Cítite sa ako neschopná mama pri prvom bábätku
Ahojte. Mali ste aj vy také pocity pri prvom bábätku, že všetko robíte nahovno? Malá má 7 dní, dojcim ju plne. Dnes malá plakala 7 minút v kuse, pocvicili sme nozickami a vykalala sa, vyprdela a bolo dobre. Potom som ju nakrmila a všetko mi vydavila aj napriek odgrgnutiam. Tak si to pripúšťam, ze je to moja vina. Ten plač ma tak dostal do kolien, ze neviem prestat plakat a prestat na to mysliet. Este mi takto nikdy neplakala. Malá je pritom spokojná, usmieva sa a odkedy sa narodila robí len radosť, naozaj kľudné bábätko. Chápem, ze sa obe učíme za pochodu čo a ako.. ale je to neskutočne ťažké psychicky. Vidiet svoje dieťa sa trapit a nevediet mu pomôcť hned v momente ako ho to trápi alebo niečo nie je ok. Citili ste sa podobne alebo len mne z toho je takto nanič? Tečú mi z toho len slzy po tvári a pozerám sa na to spiace bábätko, hovorim si aká som nanič mama.
Prvy porod v zivote zeny (zapadneho typu) nesie pre nu pocity typu ze totok sa este nikomu na planete nestalo . Obdobne prve umrtie v rodine. Okolie ta tlaci do perfektnosti ale nikto ti nedal naozajstny nastroj co mozes naozaj pouzit.
Pozri sa okolo seba ze ake typy zien to davaju a zistis ze neexistuhe dovod aby si to ty nezvladla podobne alebo lepsie.
7minut🤣 su babatka co revu celu noc.
@smajlik2404 daj sa do kľudu, kmášu s tebou hormóny. ŽIadna žena sa nenarodila, ako ideálna matka a žiadna ňou ani nie je, aj keď si to mnohé myslia. Všetky sme sa učili byť mamou za pochodu, o týždeň, o mesiac bude lepšie, o rok sa tomu len zasmeješ. Užívaj si drobčeka, nestresuj sa, keď sa rozplače, alebo všetko mliečko vygrcá, nie je to nič mimoriadne.
Prvy porod v zivote zeny (zapadneho typu) nesie pre nu pocity typu ze totok sa este nikomu na planete nestalo . Obdobne prve umrtie v rodine. Okolie ta tlaci do perfektnosti ale nikto ti nedal naozajstny nastroj co mozes naozaj pouzit.
Pozri sa okolo seba ze ake typy zien to davaju a zistis ze neexistuhe dovod aby si to ty nezvladla podobne alebo lepsie.
@martinmmartin ja som dostala jednu super radu od maminy štyroch detí, ospravedlňujem sa, ale napíšem ju v plnom znení - môžeš sa na každého vysrať, rob si tak, ako vyhovuje tebe a tvojmu decku.
@smajlik2404 Neprežívaj to tak. Je to len decko. Obyčajné decko, akých sú milióny a ešte nikdy žiadne od plaču nezomrelo. Ani na grcanie. Ono netrpí, ono ani nepremýšľa. Je to zatiaľ len živý tráviaci trakt.
Ale také precitlivené matky ako ty končia s popôrodnou depresiou na psychiatrii. Alebo aj horšie...
@smajlik2404 To je hormonmi u teba .. bezne baabtka placu a nerob si ziadne vycitky. Staras sa o nu, vsetko je v najlepsom poriadku. Nsa mala koliky. A to boli niekedy aj niekolkohodinove place. Našťastie to bolo druhe babo, prve to mali len obcas, ale vedela som uz aspon, ze je to normalne a ze robim, co mozem.
@smajlik2404 Ty si sa tu vyzalovaka písmenkami,ale tvoje dieťatko to zatiaľ vie iba plačom.Tych 7;minút si stopovali?Vieš,že plač je zatiaľ jeho komunikačný prostriedok?
Jasne ze som si prisla neschopna. Hadam pol roka kym bol maly urevanec. Spal 40min denne. Proste psycho.
Robila som ale vsetko najlepsie ako som vedela.
Aj ty si zvyknes. Vsetko chce cas 😉 kym si na seba zvyknete ❤️

Fíha,čerstvý novorodenec sa už vie usmievať a pred týždňom sa narodila a už vieš, že máš spokojné a bezproblémové bábo.Nie,nič ešte nevieš.Grckať môže aj napr.ak má reflux.Nemusíš kvôli tomu revať, všetko je v poriadku, bábätká veĺa grckajú aj bez spomínaného refluxu. To,že cvičíš s nožičkami je dobré, upokoj sa.Máš zdravé bábätko.Aj tie pokojné vedia plakať a plačú,lebo rozprávať ešte nevedia.