Čo s mamičkou?
Ahojte mamicky,
potreboval by som radu, lebo som uz dost zufaly a nakolko je to moje prve dieta, nemam s tym skusenost. Vopred sa ospravedlnujem za dlhsi text. Doteraz som sa s nikym nezdoveril.
Problemom je spravanie mojej partnerky. Popisem situaciu.
Mame zdravu a zlatucku 11 mesacnu dcerku. Mamicka ma 34 rokov. Rodili sme cisarskym. Uz pocas tehotenstva mamicka stale nariekala a stazovala sa ako sa neciti dobre, aka je velka atd... Myslel som si ze to po porode prestane. Lenze po porode vecne staznosti pokracovali. Stale jej je zle, stale je nevyspata a unavena a vrsi sa na mne. Po materialnej stranke ma vsetko co potrebuje uz od zaciatku. Nanovo prerobeny byt, kompletne zariadeny, pracka, umyvacka, susicka, TV, PC. Platim ho aj vsetky vydavky domacnosti. Prve 2 mesiace po narodeni malej som vstaval v noci s nou ale potom som musel prestat, kvoli vycerpaniu a nefunkcnosti v praci. Teraz sme 11 mesiacov po porode a od 7. mesiaca sa mala v noci budi asi kazde dve hodiny. Cez tyzden vstava v noci partnerka a cez den ma mala 1-2 spanky, ktore obvykle partnerka vyuzije na dospanie. Cez tyzden do vecera pracujem, tak ked prichadzam okolo 18-19 domov, tak castom mala uz spi, alebo niekedy pomaham s uspavanim. Cez vikend pomaham s malou viac, cez sobotu a nedelu nechame zakazdym partnerku na 2-3 hodiny cez den si pospat a potom obvykle chodime spolu na prechadzky. Cez vikend obvykle k malej vstavam aj v noci. S domacimy pracami pomaham viacmenej len cez vikend, lebo cez tyzden do vecera pracujem. Povysavam, vynasam smeti, precistim sanitu a sem tam nakladam a vykladam pracu a susicku. Zvysne prace robi partnerka sama. Malej sa venujem kratko kazde rano pred pracou a kratko vecer po praci a cely vikend.
Ja mam pocit ze ako muz pomaham dost aj sa dost venujem malej. Mam pocit ze partnerka ma po materialnej stranke vsetko co potrebuje a mame dve funkcne babicky, ktore ju masovo zasobuju varenym jedlom, takze ani tam sa nemusi roztrhat.
Okrem toho ju podporujem v cviceni a vzdelavani sa ktore sama navrhuje a ponukol som jej hocikedy ist na kavu s kamoskou, alebo si ist zacvicit a ja postrazim malu.
Napriek tomu mamicka kazdy den mrnci a stazuje sa ako je na vsetko sama, ako je unavena, ako ju stale nieco boli, ako jej mala dava zabrat ako je nespokojna so mnou a so svojim zivotom, ako je nonstop nevyspata ako jej vsetko vadi atd. Toto trva uz 11 mesiacov a nervovo ma to totalne nici. Neviem co s nou. Mam narocnu a zodpovednu pracu a ked pridem vecer domov, tak ked uz nie milu a usmiatu, tak ocakavam aspon normalnu a prijemnu zenu. Toto sa zial nedeje a neviem ako dalej. Prosim poradte co robim zle.
Dali sa cakat prispevky typu vymyslene,jeden uhol pohladu, ,,dokonaly,, otecko atd..zaujimave ked tu pise zena a kyda na muza tak ze nanom neostane ani nitka sucha tak jej vsetky pritakavaju a nadavaju na chlapa,akonahle vsak tu napise muz a trosku sa ,,postazuje,, na zenu uz je to ine,...ach ...a k tebe vies no ja mam kamosku ktora si myslela ze mat dieta je lahke,videla v tom len prechadzky,fotenie,mojkanie atd len to krasne,pritom bola taka nevyzreta a vsetci sme jej dohovarali,teraz je syn na svete a ona je nervozna,s nikym sa nechce bavit,nenavidi cely svet,jej muz jrj tiez pomaha ako sa da,ale ona uz zistila ze o dieta sa treba starat a nie je to vzdy jednoduche..niektore zeny by deti mat nemali alebo by museli nato fakt vyzriet!skus sa s nou porozpravat,ine vam asi nepomoze...aj moj manzel je dlho prec 10-12h denne,ale som vzdy mila,ano obcas som unavena ale nevybijam si to na nom..cez den chodim na prechadzky aj s kamoskami,pokecame atd...chapem aj tvoju zenu ale su aj zeny co maju muzov na tyzden aj na dva prec a funguju a nevybijaju si nervozitu na inych!
@peterskk moj partner tiez povie ze je idealny a stara sa o dieta a je najlepsi na svete pretoze navyse dobre zaraba. Ano to je pravda, ale ked nalozi mycku (vzdy tam necha kusy jedla, mast na panvici atd. atd) tak ju potom musim cistit pretoze smrdi a riad umyvam nanovo. Operie - a samozrejme svojej nosene rifle na 30 minut ktore tak maximalne pachnu a tak to musim oprat znova. To ze to zavesi tak, ze to vyzehlit nie je mozne, mi je nejako jedno. S dietatom sa hra - genialne. Po ich hre nielen ze su rozhadzane hracky po celom byte, bordel kam sa pozries, ale to by nestacilo tak sa musia schovavat do skrine s cistym pradlom a vynasat veci z kuchynskych suflikov. Oni sa hraju 3 hodiny ja upratujem zatial tie 3 hodiny kym sa hraju a mozem upratovat dalsie 3 hodiny ked sa dohraju. Pretoze su jeden ako druhy tvrdohlavi tak dieta vecne jaci a potom v noci zle spi pretoze je rozdrazene. Ale partner si pride dokonaly najuzasnejsi otec a partner nad ktoreho nie je, a ked mu poviem, ze nema davat kusy jedla do mycky, vytahovat veci z kuchyne a prat na 30 min rifle tak mu to ide jednym uchom dnu a druhym von. Potom sa pyta preco som zla.
Lebo medved.
Nepis ze u vas to je to iste, ale niekedy sa stava ze tvoj pohlad na tie iste veci nemusi byt rovnaky ako pohlad tvojej partnerky.
typo: v poslednom odstavci ma byt nepisem 🙂
@mawka suhlasim,len sa treba na okolie s prepacenim vy*rat...ja chodim von s kamoskami proste vypnut a mm je so synom,alebo dame na poobedie maleho starkym a ideme spolu niekam..okolie nech sa stara o seba...
@petulda333 presne tak. treba sa zresetovat. ved aj dieta potrebuje mamu usmiatu a nie ufrflanu. mne vzdy take kavicky a vypinacky velmi pomohli a ono to bolo dobre aj z ineho pohladu, deti nikdy nerobili cirkus, ked som sa vzdialila od nich. cize aj na zachod sa mi podarilo ist v klude 😀 😀
Takže maminka si musí na MD zvyknúť. ja som mala syna ešte na škole a pre mňa bol šok, keď som sa v pôrodnici dozvedela že bábo sa budí aj v noci. myslela som si, že ho dám spať večer o 7 h. a zobudí sa ráno o 8 h. Sestričky sa skoro počúrali od smiechu.... syn sa budil každé 2 hod v noci a ráno sa išla do školy. po mesiaci som bola v koncoch. Ale vydržala som. syn je už dospelý mladý muž...
A potom máte len jedno bábo? Ja mám 3 dievčatá za sebou. aj to je ešte nič. ale najml. dostala v 6 mes. DMO. Cvičili sme 2,5 roka každý deň 3 krát vojtovku - ešte len to je niečo hnusné, len aby sme ju postavili na nohy. podarilo sa.
Zároveň sme aj stavali dom, takže som varila ľuďom na stavbe. aj to som stíhala. žiadna babka mi neprišla s navareným obedom. Tvoja manž. má šťastie že jej babky varia.
Podľa mńa má tvoja manž. zdr. problémy - mala by navštíviť psych. ,psychiatra - neber to ako urážku a niečo s tým spraviť. určite sa to časom zmení..... A ešte nie je náhodou ona jedináčik? Lebo tieto maminky sú na takéto stavy bedákania náchylnejšie....
@peterskk podobne som to vnímala v jednej rodine v našom okolí. Prešlo to, až keď mala malá 14 mesiacov, mamička ju prestala kojit a vybehla si párkrát na dámsku jazdu s kamoškami na lyžovačku a turistiku. Utvrdila sa v tom,že má v podstate starý štýl života naspäť a ukludnila sa.
nečitamostatne , ale ja si myslim, ze to nespravne chapes. mrnci a je nespokojna, lebo je naozaj nespokojna. je v jednom, kole a je naozaj unavena. No myslim , si že nepotrebuje vyniesť smeti, ale potrebuje sa ti posťažovať, potrebuje sa rozpravať, potrebuje tvoj zaujem o ňu. potrebuje citiť tvoj ruky na nej, napr. pri masaži - keď ju boli, pohladkaj s usmevom. Si unaveny po praci, ale aj ona je unavena. Skus dat malu k babke cez sobotu a venujte sa iba sebe na par hodin. Nezda sa to, ale pri malom babatku je tažke sa psychicky uvoľniť a z toho ide aj vnutornanervozita a nespokojnosť. Tiež som bola nespokojna, a zmenilo sa to, keď sa mi manžel začal zasa venovať. Neviem ako ste na tom so sexom, ale to moze byt tiez problem. Nejake rychlovky nas neuspokoja a potom sme nespokojne, ani nevieme preco. ďalšia vec je aj zdravotny problem. ja som bola velmi unavena a nakoniec to bol problem so stitnou zlazou. Večer prideš a venuješ sa malej ... venuješ sa aj manželke?
Skus prisť domov a venovať sa obom naraz... nepotrebujeme sex tak často ako chlapi, ale mať ,, duševny " sex by sme chceli stale 🙂 moja rada je, aby si skusil len vypočuť jej sťažnosti. nereaguj na ne, neskušaj s nimi niečo spraviť. potlač v sebe chlapa, ktory musi problem vyriešiť. nie je to problem, je to len informacia. Iba sa sťažuje a chce aby si ju vypočul, ako nič nestiha. pochvalil, že aj napriek tomu , že je to horor ide jej to skvele. asi sa len potrebuje znova citit ako zena a nie ako otrok rodiny. Niektore zeny maju materstvo v krvi a niektore maju deti, lebo už ich treba mať. materstvo ich nenaplna.
@pekkka páčia sa mi posledné 2 vety - pravda.
@peterskk no Áno vyžaruje z teba neviem to nazvať, to je jedno. Akurát nejasnosť, píšeš, že ste sa poznali pred malou pol roka. Nižšie v príspevku píšeš, že si ju nebránil pred rokmi pred rodinou. O čo šlo? Toto je dosť dôležité. Ak sa ona cíti vo vašej rodine ako piate koleso u voza a ty jej v tom nepomôžeš ani sa jej nečudujem. Tam asi vôbec nejde o pomoc ktorú robíš. Tam ide o to, že ťa necíti ako muža pri sebe. Vyžaduješ milú lákavú ženu, veď má všetko, čo potrebuje ale nemá teba, ktovie čo máte problémov za sebou... psychické problémy sú väčšinou na dlho a vyžadujú láskavý prístup napriek čiernym myšlienkam. Môj muž mal problémy. Viem o čom hovorím. Na druhú stranu by to nedal byť mnou, vidím ako reaguje keď mám zlé dni podotýkam také ako každý iný. A nechápe, že ako ja môžem mať zlu náladu bez príčiny. Takže takto nejako.
ahoj, ja ti mojim prispevkom velmi nepomozem. Len by som si chcela ozrejmit jednu vec. Maminky, vsetky, ktore vyzadujete od pratnerov, aby vstavali v noci k dietatku a vy ste v klude spinkali a potom este dochrapali cez den s malym, prosim vas, nehryzie vas svedomie, ze vy si doma mozete kedykolvek sadnut, lahnut, zatvorit oci, miniresetik, zatial, co vas manzel-partner musi podavat stanadardny vykon v praci? Ja by som nemohla normalne fungovat, ak by som toto dopustila, ze by onchodil do a z prace rozbity. Vsak ked ja som unavena, nech je aj on. fifty-fifty. Uz len sa dozvediet zo sprav, ze mlady muz na dialnici-mikrospanok a bla bla (denne jazdi 300 km, niekedy sa mu zadari aj 800). Toto by ste si vedeli odpustit? Ved su to vase deti?!? Kedy chcete byt pri nich, ked nie teraz? Pride doba, kedy vas budu oodhanat o seba.
A k samotnemu problemu, pisete tu o resetoch, oddychu a podobne- ved sam zakladetel pise, ze jej umoznuje vzdelavanie, kavicky a podobne. Tak nevidim v tom problem. Ja chodim tiez resetovat na prednasky v sobotu, alebo na meganakup potravin. Pre mna je reset, ak si v klude vygruntujem bez deti kupelnu. Neviem, kolko ma mamicka rokov, ale zrejme este nie je pripravena na dietatko.
@natalym co sa ti na nom nezda? myslis ten otcovsky plural? 😀
@cottonwomen Takto sa nejaký chlap vyjadruje???? 😕
@natalym no ja som tiez hotova .... az sa mi to tazko citalo ...... 😔
@cottonwomen Jaj vďakabohu, už som si myslela, že som zase mimo. 😀
@mima4 kde si draha? pod riesit 😲 .....
@natalym nie, co si .... on je mimo podla mna ..... decent .... 🤐
@cottonwomen Jaj toto mať doma, lopaaaaaataaaaa moja obľúbená.
Pardón
ale baby...nie je to bezny typ muza,ale preco by nemohol existovat 😀 a hned lopata 😀
su aj zeny,kt.keby muz zniesol aj modre z neba,bude aj tak za nic..a nikto...
niekedy sa hovorievalo,ze na niektore zeny plati iba maly dvor a velky bic....a teraz ma asi zjete 😀 😀
@terezka1947 Ja si to tiež niekedy myslím........
Ale to je môj osobný názor, neviem si predstaviť, že by môj muž povedal: že rodili sme cisárskym....
Proste neviem.
presne toto som prežila počas tehotnosti, aj po pôrode sama. rajbalo mi ako starým hodinám. až sa čudujem, že to manžel so mnou vydržal. počas tehotnosti som bola stále nervózna, podráždená, nespokojná a po pôrode ani nehovorím. všetko sa vystupňovalo. presne ako opisuješ partnerku, ako keby som o sebe čítala. prešlo ma to asi 9 mesiacov po pôrode. proste to prišlo, že som sa ukľudnila. tehotenstvo a príchod dieťaťa je obrovská zmena v živote ženy, kľudne by sa mohla lúčiť na začiatku tehotnosti so slobodou, lebo všetko zmení a tá doslova ukrutná únava k tomu..... tak len vydrž 🙂
nepoznam druhy pohlad na vec. Mozno je to premaznana princeznicka, ktora si myslela, ze polozi dieta kam chce, kedy chce a babo bude ticho. Ze sa bude spravat podla jej predstav. ALEBO si autor prispevku nevyskusal na 2 tyzdne, aka je vlastne kontinualna starostlivost a ma pocit, ze staci zenu materialne zabezpecit a trochu sa povenovat. Chapem muzov, ktori pracuju a naozaj su dost vycerpani ked pridu z prace. Ja sama som sa snazila porobit v domacnosti vsetko, kym muz prisiel a potom sme mohli byt naozaj vsetci spolu a bolo nam fajn. Ale kto nezazil porodnu depresiu, ten netusi, ze zena moze byt naozaj psychicky na dne. Mozno je to tento pripad. Mozno ma dotycna naozaj vsetkeho plne zuby, je vycerpana psychicky, citi sa osamela atd... a caka od partnera pochopenie a pomoc. Nie materialnu. Tazko ale nieco sudit podla prispevku, ktory je napisany velmi subjektivnym sposobom a dotycny ma pocit, ze jeho zena robi vsetko zle a on je najlepsi. Lebo som tam moc sebareflexie nevidela. Ani naznak toho, ze by sa mohol na to pozriet z jej pohladu
@helenanovakova Súhlasím s názorom vydrž, ale pridávam, že hovor aj Ty o tom ako sa cítiš a urči hranice.
veru skus sa jej trosku viacej povenovat, myslim ze mozno ju to viac utesi ako len tie materialne veci
@natalym skoda preskoda, ze nevidime pohlad z druheho brehu 😒
@cottonwomen Ťažko radiť teda. 😢

Podla mna by pomohlo,keby ste sa podelili o starostlivost o dieta takym stylom,ze ona nastupi na pol uvazku do prace a zvysny cas sa budes starat ty na ukor svojej prace. Ona vypadne zo stereotypu, a ty sa viac zapojis do starostlivosti o malu.