icon

Ďalšie dieťa po 2,5 roku verzus práca

petus6
23. nov 2022

Ahojte žienky. Mám v sebe jeden veľký problém. Ide o to,že sa mi nechce veľmi do roboty,teda niežeby som bola lenivá,ale proste som sa nejak uzavrela a celkovo som povaha,ktorá sa boji nových vecí,veľa ľudí a riešit to a tak..
Najradšej by som bola ešte doma. Ja mám 28 a dcérka 2,5 roka. Teda prichádza úvaha nad ďalším bábom. Bojím sa, ako by som to zvládla psychicky s ďalším bábom plus naša slečna. Tiež tých začiatkov, pretože Eliška bola uplakané bábo, ktoré sa budilo každú chvíľku. Bola kojená a vyčerpávalo ma to. Proste náročné obdobie do cca roka a pol.
Takže vás poprosím vás názor,alebo skúsenosť či ísť do toho,alebo ešte počkať kým bude malá staršia a vrhnúť sa do roboty.
Poprosím vás vaše pre a proti.

dadka128
23. nov 2022

@petus6 ak niesi na dieťa pripravená nechci ho len preto, aby si ostala doma.. ale uvedom si že druhé dieťa väčšie výdavky, a ak ti to vyhovuje a tvojmu mužovi tiež ved do práce nechoď daj sa na úrad prace.

doriiis
23. nov 2022

@petus6 ...čím dlhšie budeš doma,tým väčšia bude tvoja izolácia,nechuť a neschopnosť sa vrátiť do práce.A s dvoma deťmi a jedným príjmom asi nebude sveta zit

bluka2
23. nov 2022

Nájdi si nejakú prácu, ktorá ti nebude nepríjemna, pobudni v nej trochu, zvykni si a o nejaký čas si poloz otázku znova, či je teraz dobrý čas na druhe dieťa. S 2 deťmi po 6 rokoch mimo by to bolo oveľa ťažšie / väčšia zmena.
Ja som trochu pracovala medzi prvým a druhým a po druhom išlo ťažšie skĺbiť prácu a rodinu...to medzitym však bola veľká pomoc

amelie2017
23. nov 2022

Tak nasa bola tiez riadny extrem. Mesiace som sa s nou v noci prechadzala, aby aspon nieco spala. A rano, po cca 4 hod spanku do prace. A druhe dieta sme chceli, aj ked som vedela, ze zas budem musiet ist od babatka do prace. Tebe sa nechce ani pracovat a ani nevies, ci zvladnes druhe dieta. No bud si treba pohovorit s manzelom, ci vas bude vladat este xy rokov zivit, ak ostanes doma s jednym dietatom, kym sa nepozbieras a nedokopes sa do prace, ci vas zvladne zivit, ak ostanes na rodicaku s dalsim dietatom a potom mozno zas nepojdes do prace, lebo tvoja izolacia a strach sa este prehlbia, alebo sa k tomu postavis ako dospela zena. Pracovat a mat dieta je narocne, mat dve deti je tiez narocne.
Byt tebou, idem do roboty, trosku sa socializujem, okukam, mala podrastie, zabehne sa v skolke, ty si zvyknes zas na dospelacky zivot a ak budete naozaj s muzom citit, ze je cas na druhe dieta a ze si nan pripravena, tak sa mozete snazit.

sella38
23. nov 2022

preco to neriesis s muzom, ale s cudzimi zenami?

zuzi0911
23. nov 2022

Ja mam dcéry s 20 m rozdielom a ak by som malá niečo zmeniť, tak nezmením vobec nič...
Sú si blízke,majú jedna druhu,majú sa na koho spoľahnúť, porozprávať ci sa pohadat ...bolo to náročné,lebo obe boli ako tvoja dcera ...ale ten vzťah za to stoji ...
Potom som pracovala a teraz po 13 a 11r čakám opäť dieťatko....😊 počítam s tým,že bude uz ako jedináčik,aj keď dcéry ho milujú uz teraz,veľmi sa naň tešia,plánujú atď....ale , teda cim dálej tým viac rozmýšľam, či nemať ešte jedno potom 😅 aj ked toto tehotenstvo mam náročné a teda ráno som povedala posledne tehu a teraz vecer uz rozmýšľam inak 😅🤣

anjelicek26
23. nov 2022

Ak si uzavreta povaha, tak dalsie tehu a rodicovska to uz uplne dorazi... potrebujes ist medzi ludi, ci sa ti to paci alebo nie... nabrat pracovne skusenosti, zabehnut sa, polepsit si do buducna matersku... ved tam nemusis ostat vecne, o rok-dva tri mozete ist do druheho... retazova materska ti uz aj tak nevyjde.

petus6
autor
23. nov 2022

@sella38 samozrejme že to teším s mužom 🤦

drahusa333
23. nov 2022

@petus6 ja som isla 6rokov materskej v kuse....bolo to tak psychicky vycerpavajuce s druhou dcerou, ktora bola velmi narocne, uplakane dieta.....ze som sa hned koncom rodicovskej prihlasila do skoly, pomaturitne a hoci som bola vzdy skor samotarska povaha, velmi dobre mi padla taka zmena byt v kolektive, ucit sa...az neskor som nastupila do prace ....je to dlha doba byt 6rokov v kuse s detmi, aspon na chvilu by nebolo odveci ist do kolektivu a tak s cistou hlavou zas rodit😉 ale ako sa rozhodnete, tak to bude ok

mikadooo
23. nov 2022

@petus6 a čo manžel? Chce vôbec druhé dieťa, alebo ani nie? Ak je mu to jedno, tak by som sa riadila podľa toho, ktorý z tých dvoch strachov je pre mňa menší. Ak mu to jedno nie je, tak by som sa zariadila podľa neho.

deti95060810
23. nov 2022

keď máš ešte na výber - tak to je dobre...
my máme medzi prvými dvoma rozdiel 2,5 roka a potom 18 m ...

zuzubb007
23. nov 2022

Ja by som sla do roboty na dakeho pol roka uvidis ako rychlo sa zadari, prospeje to tebe aj malej, ze nebudes furt s nou, a potom ti garantujem, ze to druhe si brutalne uzijes, hovorim z vlastnej skusenosti, tiez som bola takto na rozhrani, a najlepsie rozhodnutie som spravila, naozaj byt doma 6 rokov v kuse je na psychiku

mercy13
23. nov 2022

@petus6 ja mám medzi deťmi 3roky rozdiel a nemenila by som,teraz s dvoma je to oveľa lepšie ako s jedným, už aj sa zahrajú, čim ďalej,tým je to lepšie.. 🙂

katkaseiner
23. nov 2022

Otázkou je či chces ďalšie dieťa alebo je to finančne na hrane...
Hovorím za seba, tesne po 3 rokoch sme mali druhé dieťa, pretože aj si zvyknem že dieťa je sebestačné, samostatne, už sa ku kojeniu, prebaľovaniu a ponocovaniu nevrátim. Apropo dcéra bola tiež kojena hádam nonstop, v noci hore 6368543x, syn paradoxne absolútne nekojeny, v noci hore 2-3max 4x

dominikamacakova
23. nov 2022

Urobiť si dieťa kvôli tomu, že sa ti nechce do roboty. To myslíš vážne?? No a ja by som dobrovoľne nebola doma 6rokov s príjmom 380€

sparrows
23. nov 2022

Keď sa ti nechce do roboty teraz po 2,5 roku myslíš, že sa ti bude chcieť po 6 rokoch?

maminkadeticiek
23. nov 2022

Ak mas na to zit v dnesnej dobe z jedneho platu,tak ostan doma.Robit budes do konca zivota to je pravda a deti su dar,ale ja bybsom v dnesnej dobe nechcela zit len s jednym prijmom.