icon

Choroba - nerob, nechytaj, nesmieš, nemôžeš

20. jan 2023

Baby chytila som vyššie popísanú chorobu. Mám hyperaktívneho takmer trojročného syna. Nemáte pre mňa nejaké usmernenie? Asi to už preháňam, lebo keď počujem od susedov deti ako fungujú a ja beriem na všetkých ohľad a ešte si zdeptám dieťa.

nnnuuunnn
20. jan 2023

Chúďa dieťa. Nechcela by som.

hederamonstera
20. jan 2023

Skus namiesto “ne-“ zacat hovorit co ma namiesto toho urobit. Napriklad namiesto nechytaj to-pod sa pozriet na toto a pod.

evica17
20. jan 2023

neviem, pokial to nie je nebezpecne, nerusi to druhych tak mu nezakazuj. napr kricat vonku na dvore, v ihrisku, zas aj ostatní ludia musia pochopit ze je to dieta a nebude ticho

@hederamonstera a ano, suhlasim s tebou, toto nam velmi funguje, vrlakrat sme sa vyhli placu, ze nieco nesmie. nnajst vhodnu nahradu

autor
20. jan 2023

@nnnuuunnn ale ja som to robila, lebo žeby nerušilo iných a dnes ma osvietilo že aká som hlúpa.

autor
20. jan 2023

@evica17 presne. Ale môj nerozpráva on kričí normálne aj bežne :(.

autor
20. jan 2023

@hederamonstera skúsim, ďakujem za radu. Úrčite lepšie.

majlo1234
20. jan 2023

Ved nech sa vykrici vonku a vypusti paru, lepsie ako doma😃 na druhej strane, ja si myslim, ze treba trosku aj hranice nastavovat(ale samozrejme, ja som tiez velmi ustupciva povaha), a vysvetlovat, ze niektore veci nie su inym ludim prijemne-napriklad ten vreskot

ivangeline
20. jan 2023

Njn. V pozitivnom zmysle. Zapajat do cinnosti,kt robis ty. Pytat sa,ci nechce skusit,pomoct... A niekedy zahryznut do jazyka,pocitat do 10 a premysliet,ci si ublizi natolko,ze bude krvacat alebo znici nieco cenne...inac ticho. :DD O to sa snazim ja. xD

kris_tin257
20. jan 2023

Mala som rovnakú chorobu zrazu som sa "vyliečila", malý totiž už vie kedy nemá chytať kedy nemá robiť a čo môže a čo nie 😊 pre mňa je to normálne keď robí niečo zle tak mu povedať že sa to nepatrí že to nemá robiť a podobne, chvalabohu je veľmi chápavý

nnnuuunnn
20. jan 2023

Tak kvôli susedom to nerob. Ale tak väčšinu činností asi nemusíš potom zakazovať, takže to by nemuselo byť také zlé.

autor
20. jan 2023

@kris_tin257 a koľko rokov má synček?

mirco50
Odpoveď bola odstránená
kp7333
11. feb 2023

zastavam nazor, ze vsetko s mierou. prehnane nezakazovat, ale ani nenechat aby si deti robili co chcu. toho sme zial dnes casto svedkami.