Ako zvládnuť vyčerpanosť na materskej dovolenke?
Možno len výkrik do tmy..je tu niekto kto si užíval materskú? Nečakala som že to bude až také náročné. Malý má tri mesiace a je to čoraz ťažšie a ja nevládzem. Milujem ho, ale už strácam nádej, že sa to niekedy zlepší. Dni sa vlečú, malý takmer nespí. Ako sa toto dá vôbec užívať?
Ja si užívam, ale obdobie so staršou. Má 2r7m a je to brutálna partacka. Ešte máme jedno, ročne dieťa a tam stále prežívame viac menej zo dňa na deň. Síce pekne chodí, papa, ale stále sa trápime s nočným budenim, bolesťami bruškami, zubami, prenastavovanim režimu. Toto ma hrozne vyčerpáva.
@anonym_autor No ano, je to tazke. Ja si pamatam ako moje dieta malo 3 mesiace a ja som myslela, ze od unavy z okna skocim. Ale...jasne, ze raz bude lepsie. Ziadna rada na to extra nie je. Drz sa, ono ozaj bude dobre. Uz o par mesiacov.
Vyuzivaj co najviac pomoci ako sa da, zvolni z narokov na domacnost, zapoj viac otca, nehanbi sa oddychovat alebo spat. Bude lepsie, ver mi. Drz sa
Zavolaj pomoc, keď je nespraví a potrebuješ dospat. Partner, babky, kamošky, nech ho zabavia na 2h a ty pospi…
Partner sa ako zapája? Ci on len pracuje? Normálne mu strčiť dieťa a nech sa idú prejsť, nech ho okupe, strávi s nim čas a ty si môžeš ľahnúť a spať. Upratovanie nie je oddych. Ani sprcha. Treba partnera viac zapojiť do starostlivosti. Je rovnako rodič ako ty.
Este len uvidis co je vyčerpanosť ked zacnes chodit do roboty a doma dve deti. Materska je pohodicka proti tomu
Ak mas moznost popros rodinu (pocita sa kazda ochotna dusa-babky, dedkovia, netere, svagrine, kamosky) o obcasnu vypomoc, pre mna toto nespanie bolo to najtazsie, extremne zle tolerujem spankovy deficit a prerusovany spanok, mna drzalo nad vodou vedomie, ze to ide kazdym jednym dnom k lepsiemu, pre mna v tom obdobi by sichta v bani bola dovolenka🙈
Ja vždy hovorím, že mne začala materská až od polroka. Vtedy malý začal lepšie spať cez deň, podarilo sa nám zaviesť režim a prestal byť taký plačlivý. Takže vydrž, ono sa to väčšinou zlepší 😊 ja si napríklad moc ani na prvé 3 mesiace nepamätám, trávila som 50% času kojenim a 50% uspávaním, strašne som bola psychicky vyčerpaná 🫣
Daj kľudne niekomu kocikovat, alebo ak je možné len v nosiči, tak šup do nosiča a nech ide manžel, kamoška, alebo babku postrazit.
Snažiť sa spat stále s dieťaťom, aj keď len na 30 min, tak aj tak...kašľať na domácnosť ,objednať jesť a starať sa ozaj len o dieťa.
Pokiaľ nemáš ešte dlhšie🙂
@anonym_autor 3 mesiace ? Nezlepsi..doma som si odsedela celu matersku aj rodicovsku, niekedy mi je az skutno za tymi casmi ked dieta malo len par mesiacov a nemusela som riesit dalsich xyz veci , ktore riesim teraz
Mám doma ročne a pubertiačku. Jedna má obdobie vzdoru a druhá pubertu. Užívam si obe, no niekedy je to ľahšie s tou menšou.😂 Inokedy zase čakám kedy obydve zaspia a ja si dám v kľude niečo sladké, bez toho aby som niečo neriešila. No u nás sa to zlepšilo, keď mala začala v 10 tich chodiť. Prvá bola taká, kde som ju položila, tam sa hrala. Pri tejto musíme mať oči aj na chrbte. O spánku písať nejdem.🙈 Prvá mi prespala celú noc cca v 5 tich. A u tejto to vidím podobne, ale už sa to zlepšuje. Hlavu hore, deti sú malé len raz. Ja mám 2 s veľkým vekovým rozdielom a kľudne by som do toho išla znova. Ten rok prebehol strašne rýchlo.

@anonym_autor prve mesiace su velmi narocne ak dieta nespi alebo casto place, boli ho brusko atd. Tiez mam dieta ktore nespi 😀 ma 10 mesiacov a uzivam si to uz z mesiaca na mesiac viac a viac. Uvidis zlepsi sa to, aj ked viem ze si teraz zufala a maximalne vycerpana. Vydrz, bude lepsie 🙂