icon

Ako zvládnuť starostlivosť o viacpočetné rodiny?

katarina092
2. dec 2023

Ahojte,
Najdu sa tu viacpocetne rodiny? Vzdy som nad tym rozmyslala, ze ako sa to da zvladnut, ci sa im da dostatocne venovat, zvladat domacnost apod… my mame 3 deti do 4 rokov, a je to narocne niekedy vzhladom k tomu ze od mami/svokri vela pomoci nemam, manzel chodi neskoro z prace…

Strana
z2
katulienkax
7. dec 2023

@1ryba inac ked sa spominaju stare matere, moj oco bol z takej rodiny a pekne krasne ako 6 rocny uz strazil mladsiu sestru, krmil ju a ked ju nenakrmil, dostal po riti, potom si vymyslel, ze jedlo hodil psovi a sestra ostala az no navratu mamy hladna 😉. Ako 10 rocny uz chodil do hory, rubaty drevo, na pole pomahat. CHodil aj past kravy a husy.
Takze nech sa tu neohanaju ako to stare matere zvladali, tie deti ked uz boli vacsiu museli pekne makat a nie sediet na telefonoch. Este si treba uvedomit, ze neboli ziadne vydavky typu kruzky a vylety v skolach. Stare matere nechodili do praci ale ich robota bola kolo domacnosti a pole. S detmi sa stare matere nehrali a vyhnali ich von aby sa hrali same. Jakziv sa s otcom mama neucila, akurad zvykli dat detom po riti, ked doniesli zle znamky. Po rukach bili deti aj ucitelia a vyzadovali respekt. Ked sa nebodaj dieta utopilo, nerobila sa z toho veda a rodic nesedel dietatu za chrbtom aby sa neutopilo a ani nesiel zato do basy, bralo sa to , ze STALO SA.

katulienkax
7. dec 2023

@1ryba nestihali, tie deti pekne pomahali uz od utleho veku
A este babka spominala, ze ked babica pri porode usudila, ze dieta ostane postihnute, udusila ho a mame povedala, ze sa narodilo mrtve.

katarina092
autor
7. dec 2023

@adalmba to davate do jasli to rocne dieta? A davaju to ostatne deti ked au v skolke? Nie kazde dieta chce chodit niektore mavaju az so 5teho roka doma… Je to narocne hlavne ked su vsetci chori a treba ich stale obskakovat.. ked su zdravi je to fajn ze sa hlavne ti dvaja najstarsi vedia pekne zahrat

hederamonstera
7. dec 2023

@katulienkax jezisi😭

cafelatte
7. dec 2023

Ja mam 3 a keby sme s manželom mali vek ideme ešte do štvrtého, som za ne veľmi vďačná.

adalmba
7. dec 2023

@katarina092 nie, nedávam striedame sa s manželom, keď robí z domu idem do práce

buducamama
10. dec 2023

@masinka tak to ano, to su uz ale naozaj velkaci😊

Strana
z2