Ďalšie dieťa po troch rokoch
Baby mám takú otázku.
Tie, ktoré ste mali druhé dieťa keď to prvé malo už 3 toky ako ste to zvládali? Chceme ďalšie, ale bojím sa či by som to psychicky zvládla..:(
Prečo by si to nezvládla? Na svete je x žien, ktoré majú nie 2 deti a nie s takým odstupom. Ja sama mám s takym odstupom deti, s tým rozdielom, ze 2.dieťa sú dvojičky. Zvládla som to, zvládam to, a to sme nemali teda ideálny začiatok ani zďaleka. Ale tebe do hlavy nikto nevidí, nepoznáme tvoje zázemie, okolnosti. Ťažko hodnotiť. Ale keď je len toto najväčší problém či zvládneš 2 deti... žena zvládne hocičo.mm
Tak ked uz teraz vies, ze psychika je na hrane a ze si doma dlho, chod do roboty... uzi si par mesiacov v praci, dajte snazeniu volny priebeh, kym otehotnies a porodis prejde dalsi rok - rok a pol, zresetujes hlavu, zlepsis kvalifikaciu, uvidis viac ako len doma 4 steny a rada pojdes na dalsiu matersku...
Ahoj, moja ma 3 roky a čakáme druhe. Teda bude mať skoro 4 keď sa narodí. Ešte neviem ako to zvládneme ale verím ze v pohode. Je už rozumnejšia, pomáha a da sa s nou dohodnut. Pripravujem ju na to + ze mi bude pomáhať, spievať sestricke atď. Tak verím, že to pôjde 😉
Medzi vsetkymi detmi mame cca 3roky. A za mna super. Ani nie malo aby sa to “nedalo” zvladnut. Ani nie vela aby si isiel kazdy svojim aktivitam. Ze sa este vedeli spolu hrat.
Mam 3 deti a medzi kazdym je rozdiel 2r a 9m...da sa to zvladnut, jasne ze da....vsetko sa da... hlavne 3rocni su uz vo veku, kedy sa s nimi da komunikovat vysvetlit...uz su aj istym sposobom samostatnejsi...
... akoze, tvrdit, ze je to uplna pohodicka, to asi nie...su dni kedy je to velmi narocne...ale proste vzdy sa to da zvladnut...aj psychicky, aj fyzicky... 🙂
Ahoj, mám 4 deti, medzi prvými dvoma je rozdiel presne 3 roky, medzi druhým a tretím 4 roky a medzi tretím a štvrtým je rozdiel 2 roky. Neviem, prečo by si to ,,psychicky,, nemala zvládnuť, ja zatiaľ žijem a dá sa to, rozdiel 3 roky je v pohode...
No ja som ich stihla za ten cas viac. :D A som na hrane. Ty to zvladnes s nadhladom....ak to chces zvladnut. ;)
ak máš pocit, že to nezvládneš, dajte si medzi deťmi väčší rozdiel a je to
Medzi prvým a druhým 5,5 roka, druhým a tretím 1 rok, tretím a štvrtým 9 rokov , štvrtým a piatym 4,5 roka, piatym a šiestym 3,5 roka.
Nikdy som nerozmýšľala či to zvládnem alebo nie , dieťa prišlo starala som sa.
Ja zas si myslim, ze je dobre ze sa nad tym zamyslas.. Kazdy je stvoreny na materstvo trosku inak a co jednej ide od ruky druhu moze polozit.. Urob to tak, aby si ty bola v pohode.. Ak citis, ze je to na teba teraz vela kludne pockaj.. Nic ti neutecie.. Ale pre deti spokojna mama je najviac.
Inak, este mi napadlo, ked tak citam tie komentare..podla mna je jedno, aky je vekovy rozdiel, vzdy sa najde nieco pre a nieco proti... ani vacsi vekovy rozdiel ti nezarucuje, ze to bude lahsie... vidim to napr. na mojej najstarsej a najmladsom...medzi nimi je rozdiel cca 5,5 roka... dcera je teraz prvacka, treba sa s nou ucit, nemozem ju nechat len tak, vsak sa uc sama...minimalne tento prvy rocnik isto nie..do toho sa starat o maleho...takze tiez to nie je uplne ze pohoda...ak sa bavime o este vacsom vekovom rozdiely, tak niekto ti napise, ze jeho dieta sa uci same...ale nie kazde je take, niektore potrebuju pomoc s ucenim aj ked su starsi a nie su prvaci...ale zase ano, co sa tyka samostatnosti a pomoci o domacnost, tak uz je to uplne ine, ako pri 3rocnom...takze podla mna je to prast ako uhod 🤷♀️
Naša malá má 18 mesiacov a ja o dva týždne rodín.
Ešte máme 10 ročného.

Druhé dieťa som mala, keď prvé malo 4,5 roka, tretie dieťa som mala, keď druhé malo 3 roky. Psychicky som to zvládla normálne 🤷♀️. Trochu nerozumiem tvojej otázke. Ak chceš ďalšie dieťa - maj ho, ak nechceš alebo tomu okolnosti neprajú, nemaj ho.