Cítim sa na 70
Prosím vás chcem len vedieť či sa aj ostatný ľudia sa tak cítia a len otom nehovoria alebo to nieje normálne 🤔
Mám iba 30 , 2 deti a už ráno ked vstávam z postele som cela ubolena/ dolámaná. Nemám chuť ani vstať 🤔 potom sa to tiahne somnou po cely deň. Som doma s 3mesacnym a druhé je v škôlke. No ked príde ,strašne by som chcela sa snim hrať ,venovať sa mu no nedávam to. Som unavena , dolámaná , som rada ked prežijem ten deň a ide sa do postele 😒
Furt mi niečo je a ja už miestami rozmýšľam dokedy to tak bude … len tie dni doslova prežívam.
Doplním ešte hlavne bolesti kolien , chrbtice … neviem či je to normálne po pôrode 🤔
Tak po porode ti chybaju mineraly, zelezo, d-ko, vapnik a boh vie co este, zajdi si na preventivku a zacni mysliet sama na seba trochu...
Mala som velmi pdoobne aj vek rovnaky, tiez dve deti a nakoniec mam celiakiu!! Cele som to hadzala na deti ze ved som unavena z nich. Doktorka ma milion krat odbila, ze musim mat traviace tazkosti, to vsak vobec nie je pravda. Odporucam sa dat otestovat na protilatky napr medirex sa da aj bez cakania. Odkedy som na bezlepkovej diete tak neviem co je unava. A este by som si dala skomtrolovat stitnu zlazu. Drzim palce.
Ako sa stravujes? Mne na toto pomohlo zmenit jedalnicek. Minimum sladkosti a alkoholu, vela ovocia, zeleniny, maso s mierou. Proste zdrava strava. Doplnala som zelezo, magnezium, b complex, cecko, decko. K tomu prechdzka 5-7km denne a citila som sa 100x lepsie. Tiez som vstavala s bolestou chrbta. Mam 30r.
@anjelicek26 všetko užívam 😒
@sponka93 mám tiež Celiakiu a aj Hashimoto, takze dodrzujem bezlepkovu diétu 🤔
@dadis objednala má až na jún 🤔
No tak si si sama aj odpovedala z coho to je. Hashimoto.
Treba jest vela vitaminov, zdravo sa stravovat, pohyb na vzduchu ale ani potom sa nebudes citit skvele s touto diagnozou.
@missdiva áno? Máš to tiež ?
Nie je to normálne. Tiež odporúčam návštevu dr a základné vyšetrenia. Môže to byť od bežnej "nedospatosti" pri malých deťoch, cez nedostatok vitamínov či minerálov, môže to byť aj začínajúce depresia, štítna žľaza, jarná únava, ... A to len veci, s ktorými som sa ja ako laik stretla, kto vie, čo všetko ešte môže byť za tým. Ale ak sa necítiš dobre, určite by si to mala riešiť a zisťovať, prečo.
Hlavne si pozri, nech neberies doplnky stravy spolu s liekmi na stitku, niekedy sa "vyblokuju" ucinkami, plus ano treba nastavit davkovanie
a v noci ako spis?
Zly matrac alebo anemia?
Mam o dost viac rokov ale energie na rozdavanie.
A ako sa stravujes? Lebo strava je naozaj zaklad vsetkeho, vacsina celiatikov preslo na bzlpkove nahrady ale to tiez nie je nic moc sama kukurica a ryza. Radsej prirodzene bezlepkovo, dlhodoba protizapalova strava vie urobit zazraky, ale treba to mat skor ako zivotny styl.
A do investicia do dobreho kvalitneho matraca. Ja som menila po 2 rokoch- zly vyber a ten spanok sa neda porovnat. Ale zrejme mas aj spankovy deficit kedze mas male babo. Spanok je velmi plytky a jemny? Asi ta zobudi kazdy pohyb babatka ci?
Ja deti nemám, mam 37 a tiež som cela dolamana, všetko má bolieva. Fyzicky som podla vyšetrení v poriadku. Minule sa tu so mnou hádali, ked som tvrdila, že človek 30 rokov a viac vôbec nie je v plnej sile. Presviedčali ma, že to je ešte mladý. Pritom takmer každý nad 30 rokov ma dáke zdravotné problémy.
s posilnovanim, prip sportom si bola pred porodom ako na tom? Venovala si sa svojmu telu a kondicke? Ak nie, stale sa da zacat ked sa ti zlepsia zdravotne veci, si mlada. Clovek, ked sa o seba nestara, tak chradne.
Skús najsť nejaký zmysel, športuj nájdi si záľubu. Ale hlavne dávaj pozor na vitamíny a na svoju imunitu. Je to dosť možné že stres a unavá ťa trošku drží pri zemi. Skús wobecare enzym. Naozaj obsahujú všetko čo je potrebné, aspoň mne to dosť pomáha

Daj si urobiť krvny obraz, možno malo železa