icon

Cítite sa unavená a zlou matkou?

27. sep 2024

Ahojte dnes som od nervov povedala pred malým a priateľom,že keby som vedela aký bude náročný tak nechcem nikdy žiadne detí. Má 7 mesiacov od malička je to strašne zlý jedák, má váhu pod 1 percenntilom ja už nevládzem:( gastro ani pediatrická nepomohli. Som unavená a zlá matka

anjelicek26
27. sep 2024

Tak zmen pediatra a chod si po nazor ineho gastroenterologa. Pricinu to sice ma - ale ty to nie si. A este raz nahlas - mate problem. Nie ty si problem, nie dieta je problem - ale ten problem je problem. Vyriesite ho a budete fajn. Moj zle papal, ked mu chybalo zelezo, druhy mal skratenu podjazykovu uzdicku (pozerali na nosno-krcnom a aj strihli) to uz ste sto percent vylucili predpokladam... nosno krcny nech pozrie aj podnebie, ci tam nema dierku a ci je vsetko uzavrete, priechodnost nosteka, vtedy deti zle saju, piju... dajte sa hospitalizovat na diagnostiku ak treba, cokolvek.. a prosim ta zla mama? Co je zla mama? Lebo tvoje dieta horsie papa? Preco? Verim, ze si unavena, ale toto prosim si nesmies pripustat.

andrea_82
27. sep 2024

Ale no tak. Ako pises, si unavena, teraz mas vycitky. Urcite nie si zla matka. Maly ma len 7 mesiacov, tomu si urcite ziadnu traumu nesposobila. A s priatelom sa o tom porozpravaj, ci by ti nemohol viac pomahat, aby si si oddychla.

jajanka31
28. sep 2024

Je problem len ta vaha? A to ze zle papa? Ak vysetrenia nepreukazali ziaden hlbsi problem neries to. Predstav si su deti co sa narodia a maju 800g, 1000, 1300g... mam jedno take doma. Ma skoro 3 a stale je s vahou pod hranicu..to ze je malo je jedna vec.druha ze je po otcovi chudy a tretia ze sa narodil malinky.nikdy to neriesili len ze dobehne.. netrap sa tym. Bud rada ze je zdravy su aj horsie veci

liaka
28. sep 2024

Moja sestra vobec nejedavala, strasne vychudnuta, po lekaroch s nou rodicia chodili a teraz ma 3 dni svoju rodinu a aj sa naje. Moje deti malo zjedli, boli chude, chceli len blbosti jest a dnes maju krasnu vahu a ziadne zdravotne problémy. Zato sa nestresuj.

basulaak
28. sep 2024

Nech hodi kamenom ta z nas, ktora nikdy nieco take nepovedala, co by ju neskor trapilo…toboz ak je kazdodenne skusana nasa trpezlivost. Tvoj syn nevie kde ma nos, natoz si neuvedomuje co si povedala. Pohoda, klud.

anketkarka
28. sep 2024

Možno si stačí uvedomiť, že sa dobre staráš o svojho syna, robíš všetko pre neho a si určite dobrá mama. To čo Ti skresľuje videnie je únava. Človek ani pri najväčšej snahe proste niekedy nedokáže žiť perfektný ideálny život. Stačí byť vďačný za to čo mám (zdravé dieťa a isto je toho viac) a zmieriť sa s tým, že nie všetko si v živote dokážem "odšéfovať". Pustiť predstavy a nájsť si pekné veci v realite svojho života. Zmeniť uhol pohľadu.

autor
28. sep 2024

Ste zlaté, áno narodil sa s malou vahou,u nás je to tuším predčasniatko či ako sa to presne volá. Prepáčte za výrazný, nežijeme na Slovensku. Fakt sa cítim že som hodná už na psychiatriu a ešte takéto niečo aj poviem pred malým:(

autor
28. sep 2024

@anjelicek26 rada by som išla na niečo také ako diagnostika nech ho po pozerajú od hlavy po päty ale tu sa to nerobí. Max zoberú krv moč. Všetky ostatné som si musela doslova vydupat vyšetrenia. Ďakujem pekne skúsim ešte toho krcneho.

anna_anicka83
28. sep 2024

Ja viem, že nepomôžem, lebo skúsenosť je neprenosná, ale ja som si takto dodrbala prvé materstvo. Dcéra sa narodila 3 kilová, aj pekne priberala, kojená a potom po 6 mesiacoch to išlo dole vodou. Jesť nechcela, mlieka bolo málo, umelé som do nej nedostala. Mala v 10 mesiacoch 6,8 kg. Boli sme aj na vyšetreniach, sledovaní v ambulancii pre neprospievanie. Nezistili jej nič. Bola veľmi veľmi aktívna, od 10 mesiacov na nohách a aj to urobilo svoje. Čo ja som sa natrápila, aj na ňu som kričala, čo neje. Nepomohlo mi ani, že v tom roku sa narodili aj ďalšie 2 deti do rodiny, a tie tučnučké, pekne jedli. Myslela som, že som na prd matka. Po roku sa začala rozjedať a potom už ta váha išla pomaly hore. Teraz má 12, 158 cm a 48 kg a zje aj mňa za chvíľu😉Normálne zdravé decko, len asi potrebovala dozrieť na jedlo, aj jej žalúdok. A teraz viem, že som to proste nemala riešiť s tým stresom, prenášala som to na ňu. Urobiť vyšetrenia a bojovať. Ale s chladnou hlavou a bez výčitiek. Inak ona bola super dieťa, žiaden rev, múdra, skoro hovorila, veľmi aktívna...a ja som z toho všetkého zobrala len to jedlo, ale až posadnuto. Takže, kľud, vyšetrenia máš. S jedlom postupne. Keď ho na niečo naučíš nech to je. Mne aj dr. povedala, že nemusím vymýšľať, keď niečo je, tak nech aj každý deň. Moja dcéra do 4 rokov nejedla pečivo, ani druhé jedlá. Milovala ale polievky, takže žila na polievkach, jogurtoch a ovocí. Postupne sa naučila jesť. A teraz okrem žĺtka zje asi všetko.