Chorobný strach o 2,5 ročné dieťa
Ahojte,uz som vazne zufala...maly ma 2,5 roka. Tazke otehotnenie,tehotenstvo,komplikovany porod. Od 8mes. sa mu objavili zvacsene uzliny vzadu na hlavicke,na krku po bokoch aj krcne. Vsetky mozne vysetrenia negativne,napriek tomu ho dennodenne prehmatavam ako sialena a trpnem,kde najdem novu,co ked dostane rakovinu uzlin a podobne. Som z toho uz zufala,mam problem s tym istym a kontrolujem aj seba. Ale dedicne na utechu tie uzliny vraj nie su. Pred tyzdnom som mu nasla pod lavou pazuchou take makke tkanivo a v nom ako keby 2-3 uzlinky,ma to ale 1-1,5cm...citala som o zhlukoch uzlin a mam strasny strach! Citim sa ako sialena,kazdu chvilu si platim sono ked akoze nieco najdem uz sa tam hanbim ist a obvodnej tiez. Beriem antidepresiva,uz mam 3 a nezaberaju,mam pocit ze sa zblaznim,neviem vyjst z tohto zacarovaneho kruhu napriek liekom i psychologovi. Bojim sa,ze mu nieco privolam ked v kazdom pohlade vidim chorobu. Vzade okolo mam pocit ze je rakovina,deti,mlady ludia umieraju mam strasny strach,ze o neho pridem...som zla matka,mam pocit,ze si "pochovavam" milovane vytuzene dieta...co mam robit???
@sardinka333
@adulkas
Treba myslieť pozitívne stále a jesť zdravšie. Nie až vtedy, keď ťa chytí depka dať do seba vitamíny, to je už na prd. Poznám to aj sama na sebe, že vtedy je už neskoro..Pokiaľ viem, všetko je v mozgu, takže to myslenie ovplyvňuje celé telo. Vitamíny tiež vedia urobiť poriadok z nervami. Nie som lekárka ale hádam mi nechcete tvrdiť, že antidepresíva sú v poriadku. Ani antikoncepcia nie je, doktor v nemocnici mi povedal, že za môj stav môže AJ antikoncepcia..To sú predsa umeliny...
@evina57 Jasné, že antidepresíva nie sú v poriadku, ale je rozdiel depka a depka, tá, ktorá ti prejde o pár dní ako napríklad jesenná, ktorá sa ti zlepší,keď konečne vyjde slniečko, si smutná a tak, je úplný rozdiel od toho, keď kôli depke nemôžeš fungovať, nebaví ťa život, myslím tá, ktorá trvá roky, nemôžeš spať, chudneš, si stále vyčerpaná, nič ťa nepoteší,na to ti vitamíny nestačia, asi si nič také nezažila
@adulkas
Viem, čo je depresia. Nie je to jeden zlý deň. Človek si väčšinou za to môže sám - nepriamo, nevedome..Preto píšem, treba myslieť pozitívne, odstrániť všetko, čo ťa robí nešťastnou a začať odznova, prekonať sa. Nepríde to hneď ale dá sa to zvrátiť a žiť lepšie. Netreba si všetko pripúšťať k telu, pozitívny postoj k životu je základ.
@betunka39 boli sme, hematolog, infekcne, sono ... vraj reaktivne ... aj dr hovorila ze ta 2cm je velka, ale uz to ma dlho, keby to bolo zhubne, uz by sa to davno spustilo ... vraj ...
@david93 maly je inak culy, papa, beha, spinka, nepoti sa, neteplotuje, na nom nie je vidiet absolutne nic okrem tych hrciek ...
@sardinka333 dakujem za povzbudenie. diagnostikoval mi poruchu adaptacie ci co, ale stale hovori ze mam neurozu tak ja neviem ... mam do toho zasklby svalov, bojim sa ist neurologovi, preto mi vymenil lieky, ale tieto su ovela horsie, obsesie sa mi vracaju vo vacsom meritku. s tymi zasklbmi som sa radila aspon s online neurologom a podla popisu to sedi na zvysenu svalovu drazdivost, mozno tetania, neviem ... dakujem za povzbudenie co sa tyka toho, aka som matka. citim sa fakt neschopna, tak som sa citila, ked som nemohla otehotniet, ako poskodeny tovar ... piatok maleho doktorka hmatala (tu pod pazuchou uzlinu) a uz vcera som sa musela prehovarat, aby som ho zase ja nekontrolovala, lebo v mojich predstavach tam ma uz velku bulvu ... v minulosti som brala fevarin, potom sa mi na 4 roky podarilo vysadit, ale nemala som taketo uzkosti, to sa mi pustilo po tehotenstve a pocas laktacie to bola divocina! velmi som schudla, stale som plakala, to bolo fakt hrozne, ale 14 mes. som vydrzala kojit a potom som musela maleho odstavit.
@david93 inak tu u nas mame taku fajnu pani doktorku, co robi sona a ta aby ma ukludnila mi aj pekne vysvetlovala, rozdiel medzi "zlymi" a "dobrymi" uzlinami, ukazovala na monitore, aby som sa nebala, hovorila to so 100% presvedcenim. lenze to ja vydrzim tomu tak 2 dni verit a potom zase zacnem dumat, ze keby bolo take jednoduche lymfom odhalit na sone, tak by nerobili dalsie testy atd atd ... proste ten cervik pochybnosti vo mne neustale hloda ...
@sardinka333 no len co som tu knizku mrkla, tak som sa v tom nasla ... vytlacim si to. ja som clovek, co potrebuje veci pochopit od zakladu, rozpitvat si ich ... takze urcite mi to pomoze. dakujem!
Keď mal môj syn zhruba toľko čo Tvoj teraz bola som na tom podobne. Doslova ma vzdy prehnalo keď len zakaslal. Keď dostal teplotu bola som zrelá na psychiatra. V tom čase sme prišli o babo v 23.TT. Bolo to asi ovplyvnené aj tým. Teraz na 6. Je to o nieco lepšie ale strach mam stále. Máme aj malú 5 mesačnú bambulku tak už nie je toľko času na pozorovanie staršieho. Možno by aj Vám pomohol súrodenec. V každom prípade si myslím že je to normálne. Ste starostlivá matka. To je všetko. Držím palce nech sa to da do poriadku.
@lucy1311 mám 3 deti a o každé z nich sa bojím, najmä v období keď sú choré. Ale keď ty píšeš že malý je inak zdravý, tak z toho sa treba tešiť.dcéry uzlinky nemajú ale môj syn ich má aj keď je zdravý a keď je chorý zväčšia sa.Nesmieš naozaj myslieť na niake katastrofálne scenáre, najmä keď robili tvojmu malému aj sono a iné vyšetrenia.Skús sa upokajiť😉Každá mamička musí v sebe nájsť bojovníčku a veriť že všetko bude ok.teraz v máji operovali dcéru na pruh a neubránila som sa slzám, ale pochopila som tam že dennodene sa aj iný trápia.v auguste ide druhá dcéra na operáciu nosnej mandle a syn má šelest...Nemôžeš sa na to upínať a každý deň sa trápiť nad uzlinkami.Prajem Ti veľa síl
@lucy1311 ja mam to iste.beriem AD uz skoro 7 rokov a stsle to mam.je to strasne.poznam to..ked chodis od lekara k lekarovi a vsade je to ok..tiez mi je uz blbe chodit k obvodacke.a to iste deti..nieco ich zaboli a hotovo..a tie myslienky na smrt ani nehovori.stale bojujem no zda sa mi..ze to nikam nesmeruje ☹
@rondicka neskusala si zmenit lieky? ja uz neviem fakt co by mi pomohlo, skusim precitat tu knizku co mi tu odporucila ta baba a este aj tu charakteristiku tej uzkostnej poruchy, nech to pochopim od podlahy ako sa hovori ... plus skusam takzvanu jacobsovu metodu dychania a ovplyvnovania periferneho nervu. v piatok som bola s malym u dr. a uz nedelu som sa musela prehovarat, aby som to znova nekontrolovala ... ja uz som tiez na nervy... ☹

@sardinka333 super napisane