icon

Čo pomáha zvládať hnev na deti?

28. sep 2024

Keď búchali, urobili niečo zlé, hodili hračku?

minenkak
28. sep 2024

Za toto kričať,spav si deň pre seba a oddýchni si

danyelia
28. sep 2024

Občas keď to deti preháňajú, je v poriadku aj zakričať, nevidím na tom nič zlé...

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

Mozno by ti stacilo, keby si si uvedomila, ze to vobec nepomaha a nasla nieco, co zaberie😉

7lenka11
28. sep 2024

Tak v prvom rade všetky mamičky ti tu budú nadávať, že kričíš a poučovať ta o rešpektujúcej výchove. Dnešná výchova je taká, že šuchnutie po riti alebo zvýšený hlas sa považuje za niečo tragické 🤦‍♀️
No a teraz k veci - všetci sme len ľudia a každému z nás občas prasknú nervy. Ja mam doma dve deti s ročným rozdielom, staršej začína obdobie vzdoru, vie byť riadne protivná. Áno, aj ja občas zvýšim hlas, kričím. Keď už nič iné nezaberá… Ak viem, že som vybuchla zbytočne, dcére sa ospravedlním a vysvetlím jej to. Ak robí náročky zle a zvýšil hlas, idem sa ukľudniť do vedľajšej izby, vyhodiť smeti a pod. Určite pomôže občas sa vyventilovať. Ale nie je to ľahké, ja som väčšinu dni na deti sama, takže o nejakom čase sama pre seba môžem len snívať.

basska_b
28. sep 2024

Asi čas a mať viac deti ako jedno. Clovek je tak unaveny a pretazeny, ze zisti, ze zbytocne bude plytvat energiou. A pomoze mi, ked som vyspata, najedena a nemam ziadny vonkajsi stres...

thirstymonk
28. sep 2024

@dskjhfdlkdjhl jj, napriklad šnura z mixera, alebo koženy remeň :D

ivangeline
28. sep 2024

No nvm, prečo u vás nezaberá ale u nás zábera. Zvýšim hlas a zrazu počujú. Spozornejú. A môžem zas rozprávať normálnym hlasom, aj poprosiť, a pomaha to. Veľa x su vo svojom svete a nevnímajú dostatočne. Knihy radia, dotknúť sa. Znížiť sa na ich level. Do oči sa pozriet. Vysvetliť, opísať. V ideálnom prípade… áno. ;D

dskjhfdlkdjhl
28. sep 2024

@ivangeline Zvysenie hlasu zabera, pokial to clovek nerobi kazdu hodinu. Takze ak to pouzivas vtedy, ked to je naozaj potrebne a je to len zvysenie hlasu, nie nejake bliakanie, tak to zabera.

natuliatko777
1. okt 2024

Nekricim na deti

katkaseiner
3. okt 2024

Ja uz nekricim, aj tak to nepomaha....ked niečo tak vydieram 😂😂

tiika
6. okt 2024

Keď buchaju.. ako v zmysle, že tým robia hluk? Napíšem v postupnosti: Požiadam nech nebúcha, porozmýšľam s cim inym a kde inde môže búchať, navrhnem inú činnosť, zabranim búchanie, vezmem predmet, ktorym búcha, vezmem dieťa preč… nekricim pri žiadnom z tohto kroku 🤷‍♀️
Keď urobia niečo zle.. čo napríklad?
Ked hodí hračku … buď je hračka poškodená, už neurobím nič a nemá zmysel kričať. Je to jeho hračka a on ju bude mat pokazenú. Hodi opakovane? Buď nezdvihnem alebo odložím mimo dosah. Iba sa chystá niečo hodiť? Ak je to vec na ktorej mi záleží, je drahšia… požiadam, nech nehadze, zabranim hodiť, vezmem, ak nestihnem, potom opäť nekricim, lebo je to uz jedno.
Mne sa zdá, ze pri tebe je ten krik akoby posledná bodka, výlev. Je možné, ze to napätie, hnev, nepokoj sa v tebe zbiera dlhšie a potom uz vybuchnes? V tom prípade sa treba zamyslieť a pracovať s tým, čo sa deje dlho predtým než kričíš.

tiika
6. okt 2024

@katkaseiner 😅🤘 a ako? 🤭

tiika
6. okt 2024

@thirstymonk pripadne ´jemne šuchnutie´ po riti 🫢

katkaseiner
6. okt 2024

@tiika vypnem wifi, musia ist spat skor, zakaz tv,telefonu, ps4, pocitaca. Vacsinou tieto funguju na 100% 😂😂