icon

Dá sa pretvarovať kvôli rodine a deťom?

12. jan 2025

že ich otec a starí rodičia nie sú svine? Nedobehne ma to raz? Ja na nikoho nekydam, no oni dokážu aj deti otočiť proti mne.

gribka1
12. jan 2025

Čo konkrétne sa deje, nepopíšeš situáciu?

ukgirls
12. jan 2025

su "svine" pre teba...ale su aj pre inych? osocovat a kydat na druhych pred detmi je velke nie... pokial sa ku nim chovaju normalne a maju uch radi .. nie len tak ako by si ty chcela tak sa proste zdrz komentov... nikdy nevies,ci tvoje deti nepochytia ich povahu a to aj ich budes nazyvat svinami?

autor
12. jan 2025

@ukgirls práve toho sa obávam, aby nepochytili ich maniere. Už teraz mám s deťmi obrovské problémy kvôli ním. Nerešpektujú a nectia si ma už.

0silvia0
12. jan 2025

Predtym si ta ctili a respektovali ta? Co sa udialo?

ukgirls
12. jan 2025

respekt sa neda naucit ten sa da zasluzit ... otazne je ako sa chovas ty ...

autor
12. jan 2025

@0silvia0 nie nikdy som nebola rešpektovaná a vždy veľmi prekračovali moje hranice.

gribka1
12. jan 2025

Ak by si bola ty tá slušná a tolerantná, tak im obmedzuj stretávanie. A treba im vysvetľovať slušné správanie, aby vedeli zhodnotiť ich správanie.

autor
12. jan 2025

@ukgirls nik nemá právo sa správať s disrešpektom ku nikomu.

biba_18
12. jan 2025

tváriť sa že sa nič nedeje je dvojsečná zbraň - pretože tá sviňa na druhej strane to zneužije a môže sa stať, že nakoniec budeš ty tá čo všetko rozbila a nevážila si a podobne… mám kamošku ktorú muž podvádzal a deti to nevedeli a keď sa rozviedla, tak samozrejme bola ona zlá. až keď mladší chalan bol na nevydržanie tak im to povedala…

mon29
12. jan 2025

Nepretvarovala, pre mna je najdolezitejsie aby som vychovala emocne a psychicky silnych jedincov a nie trosky, lebo niekto z rodiny by na nich prenasal toxicke spravanie.. Ale hlavne.. Treba vybrat dobreho muza pre otca svojich deti.. To ti uz ale asi nepomoze😆

tilonka
12. jan 2025

Uplne nesuhlasim ze pri detoch respekt "sa neda naucit, ten sa da zasluzit", praveze deti maju byt ucene k dobrym veciam vrate respektu. Ak je matka deti ponizovana ich otcom, mozu tento vzorec prevziat aj deti a moze ist pritom o starostlivu matku. Otec je prave ten klucovy, ktory uci deti respektu k matke tym, ze jej dava uctu a respekt. Ak deti inklinuju brat si vzorce spravania viac od otca nez od matky, mala by sa mat na pozore ...

amelie2017
12. jan 2025

@ukgirls no kamoska ma exa - na malu je super, ked je s nou, ten najlepsi ocinko. Ale ake podrazy robi jej mame - teda kamoske si nevies ani predstavit. Ona to dcere nehovorila, stale o nom pekne, ale uz pretiekol pohar, mala je vacsia a uz jej veci zacina vysvetlovat.

autor
13. jan 2025

@mon29 táto rada je už pre mňa passé ako si si všimla. Tak čo by si deťom povedala, že ich správanie je komplet zlé?

autor
13. jan 2025

@tilonka toto sa deje u nás. Môžem sa roztrhať. čokoľvek čo spraví on, opakujú (zlé veci). Nestará sa o ne, nezaujíma sa vôbec, ale je šarmantný a vie sa pretvarovať (zle mi jw z neho, už keď ho vidím) takže deti ho žerú. Následne mi vyplakávajú za otcom a nechcem im zaťažovať psychiku kydaním na neho. Netuším ako to spraviť, aby som im neublížiĺa ešte viac.

autor
13. jan 2025

@amelie2017 koľko má malá prosím ťa? My máme presne to isté. Pred deťmi je hlavne v prvé hodiny (max 1-2) nechutne presladený cukríček 🤮🤮🤮 a potom začne aj ich ponižovať, ale oni mu to zoberú všetko. Zatiaľ viem vždy zasiahnuť. Pred deťmi ma neustäle zhadzuje a ponižuje to sa ani nedá písať čo nám všetko robií. Deti sú z neho ako vyšinuté, v tranze, bez hraníc (on neudáva žiadne). Aj mesiac sa trápim denne v pote a krvi aby som ich dala ako tak do normálu. Lenže deti si už začali na mňa dovoľovať, nepekne mi vravieť, majú zmeny nálad, poruchy správania. On zabuchne dvere na mesiac a my sme v totalnych …

tilonka
13. jan 2025

Mozno by pomohlo pozriet si videa na Youtube o narcistoch, narcizme (mozno s tym mate docinenia) a vzdelat sa trochu v tejto oblasti, teraz je dost videi aj v slovenskom i ceskom jazyku, napr. Jan Dvorak ci Antonia Morgan. A hladat pomoc u Boha Biblie (nie nabozenstvo), ktory vie co sa deje v pozadi a vie sprevadzat a vyviest z tazkosti.

mon29
13. jan 2025

Detom? Nie detom nie, deti beru vzor odpozorovanim, dospelym by som kartacom vycistila zaludok a deti by som napravila laskavostou a trpezlivostou..