icon

Ako zvládnuť starostlivosť o deti rozdielneho veku?

7. mar 2024

Prosim vás aký máte deň ako doma stíhate popri menšiemu dieťaťu mám ešte aj staršie 15 ročne no neustále musím varit Poprat žehliť upratovať lebo čo dokáže staršie dieta porobiť bordelu 🙆‍♀️ niekedy si prídem ako na nič lebo nemám potom toľko času na menšie dieta rozpráva malo ako sa mu chce ani nechce poriadne jesť som niekedy unavená poplacem si že neviem čo s menším ako sa mu viacej venovať aby bol spokojný 😞 trápi ma to

Strana
z2
siska53
8. mar 2024

No..15 rocny by uz mohol pomahat, ale chapem, ze puberta to vie zmenit...mam coskoro 14 rocneho. Kde je otec deti/dietata? Ten by mal ist prikladom..

majlo1234
8. mar 2024

15 rocny nech sa obsluzi sam. A cas, co usetris na chystani jedla a spratavani, mu potom venuj ako kvalitne straveny spolocny-pri tom, co ma rad, nejake sporty, dobry burger…teeneger ta potrebuje, aj ked nie je babo

gladys_07
11. mar 2024

Prvykrat som to precitala ze 5rocny, tak ze jasne, dve male deti. A potom pozeram jak vyorana mys na traktor, 15rocny?! Ved to by mal byt skor benefit, skoro dospely samostatny ktory ta trosku odbremeni. Pardon, ale moj trojrocny (!!!) si po sebe uprace zo stola, ked pride zo skolky automatika upratat topanky, ciapku, vetrovku a umyt ruky, spinave pradlo do kosa. Nie je to chvalenie, aj ja sa casto vyhrazam ze hracky poletia do kosa, len hovorim, ked to zvladne on, musi to ten tvoj dat lavou zadnou.

Odstrihla by som “kable”. Nastavime povinnosti, toto a toto je odteraz VYLUCNE tvoja uloha a ak bude nesplnena, berieme na tyzden telefon, heslo od wifi, televizor, cas s kamosmi. Mozes si citat. Uz je podla mna aj troska stary na to aby nim plieskala puberta. To si mal vybavit tak 2-3 roky dozadu.

Netrap sa tym ze s malym travis primalo casu. Pre take deticky je zazitok aj pustit s tebou pracku, ist po rozky do obchodu, miesat suche cestoviny kym ty varis. Spomal. Najhorsie co sa stane ze 15rocny milostpan bude mat suchu veceru a neoprate ponozky 🤷‍♀️

adelamodrykonik
13. mar 2024

Ahoj, mam o par mesiacov starsie bábo, ale je to teda moje prvé dieťa. Venujem sa mu väčšinu času, ale často takou formularz, że proste robíme veci spolu. Napríklad, keď verím, tak ošupe zeleninu, oberie vajíčko zo skrupinky, "vari" v miske. Alebo idem prat a ja triedim oblecenie a mala ho dava do pracky. Prípadne malej poviem, ze sa ideme prebalit a prezliect a ja jej dám dole plienku a ona si ju ide vyhodiť a poobliekat sa sama. A v tom čase ja môžem pozametat alebo dat riady do umyvacky. Ked zas vyberam umyvacku, tak mi podava pribory (ale najprv vytiahnem všetky noże). A niektóre cinnosti som skratka prestala robit uplne :D Napríklad nezehlim (iba kosele a fakt pokrcene pradlo), podlahy umyjem par krát do roka a okna umyva manzel. Čas na seba mam počas poobedneho spánku malej alebo keď ju manžel vezme na plavanie. Tak isto často manžel večer uspava, aby som ja mala čas pre seba. A to, że 15rocny syn neupratuje mi príde normalne. Keď si spomenim na sebav 15tich, tak často to nebolo ani o tom, ze sa mi nechcelo, len som skratka mala diametralne odlisnu predstavu o poriadku, nez moja mama :D Vtedy by mi pomohlo, keby mi mama povedala pozri, už dlho sa cítim naozaj unavená (ano, v 15tich mi to samej nedochadzalo), pomohlo by mi keby si predtým ako pôjdeme spať umyła a poodkladala riady/poskladala si do skrine oblecenie... veľmi by mi to pomohlo. No a potom ma za to aj chvalila, że vidí, że sa snažím. A ešte super pomocnik pri dieťati je thermomix. Je to síce draha zalezitost, ale navari prakticky za teba. Druhy zlepsovak, ani moje dieťa takmer nič neje. Ale sosovicove (pripadne z inej zeleniny) cestoviny s olivovym olejom a lahodkovym drozdim zje vždy (uvarene behom par minut a velmi vyzivne). Držím palce 🙂

vyrovnanaosoba
16. mar 2024

15r už nie je dieťa, keď môže mať frajera, dokonca aj sexuálne žiť...môže aj mame pomôcť, môže si za sebou ustlať, odniesť taniere, aj poumývať, vyniesť smeti, dokonca aj navariť a všetko ako mama. Aj o súrodenca môže prejaviť záujem 😉
Ako si naučíš, tak budeš mať. A tak sa bude mať aj v budúcnosti. Nejaké zručnosti sa mu hádam zídu.

nitran
19. mar 2024

my máme 20 mesačne a 3 mesačne a ja si pripadám ako spomalený slimák. Nič nestíham. Aj som to prestala riešiť ze je domácnosť rozhádzana. Večer keď idú mali spat upracem hračky po staršom a je. Keď sa podarí umyjem podlahy. Zametam každý deň. Periem pomaly 3 práčky denne. Je to náročné ale tak hádam bude lepsie

Strana
z2