Asi som jedina, ktora muza nepovazuje za chuja,lebo chcel oslavit nase vytuzene dieta. Aj mna cakal doma bordel po party, lebo doma oslavoval s jednou partiou a na druhy den,co bol den pred prepustenim s kolegami. No nas mali pustit az o den neskor, o tom,ze ideme nakoniec predsa len domov mi povedali hodinu pred odchodom, cize ledva stihol domov dobehnut pre auto a rychlo po nas. Spolu s vybalovaním sme upratali a ja som si sla lahnut, on doupratoval. Druhu uz tak bujaro neoslavoval,lebo sa uz staral o 2rocnu. Nie každý si potrpime na trapne balóniky a ine dristy. Mne staci,ze je skvely otec a bez jeho pomoci by som si to zo spankovej deprivacie pri prvej po 3mesiacoch hodila.

vierkainka
6. aug 2024

Moja zlatá...viem uplne čo prezivas.....na 99%to.bolo u nas takto.....ale uz to bolo pred 2 rokmi.Uz sme každý na inej ceste života a ver, že malú vychovavam skromne.A sama.
Neboj sa, všetko zvládneš.Prajem vela sil.

autor
6. aug 2024

@nikushka8 tu nebola rec o balonikoch a inych nepodstatnych veciach. len som chcela prist s malym babatkom do cisteho bytu a nie do bytu plneho prazdnych flasiek, vsade nieco porozlievane, riadov milion. Ano, oslavit mohol ale nemusel za sebou nechat spust, ktoru som musela este aj upratat sama🙃ale neriesim uz…bolo to 3m dozadu, uz si to aj vyzehlil 😂

nikushka8
6. aug 2024

To je sice pravda,ze spust nemusela byt,ale zas nazyvat ho hned debilom 🤷‍♀️

Strana
z2