Chlad vo vzťahu po pôrode
Som len pár dni po pôrode ale citim že sa veľa zmenilo a náš vzťah výrazne ochladol, každý deň sa len hádame a mam pocit že už sme len rodičia a nič viac. Cítim ten chlad hlavne z jeho strany ja aj za ním prídem a snažím sa proste odľahčiť situáciu aj to že veľa nespime a je to náročné a vždy sa nejako nad tým zasmiať ale ja mám pocit že ja už som len matka jeho dieťaťa a nič viac. Čokoľvek spravím tak je nejako zle. Dokonca aj dnes na Vianoce snažila som sa všetko pripraviť aby to boli tie najkrajšie aké sme kedy mali a zas sme sa pohádali.. bojím sa že to takto bude stále. Pred pôrodom sme mali veľmi pekný vzťah, dávali sme si aj city najavo dosť často proste som sa cítila milovaná ale od pôrodu ako keby to celé skončilo.
Už v pôrodnici mi povedal že mi to s dieťaťom veľmi nejde (nemala som doteraz žiadnu skúsenost, musela som sa vsetko naučiť a myslím že dnes je to úplne super). A vlastne čokoľvek spravím je vždy zle.. celkovo som si toto obdobie po pôrode predstavovala úplne inak.. myslela som si že má aj nejakým prekvapením poteší stačila by nejaká drobnosť kytica však som mu dala dieťa ale ani to neprišlo.. neviem prejde to niekedy a vráti sa vzťah naspäť alebo to už bude fakt takéto? Už nemám ani energiu za ním ísť aby som si vypočula čo som zle urobila. Cítim problém aj čo sa týka financií aj keď nie je opodstatnený mame našetrené visc ako dosť aj rodina nám dala na výbavičku.. nechápem prečo je takýto tlak aj z tejto strany, ja mám aj veľmi dobrú materskú, odložila som cely tehotenský príspevok a aj kým som robila som dosť nasetrila.. no proste nerozumiem.
On sa nejak zapája do starostilovsoti o dieta ?? Ze ti to moc nejde ? Akože vazne ? Však nech sa ukáže on ako padol z neba učený. Dnes chystáš ty ? Všetko nechaj tak a nech sa postara on. V tebe sa ešte bijú hormóny ale toto je viac ako len to.
@anonym_d6895b áno zapája sa. Tým že som mala náročný pôrod tak prvé dni sa staral on a a ja som sa postavila na nohy až po 48 hodinách tak je logické že mi kúsok trvalo kým som sa do toho dostala. Áno bala som babo chytiť aby som mu neublížila ale myslím že to bola normálna reakcia.. doma som sa dala viac do kľudu a už mi to s bábätkom ide podľa mna..a čo sa týka starostlivosti doma tak mi pomáha že napríklad 2 kŕmenia prevezme on aby som sa vyspala a pomáha aj s kúpanim. Takze čo sa týka starostlivosti tak nemôžem nič vytknúť.
@anonym_d6895b áno zapája sa. Tým že som mala náročný pôrod tak prvé dni sa staral on a a ja som sa postavila na nohy až po 48 hodinách tak je logické že mi kúsok trvalo kým som sa do toho dostala. Áno bala som babo chytiť aby som mu neublížila ale myslím že to bola normálna reakcia.. doma som sa dala viac do kľudu a už mi to s bábätkom ide podľa mna..a čo sa týka starostlivosti doma tak mi pomáha že napríklad 2 kŕmenia prevezme on aby som sa vyspala a pomáha aj s kúpanim. Takze čo sa týka starostlivosti tak nemôžem nič vytknúť.
@anonym_autor pre mna to je tiez normálna reakcia, mat strach zo začiatku. Tiež som to prežívala a manžel bol v tom ,,lepsi,, ale nikdy nemal take trápne poznámky. Mrzí ma, ze je taky, ze sa tak zmenil. Jasne, aj pre neho je táto situácia nova, ale odtiaľ potiaľ. Mali to byy vaše prvé Vianoce v 3 a on to s prepáčením dodrbkal, nechaj ho tak. Mysli na seba a na dieta, ak si ta on prestal ,,vážiť,, tym ze si mu porodila dieta.. je to smutné
@anonym_autor u mna to stalo vztah, ostala som jednorodic, teraz som vdacna ze odisiel prec
@anonym_autor
ty si ale vynechala podstatnu vec. U vas boli dost velke problemy uz pred porodom, vsak?
Asi by ste sa mali vážne porozprávať. Takáto rýchla zmena nebude normálna.
@anonym_autor
ty si ale vynechala podstatnu vec. U vas boli dost velke problemy uz pred porodom, vsak?
@svetlonos nie nemali sme žiadne problémy mali sme harmonicky vzťah a v podstate ani neviem kedy sme sa pred pôrodom hádali naposledy
@anonym_autor ahoj, myslím že realita po pôrode zamáva s viacerými vzťahmi. Nevypsatost,nový režim,malo času na seba.. tie finančné problémy ako začali? Ak si krátko po pôrode,mala by ti ešte nabiehať materská dávka, čo je porovnateľne s platom. Držím palce. Utrasie sa to,musíte si uvedomiť že ste v tom spolu ako partneri,nie proti sebe . Niekedy jeden ťahá viac ,inokedy druhý.
Podla mna je to len stres po porode.Brutalna zmena situacie.My sme mali pri kazdom dietati krizu vo vztahu.Vzdy sme sa postupne dostali do normalu.
@anonym_autor snad pojde len o stres, hadam to nebude nejaky manipulator.
Ak pred pôrodom ste mali normálne fungujúci láskyplný vzťah tak tomu daj nejaký čas, s tebou lomcujú hormóny, s ním tiež (áno aj muži majú hormonálne zmeny), do toho menej spánku, stres, strach. Už iba to samotné že premýšľaš nad katastrofálnymi scenármi “a to takto bude na stále” má výpovednú hodnotu. 🙃 Každopádne prajem pekné sviatky a dieťa ktoré dobre spí.
Kazdy vzťah po porode sa zmení, a vela vztahov to neustojí. Stoji vela usilia zladit sa vo vsetkom novom. A to este nehovorim dalej o vychove, ked pridu choroby, vzdory atd. Odlisne nazory, postoje na dane veci. Na takomto vztahu treba pracovat ovela viac ako na vztahu, kde nie su deti. Drzim prsty, nech to prekonate.
Toto nechápem...som 8 dní po pôrode a práve naopak , viem si aj poplakat keď mala nechce spať , alebo sa mi nedarí kojiť a pod a mám len podporu ...tak isto doteraz som viac menej domácnosť riešila len ja pretože som bola doma a partner chodil do práce . Teraz má nechá celý deň ležať v posteli a o všetko sa stará on , snažíme sa každý deň objať , dať si pusu , povedať že sa ľúbime , nájsť si aj v týchto ťažkých začiatkoch aspoň chvíľku pre seba pri raňajkách / večery a pod . Skúste to , chápte jeden druhého

On sa nejak zapája do starostilovsoti o dieta ?? Ze ti to moc nejde ? Akože vazne ? Však nech sa ukáže on ako padol z neba učený. Dnes chystáš ty ? Všetko nechaj tak a nech sa postara on. V tebe sa ešte bijú hormóny ale toto je viac ako len to.