icon

Čo s mamičkou?

peterskk
1. mar 2016

Ahojte mamicky,

potreboval by som radu, lebo som uz dost zufaly a nakolko je to moje prve dieta, nemam s tym skusenost. Vopred sa ospravedlnujem za dlhsi text. Doteraz som sa s nikym nezdoveril.
Problemom je spravanie mojej partnerky. Popisem situaciu.
Mame zdravu a zlatucku 11 mesacnu dcerku. Mamicka ma 34 rokov. Rodili sme cisarskym. Uz pocas tehotenstva mamicka stale nariekala a stazovala sa ako sa neciti dobre, aka je velka atd... Myslel som si ze to po porode prestane. Lenze po porode vecne staznosti pokracovali. Stale jej je zle, stale je nevyspata a unavena a vrsi sa na mne. Po materialnej stranke ma vsetko co potrebuje uz od zaciatku. Nanovo prerobeny byt, kompletne zariadeny, pracka, umyvacka, susicka, TV, PC. Platim ho aj vsetky vydavky domacnosti. Prve 2 mesiace po narodeni malej som vstaval v noci s nou ale potom som musel prestat, kvoli vycerpaniu a nefunkcnosti v praci. Teraz sme 11 mesiacov po porode a od 7. mesiaca sa mala v noci budi asi kazde dve hodiny. Cez tyzden vstava v noci partnerka a cez den ma mala 1-2 spanky, ktore obvykle partnerka vyuzije na dospanie. Cez tyzden do vecera pracujem, tak ked prichadzam okolo 18-19 domov, tak castom mala uz spi, alebo niekedy pomaham s uspavanim. Cez vikend pomaham s malou viac, cez sobotu a nedelu nechame zakazdym partnerku na 2-3 hodiny cez den si pospat a potom obvykle chodime spolu na prechadzky. Cez vikend obvykle k malej vstavam aj v noci. S domacimy pracami pomaham viacmenej len cez vikend, lebo cez tyzden do vecera pracujem. Povysavam, vynasam smeti, precistim sanitu a sem tam nakladam a vykladam pracu a susicku. Zvysne prace robi partnerka sama. Malej sa venujem kratko kazde rano pred pracou a kratko vecer po praci a cely vikend.
Ja mam pocit ze ako muz pomaham dost aj sa dost venujem malej. Mam pocit ze partnerka ma po materialnej stranke vsetko co potrebuje a mame dve funkcne babicky, ktore ju masovo zasobuju varenym jedlom, takze ani tam sa nemusi roztrhat.
Okrem toho ju podporujem v cviceni a vzdelavani sa ktore sama navrhuje a ponukol som jej hocikedy ist na kavu s kamoskou, alebo si ist zacvicit a ja postrazim malu.
Napriek tomu mamicka kazdy den mrnci a stazuje sa ako je na vsetko sama, ako je unavena, ako ju stale nieco boli, ako jej mala dava zabrat ako je nespokojna so mnou a so svojim zivotom, ako je nonstop nevyspata ako jej vsetko vadi atd. Toto trva uz 11 mesiacov a nervovo ma to totalne nici. Neviem co s nou. Mam narocnu a zodpovednu pracu a ked pridem vecer domov, tak ked uz nie milu a usmiatu, tak ocakavam aspon normalnu a prijemnu zenu. Toto sa zial nedeje a neviem ako dalej. Prosim poradte co robim zle.

terezka1947
1. mar 2016

@ellen ahaa...chapem. Moze byt,kto vie.

ellen
1. mar 2016

@terezka1947 to je len taký postreh. samozrejme, môže to byť aj pri chlapcoch, ale zatiaľ som si to nikde nevšimla 🙂

lucianka222
1. mar 2016

@peterskk Ahoj. V prvom rade mi napadlo, aby si poslal manželku si niekam oddychnut aspon na vikend... Samu... Ale na druhej strane... Ved vase dieta ma uz 11 mesiacov... Take dieta by uz malo byt ako tak ovplyvnitelne... Myslim v zmysle - ze si pri nom viem aj nieco urobit... A neunavuje az tak... Moj manzel mi ani zdaleka nepomaha tolko co Ty... ;) A som tu a nestazujem si, lebo viem, ze aj on ma toho vela... Su zeny a zeny... Poznam aj take typu Tvojej manzelky... A tie sa nikdy neprestali stazovat a pochybujem, ze aj prestanu... Lebo stale sa najde dovod... Jednoducho drzim palce... Lebo neviem co k Tvojej situacii dodat, vela sil a lasky... 🌼🌹🌺🌸😎😏

marcelatje
1. mar 2016

@lucianka222 presne ako pises. Su zeny a zeny. Ale su aj deti a deti.
Otazne je aj nakolko je muz informovany o nocnom spanku dietata. Moj ma pocit ze spi celu noc 😃 moze mu revat pri uchu a nezobudi sa.
A ja pri mojom 11 mesacnom urobim menej ako ked bol mensi. Na rozdiel od dcery ta bola "horsia" ako babatko. Skutocne tazko radit ci odsudzovat ked nevieme ako to skutocne je 😖

katuliena82
1. mar 2016

@ellen ja mam chlapcov oboch, ale aj ja som na Euthyroxe 125 kazdy den. Kto nezazil tie mrakoty a celkovo hrozny stav organizmu ten neuveri. Ked mi nasadili lieky, ako keby som sa zobudila a zacala zit 🙂 a tie depresie boli otrasne

bratislavcankanm
1. mar 2016

@peterskk suhlas s nazorom @marcelatje, niekde na prvej strane diskusie - NEDOSTATOK SPANKU.

Pises, ze "mala v noci budi asi kazde dve hodiny" a ze partnerka sa dospi cez den, lebo mala ma cez den 1-2 spanky. Vies, ono totiz neplati, ze 1 osemhodinovy nepretrzity spanok je to iste ako si 4x denne zdriemnut po 2 hodiny, je to sakra rozdiel. Nedavno vysiel na tuto temu clanok, o skodlivosti prerusovaneho spanku a suvislosti s depresiami nevyspatych matiek.

Sam pises, ze si vydrzal vstavat k malej 2 mesiace a potom si prestal kvoli vycerpanosti 🙂. Mozes mi verit, ze ona je takisto vycerpana, aj ked nechodi do prace, ono 4 hodiny uspavat placuce dieta je vycerpavajucejsie ako 4 hodiny normalne pracovat v office (viem to porovnat, tiez som mala narocnu pracu) ... A na rozdiel od teba, u nej to obdobie bez poriadneho spanku netrva 2 mesiace ale niekolkokrat dlhsiu dobu

Takze - nejako zariadit, aby sa vyspala ... presvedcit ju, ze dieta moze strazit a vstavat k nemu niekto ini (ked nie ty, tak babky ?)... aspon 3-4x do tyzdna aby sa vyspala ("vyspala" v tomto pripade znamena, aby k malej nebude musiet vstavat viac ako 1-2x za celu noc )... a zacat to riesit co najskor, nez si pokazite vztah... idealne ked bude aspon ako- tak vyspata, a teda v relativne dobrej nalade (nech nereaguje automaticky negativne)... s kludom sa s nou porozpravat... ako ta trapi, ked je takato, cca tak ako si to opisal tu v uvodnom prispevku... akurat by som vynechala tu "materialnu" cast, ako vsetko platis v domacnosti, to neviem preco si spominal

ellen
1. mar 2016

@katuliena82 ja sice bez depresii, ale s vycitkami, aka som neschopna prvomatka... ja mam eutyrox 150.. takze si rozumiem, ale suhlasim aj s @marcelatje...

peterskk
autor
1. mar 2016

Dakujem velmi pekne za vsetky prispevky. 😉

Vsetky som si precital a teraz sa mam nad cim zamyslat. Myslim ze je velmi konstruktivne vidiet pohlad aj z druhej strany. Posnazim sa z toho pouzit co budem vediet. 🙂

natalym
1. mar 2016

@peterskk Držíme prsty. 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
alicka850
1. mar 2016

@amairim ja sa na to divam podobne ako ty. Keby mam taka nevyspata ist do roboty a este rozmyslat a niest zodpovednost,asi to nedam. Preto k detom stavam ja. A tiez nemam extra spave deti. Povazujem to za taku ohladuplnost voci muzovi, nie som pod papucou a ani putka domaca. Len v tejto faze zivota je starostlivost o deti proste na mojich pleciach viac ako na jeho. Mne to pride normalne.

anetuska7
1. mar 2016

Tak na odľahčenie témy keď je jeho žena stále nespokojná a unavená treba jej spraviť druhé dieťa, už nebude mať čas na nejakú únavu bude mať krásne vyplnený celý deň.

alicka850
1. mar 2016

@marcelatje ako to mate zariadene,to je vasa vec a ked to vyhovuje vam, nie je co riesit. Ja som tiez nie ten mamickovsky typ,co bude 9r. na materskej dovolenke a ziarit stastim. Moj muz je lekar a sluzi habadej, babky na nas nemaju cas a este v zivote mi nikto z rodiny neprisiel navarit ani upratat. Tiez som niekedy na prasky. Dlho som studovala a moja praca ma naplna a je aj mojim konickom. Mam niekedy vycitky svedomia,ze to necitim tak,ze nic ine k zivotu nepotrebujem okrem deti. ALE povedala som si,ze v tejto faze zivota to musim zvladnut,aj ked siahnem na dno svojich sil. Vobec nevidim riesenie v tom,ze hodim povinnosti na muza s odovodnenim,ze ved su to aj tvoje deti. Pomaha mi ako vie a stiha,ale kedze niekto nas musi aj zivit,povazujem za normalne,ze starostlivost o deti a domacnost je na mojich pleciach. O nic ine sa starat nemusim. Neviem si predstavit,ze by som nutila svojho muza v noci vstavat a potom by rano isiel do ambulancie a tam v takom stave osetril 80ludi. A vies preco to robim? Lebo ho lubim.

petulda333
1. mar 2016

@alicka850 sto palcov hore

agiagi
1. mar 2016
Používateľ agiagi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agiagi.

@alicka850 Pravda !!!

marcelatje
1. mar 2016

@alicka850 moj to neberie ako povinnost. Jeho deti su mu konickom.
Napadanie typu ze nanho hadzem povinnosti tu nie je na mieste. A popravde vystavena na dno svojich sil obvesana detmi s varechou v jednej a metlou v druhej ruke po prebdenej noci pozerat na chlapa vyvaleneho na gauci by mi veru nebolo po voli. To ale zasa vyhovuje inym.
A nemyslim si ze zeny ktorym muzi pomahaju ich nelubia. Ba prave asi o to viac.

alicka850
1. mar 2016

@marcelatje nikto ta tu nenapada,neviem,z ktorej casti mojho prispevku to tak vyznelo,pisem vseobecne svoj nazor. Aj pre mojho muza su deri konickom a s radostou sa im vo volnych chvilach venuje. Aj som napisala,ze mi pomaha ked ma cas a energiu. Ale nedavam mu ultimata,ze staraj sa tu a teraz, ked vidim,ze po robote pada na hubu,ved aj ty si ich chcel. A v tom je ten rozdielny pohlad na vec. Ale asi zbytocne o tom debatovat,ako to komu vyhovuje,tak to ma.

smatka
1. mar 2016

@peterskk Nechces sa nastahovat ku mne? Ja mam 2 deti a na krku celu domacnost + dvor. Tvoju pomoc by som prijala 🙂 .

barbora59
1. mar 2016

rodili sme cisarskym😳😎

barbora59
1. mar 2016

Pises ze mate fungujuce babicky, mala ma 11 mes , ak nekoji na 1 den na noc napr sobotu dat dieta k babke a spravit si vecer a nechat zenu vyspat do kedy chce , hned jej bude lepsie.

0silvia0
1. mar 2016

@barbora59 už to tu písal, žena nechce nikomu zveriť dieťa do rúk...

smatka
1. mar 2016

@peterskk Som zabudla.Konecne spim po 2 rokoch celu noc,lebo som malu odstavila od kojenia. A som tu. Brala by som ta za spolubyvajuceho,len neviem ci by som sa nezacala nudit,keby si mi pomahal 😀 .
Porozprávaj sa s nou. Moj muz je taky dudros ako ona.Neriesim ho. My mame svoj svet s dievcatami-pohodu,bud sa prisposobi alebo nech sa ukludni a pride.

katka1981
1. mar 2016

@peterskk, nase dioeta bolo nespavec snad do 6 rokov, ked bolo najhorsie, ja som bola na zabitie. Uz som bola aj u psychiatra, nech ma posle aspon na 3 dni do blazninca nech sa aspon vyspim. Zial ani lieky na nervy mi nedal, ze som normalna, ze je to nevyspatost, ja som nevedela ani po slovensky hovorit uz. (Som Slovenka 🙂 Bolo to strasneeeeeee. Este by som jej dala vysetrit pre istotu stitnu zlazu, ale problem bude asi v spanku. Kto nezazije, neuveri, co to sposobi. Vela trpezlivosti prajem.

mayamibee
1. mar 2016

@peterskk Ja Ti radím vydrž. je to ešte len 11 mesiacov - ano len. Ja som bola "zlá" do 2 rokov. Uvedom si, že ty si preč, neviem čo sa cez den deje, aj keby mala pomoc od neviem koho, je s tou malou a ak to ma tak ako bolo u nas, neustale mrnčanie a plač tak ver, že aj ona kopiruje to chovanie. Ako sa može niekto usmievat a byt v pohode ked celý den počuva dieta ako mrnčí a plače. To je retazova reakcia. Tak ako ty si nerzvozny zo svojej partnerky, možno ona je vyčerpana z dcérky. Nehnevaj sa na nu za to. Skus to brat ako prechodný stav. Ver mi že to nie je nastálo a z pohladu celého života je to len chvila. Tiež, tvoja partnerka ma 34 rokov, čo nie je malo, možno ten nedostatok spanku nezvlada dobre, čo asi vacsina nie. Taktiež jej može chybat tvoja prítomnost lebo píseš že často prídeš ked už malá spí. Ver tomu, že je to frustrujuce byt s dietatom a nebyt s mužom alebo len velmi malo. U nas sa vela zmenilo ked malý začal rozpravat a prestal za všetko vrieskat a mrnčat, a potom sme ho dali hned aj do školky a oooovela lepšie nám je. Ja som začala robit ked mal dva roky a cítim sa spokojná, on napreduje v školke. nehovorím, že je všetko idealne, mame aj obdobie vzdoru ale už sa to da zvladat s prehladom, predtým som bola uplakana aj ja z neho a viem, že muž bol z toho tiež sklamaný a hadali sme sa o tom, ale čím skor pochopil, že je zbytočné tlačit na pílu tým lepšie nam bolo. materstvo nie je lahké, nie pre každého, každa mama chce byt tou najlepšie ale nie každá to zvlada s predhladom. Ja som to zvladala tažko, nemam problém si to priznat a každým mesiacom ako je syn starší je to lepšie,je to moj partak, pokecame, pohrame sa ale babatko, nemluvna je doteraz pre mna stres. nechcem ju len obhajovat, lebo samozrejme aj tvoje potreby su doležité, to hej, ale ver mi, že to časom prejde, a bude sa aj ona usmievat, len bud pri nej a aj ked by si jej najradšej vynadal, skus ju radšej za niečo pochvalit a možno ten proces urychlis. Držím palce

misulienka84
1. mar 2016

No jednoznacne potrebuje pomoc,a vobec sa netreba hambit,inak jej nic nepomoze,potrebuje sa nastavit,aby bola pizitivna..

misulienka84
1. mar 2016

@misulienka84 pozitivna😆

tajka1986
1. mar 2016

@peterskk asi to s tou starostlivostou prehanas. A ked sa jej nepaci ako zila doteraz ked stale mrnci,bola by som velmi zvedava ako by zareagovala na zmenu. Jednoducho si nevazi co ma doma. Takze odteraz nepomahaj,nenechaj ju poobede pospinkat a uvidis. Ona je unavena z toho nicnerobenia a preto mrnci ako maca 😀

petra7777
1. mar 2016

@majrab Moja reč 🙂 Ktorému chlapovi by nešlo na nervy každý boží deň dookola počúvať to isté....Ak pánko píše pravdu, že aj pomáha, aj sa stará, aj vstáva v noci....tak mamička bude zrejme pekne rozmaznaná ☹ Koľko žien je takých, že muž neurobí doma nič, na všetko sú samé a nesťažujú sa....chceli drobčekov, tak sa starajú......Veď ak chýba jeden plat, tak musí chlap byť do večera v robote, aby mali z čoho žiť...Alebo si možno dotyčná myslela, že bude chodiť z roboty o trinástej a bude zarábať dve tisícky.....ach jááááj ☹

ukulela
1. mar 2016

zas zeny, co tu vyhlasujete, ze ho chcete za chlapa - v pracovny tyzden pride domov po siedmej, vtedy maxpomoze s uspavanim. v nocikdietatu,ktore sa budi kazde dve hodiny, nevstava, lebo praca. pomaha vramci svojich moznosti cez vikend, cez tyzden je celadomacnost na zne, lebo chlap pracuje, A cuduje sa, ze je zena unavena, ked v noci vstava kazde dve hodky k dietatu. Ved sa vyspi aj cez den ... co sa vam paci? ze ju necha cez viken si 3 hodiny velkoryo pospat? alebo zejej dava prachy a vsetko plati a zdoraznujeto? alebo ze si neuvedomuje, ze 12 hodinova sichta okolo dietata je rovnaka, ako 12ka v praci?
dorazila ma veta, ze ked pride vecer domov z prace, alebo z treningu, tak ked nie usmiatu, tak aspon normalnu zenu chce ... toto je vas vysnivany muz? tak to vamprajem 🙂
@peterskk to neznamena, ze si zly chlap. len ver tvojej zene (ktora ti ale nie je manzelkou :( ze ozajje unavena. ja som clovek, co miluje spanie ... ale uz 1 a pol roka nevie, co je t vyspat sa dosytosti. pre mna sasmrti rvna vstat a fungovat nedospata ... ano, musim, tak fungujem, no ak sa mi aj podari si cez den zdriemnut, tak to nocny spanok nenahradi ....
staleomielas, ze praca, praca ... ale ozaj totak musi byt? robit do 18-19 a potom este vecer doma? kolko hodin denne savenujes dietatu? cez tyzden asi 0. daco viac cez vikend ... a zjavne sa nestihas venovat ani svjej zene. musis si vybrat, karieru, alebo rodinu ... a teda opakujem, ver, ze je unavena.

mayamibee
1. mar 2016

@ukulela 100 bodov pre teba 🙂 super!