Ako zvládnuť vzdorujúce deti počas tehotenstva?
Asi sa potrebujem vyrozprávať . Všade počujem jak si treba uzit deti lebo rýchlo vyrastú a kým sú malé si zlate roztomilé …. Ľudia ja svojho syna milujem ale roztapam sa ked na neho pozriem .. ale prosím jak si to uzit . Má 2,5 roka .. pravdepodobne vzdoruje a ja som v 9 mesiaci tehotenstva vonku 38 stupňov dnu mame 30 . Dnu nevie čo zo sebou vystrája vylomeniny . Ja nevladzem už ani dýchať . Von na tu horúčavu ani toľko . Cely deň aa s nim len natahujem . Lebo nic nerobí len na priek . Hádže predmety do jedla , vsetko ho rozčuľuje , s nicim nespolupracuje som zúfalá. Tak som sa tešila na leto lebo zima zas bola kazdy mesiac choroba , tak sme sedeli dnu teraz sa von nedá ist lebo zas 38 teploty .
Nonstop musí byt na očiach aby nieco nevyviedol . Neposedí na jednom mieste . Tv nepopotera tak max na chvíľku . Ani mu nechcem nejak extra pustat ale niekedy už človek nevie čím ho zamestnať a ja už fakt nevladzem ani dýchať 😢😢😢😢 nevladzem . Kedy ho to prejde .. ten vzdor . Kedy sa sám zahrá , kedy v klude posedí viac ako 1minutu . 😢😢😢 no neviem co budeme robit keď bude malé babo 🙈😭😭😭
Predstáv si 5 deti do 6 rokov. ;) Zvládneš to ľavou žiadnou. Neboj sa robiť zmeny. Buď dôsledná v pravidlách. Úprimne sa zaujímaj. Čo robí a prečo. Ako sa cíti. Čo ho teší. Dôveruj a dávaj voľnosť. Liezť. Skákať. Behať.
Ja som pri mojej dcérke mala pocit, že prvých 5 rokov je o tom, že ju udržiavam pri živote, vkuse niečo sa dialo. Potom som si dala pauzu, keď začala byť parťáčka, to bola paráda. Teraz čakám druhé bábätko, vekový rozdiel bude 9 rokov a neľutujem. Skôr by som to nezvládla, úprimne priznávam. Takže všetky, ktoré máte dve deti po sebe, obdivujem. Ja sa teraz teším na druhé, prvá je úplne samostatná a rozumná, neriešim žiarlivosť a tieto veci okolo.
Najviac som si deti užila, keď spali, také boli vtedy zlatučkééé... Už len svätožiaru nakresliť 😁. A teraz si už ich tiež celkom užívam, keď sme na výlete, najmladší má 6 🤣, ale teda keď som s nimi sama, určite nie aquaparky či kúpaliská, teraz v piatok som dokonca pribalila ešte aj bratranca s nami... Drž sa žena, neboj, bude lepšie, ale bude to hardcore ešte, keď budú dvaja, to sa priprav... V tomto veku som dala bazénik na balkôn, doňho 5cm vody, do toho 300 hračiek, ďalej najlepšia zábava, pri ktorej slečna ako tak vydržala, bola plastelína, temperky, alebo kinetický piesok, ale aj tak nonstop som musela asistovať, plus ten bordel okolo, amen tma. no a potom holt vonku ihrisko...asi len ráno, kým je to znesiteľné... No a potom už len nejak to vydržať do pôrodu a potom po pôrode, to ešte len začne zábava.
Necitam komentare-
Mam 3 deti.
Prve- extremne narocne- hyperaktivitia, ozivovanie, cvicenie, 12 doktori, Autizmus, schovanaie sa preod mnou, strach zo mna, (Az ked sa narodila 2 dieta) , ako aj pri druhom dietati soms a stale viac tocila okolo prvej dcere...
Ja som si presla roznymi stadiami . Od totalneho vycerpania, poporodnej depresie atd.. NA vsetko som bola sama
Mam 3 dieta. Prestala som byt prehnane prisna na seba, prestala som byt 200%, ked nemam upratane mesiac, j to sice zle, z hygienickych hladisk, ale zdravie deti je mi prednejsie.
a to moje deti su stale chore,...
Pri 3 dietati som si zacala "uzivat" až na tom, ze je to vlastne skoro podobne, ako pises ty.
KAmaratka sa mi smiala, ze mam doma "minutkara"
Spi 20 minut, hore je 2 hod a uspavam hodinu.... a stale dokola....
Neda sa povedat. ze by som meditovala nad deckami, zalaskovane sa na ne pozerala, a bola pre ne oddana 200%
Uzivam si ich, ked clovek pezije hospitalizaciu a vyobjimam si ich, ze su stale tu .
Ked zvladneme tazke obdobia a krizy...
Ked aj ja niekedy som zufala, a aj tak si vravim,ze som macher, ked pri 3 detoch zvaldam skolu, pracu, male dieta, domacnost , autisticke dieta....
Aj ked nie som premotivovana ako ine maminky.
Neprecitala som ani jednu matersku knihu -pardon, jednu som citala- "narodilo sa nam predcasniatko- kedze vsetky 3 deti su predcasne a vsetky 3 z tažkých rizikových tehotenstiev.
Milujem ich nadovsetkko, su moj velký dar, som vdacna Bohu ze ich mam ...
Aj ked ma niekedy poriadne na*eru. Niekedy poriadne prekvapia a z dojatia mam plac na krajicku
Neprepadaj nejakým prehnaným "nazorom"
Robis co mozes
Priprav sa na horsie chvile 😀😂. Mam 3 deti s malym vekovym rozdielom. Z toho 2 dost nespave. Najstarsia sa stale v noci budi, najmladsi ked je dobra noc, tak je 5-6x hore. Stredny 10 mesiacov noc co noc mal nocne 2-3hodinove party. Ale mozno budes mat spave babo, ktore bude poslusne a dobrucke ❤️. Nikdy nevies co ta caka. Moji sa cez den dokazu aj pohadat, aj pobit, aj sa pohrat spolu. Prave tie chvile, ked k sebe pridu a pomojkaju sa su super. Neskutocne sa lubia, ked sa nevidia hladaju sa. Je to narocne, velmi. Su horsie aj lepsie dni. Ale tak nejako si to uzivam, ze su partaci, naucili sa celkom pekne delit, aj vyjednavat hracky, myslia na seba(ak dostanu nieco, hned pytaju aj pre surodencov). A keby si pocula tie debaty 3rocneho so 4rocnou 😀. "Prezili sme" aj prvu spolocnu dovolenku a aj sme su ju uzili vramci moznosti, pricom 2 z 3 deti teplotovali, najmladsiemu sa prerezali 2 zuby, ale skratka patri aj to k zivotu. No a tvoj maly sa podla mna nudi. Moj ked nema kde vybit energiu je nezastavitelny. Dat my do vane vodu, vedierka a nech tam hadze lopticky. Naberacka a nech prelieva vodu. Stopuj mu cas a ak stihne, dostane nalepku. Ak narobi bordel s vodou, pohadz len stare handry na zem a manzel sprata ked pride domov. Prstove farby su fajn aj vodove. Urobit mu prekazkovu drahu a nech beha cez nu. Viem, ze nevladzes, ani ja som nevladala, ale ak ho zabavis sposobom, ktory ma rad,bude menej odporovat 🙂. Drz sa
@heleninamama ach, dakujem za tvoj prispevok, mame doma sice len 1 ale aj tak je to narocne .... pocuvam dokola, ze to je mojou vychovou, tak som rada, ze v tom nie sme sami ... 😂
Ale čo si chceš užívať, keď sa teraz cítiš fyzicky zle? Veď to sa objektívne nedá. Užívaš si v tomto stave prechádzku? Užívaš si, že si zatancuješ v kuchyni, keď ťa nikto nevidí? Sex? Obľúbené jedlo? Bazén? Oslavu?Venčenie psa? Atď. Skrátka, v tvojom stave ako ho opisuješ asi celkovo nie si úplne ok. Keby si mala pohodové tehotenstvo alebo keby si práve nebola tehotná, ale v dobrom fyzickom a psychickom rozpoložení, tak ti ani tie synove výčiny neprídu také strašné, možno sa na nich dobre zabavíš. Bude lepšie. Nedá sa vždy byť nadšený, ale s deťmi určite prežiješ aj pekné chvíle.
Tak ono sa to dá, ale žiaľ všetko záleží od povahy detí.
Ja mám tiež vekový rozdiel 2.5 roka a obidvaja boli takí kludasi, takže bolo radosť ich mať a podnikať s nimi výlety atď.
Jediné čo bolo, že boli nespavci, často sa v noci budili, samozrejme obidvaja a na striedačku. Ale ináč cez deň zlaté detičky. Teraz ako sú väčší, že to už horšie...keď jeden začne vystrajat somariny, druhé sa hneď pridá atď...ja som to mala s nimi ozaj oveľa ľahšie, keď boli maličký.
Nečítala som komentáre. Ale fráza "uži si deti, kým sú ešte malé" je jednoducho čistý spomienkový optimizmus. Časom si totiž pamätáme väčšinou iba pekné veci a na dni plné nervov sa zabudne
Ja som si vzdy vedela deti uzit. Asi nepopularny koment 😂 prve dieta dost narocne. S refluxom nosene na rukach nespave od 14m vzdor . Oblubene slovo v 1-3r bolo nie! Vsetko bolo boj obliekat obut jest spat . One deti mi prespali noc az v 3r . Cize roky som fungovala o 4h spanku. Druhe dieta za odmenu rozumne da si vysvetlit ked sme len my dvaja tak je to oaza pokoja. Ale to nase tornado prvorodene ho uci ako byt 🌪 tornado c2. Zaspavaju neskoro a vstavaju skoro . Uzivam si ich Lebo napriek vsetkemu su to zaroven moji najoblubenejsi ludia na svete . Vela smiechu kazdy den snimi je. Vekovy rozdiel je medzi nimi 4.5r pre niekoho co to nezazil sa moze zdat vela ale praveze super .V tom veku 2.5 do 4r bol ten vzdor kazdy den niekolko x . To bolo dost tazke obdobie Takze sa ti necudujem kedze si tehotna ze si z toho unavena. Nechcem ta strasit bude to este chvilku masaker ked do toho pride este aj babo . Ale ked ti prve zacne chodit do skolky hnet to bude lepsie . Mala som aj stresy ked sa maly narodil vypukol covid . Mala musela robit skolku ulohy online aj prvu triedu vlasy si trhala co mala nevy byt tolko za pc a online skolu . 2 aj 3 aj viac veci moze byt Naraz pravda . Materstvo moze byt zaroven tazke napor na nervy ale aj krasne . Mozes trpiet a zaroven si to uzivat 😉ako masochista, Lebo to je najkrajsie trapenie ake existuje byt mama. Je to nesebecka laska kde Musis byt aj policajt pre ich dobro Aj ked ta nebavi hovorit Nie! Nemozes .. ! Lebo potrebuju aby si im nastavila hranice a Musis to robit sto milion x kym pochopia ze si v urcitych veciach nepresadia svoje . A popri tom im davas vela lasky a oni to vedia a vracaju ju sto nasobne spet , len nezabudni ze su deti a vymyslanie “hluposti” patri k ich veku ze nemozu byt dokonali roboti, ( a odporucam centralnu klimatizaciu ) z toho tepla a hormonov to prezivas horsie nez to je. Uzivaj si deti =krik neporiadok nalady .skvrny modriny atd . To je vsetko sucast zivota. V tej peknej casti dostanes pusinky a vyznania lasky kazdy den aj 20x a ze si najkrajsia a najlepsia mama na svete . Bezzube usmevy mliecne zubkove usmevy strbave usmevy. Klokotavy smiech kopec placu .
Milujem
Toto video 😂materstvo je vylet uzi si cestu 😂 https://www.tiktok.com/@jessica_spano7/video/72...
Ja som bola podobne.syn od 2.5roku total vzdor.ja v 2trimestri .ale ked sa dcerka narodila (syn mal presne 3 r) tak sa uplne ukludnil,a sme si velmi vsetci traja uzivali..dieta citi,ze sa nieco meni,vidi brusko.sam sa s tym vysporiadava..neda sa ist k vode.obom by bolo lepsie..nejaky maly detsky bazen.pozicat si lehatka..cez den si pospi v tieni..
@1ryba preco ? Ved za to ze ty si si neuzila deti matersku to neznamena ze realita je ina pre druhych . Je to individualne. Moja mama mala deti v 20ke a ja po 33ke a sama mi vravela ze si nas tak nevedela uzit ako si Ja viem uzit moje deti .My sme partaci od malicka. Vela sa im venujem cestujeme spolu robim im vylety . Kazdy tyzden prejdeme s kolobezkami 14km vcera 8km dnes ich beriem do jazera na 4h . Nie kazdeho bavia male deti . Ani mna uz cudzie nebavia ale moje vlastne vzdy . Mne je to zvlastne ze niektore tu si deti uzijete az od 17r ked uz vlastne nie su deti . Ale ok aj tak sa da. Nebudem tvrdit ze neexistuju matky co si deti neuzivaju. Teraz je skor popiularne sa stazovat ake je vsetko tazke . Alebo vela mam neznasa tie prve 3r dietata . Pre mna su to tie najkrajsie. Ale to som ja co si deti viem uzit Uzivat si nieco pre mna nie je len to co je lahke a nemusim pre to nic urobit . Uzivam si Aj ine veci ktore vyzaduju moju energiu snahu trpezlivost:
Pre toto ostavam len pri jednom 🤣🤣 druhe ani za milion, mam pud sebazachovy este 🤣

@basulaak no presne tak ako pises . Nedá sa užívať boj s vlastným dieťaťom . 😢 len potom pride pekná chvíľka a si poviem ako mi je luto že sa s nim len doťahujem , zvyšujeme hlas , zakazujem . Atd . Ale človek musí ! Lebo naozaj robí veci jemu nebezpečne . Naozaj je akákoľvek aktivita s nim či už prezliekanie jedenie náročná keď so sebou hádže a trvá to aj pol hodiny s mojimi obmedzenými schopnosťami ho obliest alebo naháňať s jedlom . Čokoľvek mu poviem zopakuje a ukončí slovom nNE! No naozaj kým si človek toto nezažije nevie si predstavit ako bezradne sa a vyčerpaná sa cítim … a hlavne koľko rozmyslam nad tým ako ho usmerniť … veď nemozem čakať kým nám z toho aj a manzelom prepne 🤦♀️