Ahojte potrebujem to zo seba dostať. Ako som išla domov z práce zamyslela som sa. Videla som v okne rodinu ako večeraju za jedným stolom. Obraz bol priam idylický. Ako dieťa som to nezažila. Doma mám 2 deti ktoré nepoznajú svojho otca a také čosi nemali a nemajú možnosť zažiť. Všade sa hovorí a píše o tom že žena je stvorená k vytvoreniu domova rodiny drží ju pokope stará sa o ňu.. Zlyhala som v tomto. Nedokážem deťom vytvoriť domov v láskavej atmosfére s mužom ktorý by im otca plnohodnotne nahradil. Neviem im ukázať ten správny vzor rodiny. Nedokážem k sebe takého človeka ani len nájsť nie to ešte niečo budovať. Nemyslím si ze sa to niekedy zmení. Len sa cítim ze moja úloha ženy je úplne mimo mňa. Paradoxne je to to po čom som od malička túžila. Láska manžel rodina..
este stale to mozes zazit ;)
idylicku rodinku si mozes vytvorit aj bez muza.. a ako sa pise vyssie, moze byt idylickejsia, ako mnohe rodiny s komplet rodicmi..
taketo zmyslanie je uplne k nicomu.. mas toho muza k dispozicii? nemas.. citis sa na to si ho najst? momentalne nie.. tak k comu je dobre tryznit sa vycitkami o zlyhani? nieco tym zlepsis? nieco lepsie tak vytvoris?
ja som vyrastala v komplet rodine a okrem nedelneho obeda sme nikdy spolu nejedavali.. zato s mojimi detmi, aj ked momentalne tiez bez ich otca, sa idylicky krmime kazdy vecer, este aj so svieckou a pripitkom 😀
Ja len ako dieťa, ktoré tiež nepozná otca, pocit rodinnej pohody a láskavosti sa dá vytvoriť aj v neúplnej rodine a čo sa týka toho ako sa tvorí domov, som si odniesla pekný vzor... mama si našla partnera až keď už som bola moc veľká na to, aby som ho prijala a nahradil mi otca, ale nikdy som nepociťovala, že by mi to nejak chýbalo.. uznávam, že s partnerskými vzťahmi som v minulosti mala nejaké problémy, je dosť možné, že to bolo aj tým, že som to doma nevidela, ale dnes mám krásne manželstvo... za mňa stále lepší vzor ako, keď dvaja spolu žijú, len aby bolo a láska tam nie je...
Tak ak tu niekto zlyhal, tak to je otec tvojich deti, ty nie. Ty sa o rodinu staras, si plnohodnotna mama.
Tvoje deti majú domov, pretože majú teba. Vieš, koľko detí žije v úplných rodinách, kde je absolútny chlad, ticho alebo aj bolesť? A koľko matiek žije v nefunkčných vzťahoch len preto, aby neboli samé? Ty si si možno nevšimla, že to najdôležitejšie už robíš, bojuješ za to, aby tvoje deti cítili, že sú milované a dôležité. To je vzor. A raz ti to povedia, možno nie dnes, možno až keď budú veľké, ale ten domov si v nich vytvorila. A čo sa týka partnera – nie je neskoro. Niekedy prídu ľudia do života až vtedy, keď to najmenej čakáš.
Ty ten zvyk mozes vytvorit aj takto v trojici. Zaviest spolocne jedenie. Ranajky, alebo vecere. Nedelne obedy.
Je to na tebe. Na tu pohodu fakt nepotrebujes nutne chlapa.
Mas to dostat? Inak nechapem. Zlyhala aj moja mama ked ovdovela?
Dvaja rodicia nemusia nutne vytvorit idealnu rodinu. Momentalne si pre tvoje deti jediny rodic ty, tak im urob ty idealnu rodinu. Spolocne stravovanie, spolocne zazitky, radosti ale aj starosti. Vsetko to spolu suvisi. Hlavne nech tam je laska a porozumienie.
Poznam jednu zenu, ktora ma viac deti. Mala manzela, totalneho cholerika. Viem, ze tym trpeli vsetci, ona aj deti. Muz jej nedavno umrel, ovdovela a ostala sama s detmi. Urcite sa ma co obracat, aby sa postarala o deti, ale citit z nej pokoj, uz sa nemusi nikoho bat.
Nevadi, ze si sama. Uzivaj s detmi cas co najlepsie, ostatne pride.
sim ta ... spolocna vecera- staci si tu precitat pomaly kazdy druhy post o tom ako sa doma hadaju a ked nie doma tak so svokrou etc... ako slobodna matka som prezivala daco podobne-lutost ze dieta nikdy nespozna co je to otec plus ziadna rodina na okoli babku vidi raz za rok ... lenze tie "idilicke"rodinky niesu idilicke..sae hadky podvadzanie klamstva ,milenci milenky a rozvody ... bud rada ze mas zdrave deti,ze deti maju vsetko co potrebuju a ze maju matku kt sa o ne vie postarat ... su deti co nemaju ani to alebo maju,ale maju to tak na ehm doma,ze to tiez u nich nieje vyhra