Ako zvládnuť starostlivosť o viacpočetné rodiny?
Ahojte,
Najdu sa tu viacpocetne rodiny? Vzdy som nad tym rozmyslala, ze ako sa to da zvladnut, ci sa im da dostatocne venovat, zvladat domacnost apod… my mame 3 deti do 4 rokov, a je to narocne niekedy vzhladom k tomu ze od mami/svokri vela pomoci nemam, manzel chodi neskoro z prace…
@1ryba nestihali, tie deti pekne pomahali uz od utleho veku
A este babka spominala, ze ked babica pri porode usudila, ze dieta ostane postihnute, udusila ho a mame povedala, ze sa narodilo mrtve.
@adalmba to davate do jasli to rocne dieta? A davaju to ostatne deti ked au v skolke? Nie kazde dieta chce chodit niektore mavaju az so 5teho roka doma… Je to narocne hlavne ked su vsetci chori a treba ich stale obskakovat.. ked su zdravi je to fajn ze sa hlavne ti dvaja najstarsi vedia pekne zahrat
@katulienkax jezisi😭
Ja mam 3 a keby sme s manželom mali vek ideme ešte do štvrtého, som za ne veľmi vďačná.
@katarina092 nie, nedávam striedame sa s manželom, keď robí z domu idem do práce
@masinka tak to ano, to su uz ale naozaj velkaci😊

@1ryba inac ked sa spominaju stare matere, moj oco bol z takej rodiny a pekne krasne ako 6 rocny uz strazil mladsiu sestru, krmil ju a ked ju nenakrmil, dostal po riti, potom si vymyslel, ze jedlo hodil psovi a sestra ostala az no navratu mamy hladna 😉. Ako 10 rocny uz chodil do hory, rubaty drevo, na pole pomahat. CHodil aj past kravy a husy.
Takze nech sa tu neohanaju ako to stare matere zvladali, tie deti ked uz boli vacsiu museli pekne makat a nie sediet na telefonoch. Este si treba uvedomit, ze neboli ziadne vydavky typu kruzky a vylety v skolach. Stare matere nechodili do praci ale ich robota bola kolo domacnosti a pole. S detmi sa stare matere nehrali a vyhnali ich von aby sa hrali same. Jakziv sa s otcom mama neucila, akurad zvykli dat detom po riti, ked doniesli zle znamky. Po rukach bili deti aj ucitelia a vyzadovali respekt. Ked sa nebodaj dieta utopilo, nerobila sa z toho veda a rodic nesedel dietatu za chrbtom aby sa neutopilo a ani nesiel zato do basy, bralo sa to , ze STALO SA.