Dcéra je na mne príliš závislá. Ako to riešiť?
Baby väčšinou tu čítam o tom ako vám je ľúto, že nemáte už toľko času na prvé dieťa po narodení druhého. U nas je situácia opačná. Mam dcéru 2r4m a polročne babatko. Problém je, že dcera je dlhodobo poriadny “mamanek”. Proste hrozne na mne lipne, všetko chce robiť len so mnou, na ihrisko len so mnou, na nákup len so mnou, stavať kocky len so mnou. Stále za mnou s niečím chodí, stále niečo potrebuje, niečo ju boli, niečo chce.. Nemá záujem tráviť čas s babkou a dedom, vlastným otcom ani našimi susedmi kamarátmi s ktorými sa stretávame a majú tiež deti. Druhu babku máme veľmi daleko, s tou nie je vôbec. Jednoducho nájde si hocijaký spôsob a dovod aby sa ku mne dostala a aby som sa venovala jej. Akekolvek odlúčenie zvláda príšerne ťažko a robí hrozne divadlo. Rodina už ani nemá záujem s ňou niekam chodiť lebo bezo mňa robí cirkus. No a problém je že tým pádom starostlivosť o nu ostáva na mojich pleciach a s bábätkom pomáha muž a celá rodina. Či už vychádzky, uspavanie, baby sitting. Každý deň mam príšerne výčitky že nie som dostatočne často s bábätkom a rozmýšľam nad tým či ho to nejako nepoznači alebo neovplyvní keď bude vidieť že trávim čas so staršou a mladšie bolo takpovediac na druhej koľaji. A rovno píšem, že súkromná škôlka neprichádza do úvahy, na to nám teraz neostávajú peniaze. S predpokladám že by to ani nedala..
@stanulienkat nemyslím, ona je taká od roka.. to som ešte ani tehotná nebola.. ale vtedy mi všetci tvrdili, že je to normálne a prejde ju to
Posielala by som otca s dcerou na prechadzky, travit spolu cas atd. Sceny po case prestane robit, skor ci neskor pochopi ze svet sa nezruti, otec to par krat snad zvladne ukocirovat, kym dcera pride na to, ze aj cas straveny s nim je super. Ostatnych z rodiny chapem, ak odmietaju, ale otec nech nepopusti. Nech chodi s otcom do prirody kde nie su ludia, ak sa za sceny hanbi a nechce to zazivat na verejnosti. Ale ano, to obdobie proste prejde. Ja osobne by som sa ale nenechala dietatom "vydierat" ked ma okolo seba ludi, ktorych pozna, plus ochotneho otca. Z dcery nijako neubudne, ak bude travit cas aj s nimi. Ano je normalne, ze dieta je na matke urcitym sposobom zavisle a ze je prenho stred vesmiru. Lenze to dieta nie je jediny clen Vasej rodiny, a Teba potrebuje aj babatko, Tvoj muz, nehovoriac o Tvojom case pre seba, takze aj 2a pol rocne dieta sa musi svojim sposobom trochu prisposobit chodu rodiny.
Toto musíš stopnúť len ty. Treba ju nechavat s otcom, s babkou... Aj keď bude robiť cirkus, nemôžeš sa stiahnuť a robiť veci podľa nej pokazde, keď začne robiť cirkus. Vieš čo z nej takýmto štýlom vychovas? Bude si tak vydobijat všetko. Začni na krátky čas nech je s niekym iným a potom to pomaly predlžujte, zvykne si. A áno, samozrejme ze bábätko cíti, keď je málo s mamou.
Uplne normalne ju nechaj doma s ocinom a ty s babom sup von! Najskôr budu sceny a potom si zvykne. To male ta potrebuje teraz o niečo viac. Kojis? Nech sa muz naladí na scény zo zaciatku a berie to v pohode. Ona si zvykne a nájdu k sebe cestu. Ked budes toto robiť podľa malej, zbláznil sa. A to som za nenechajte deti plakať a podobne. Ale toto inak olutujes. Predstav si, ze by si koli niečomu isla do nemocnice na infekcne na 2 tyzdne. By ti ju tam akože vodili ci ako? Určite nie a vtedy by to fungovať MUSELO! Ved ju nedávam cudzím ľuďom na týždeň ale vlastnému otcovi.
Skus takto uvažovať. Drzim palce.
Baby muž sa s ňou snazi tráviť čas ale chodí na týždňovky, niekedy je preč aj 8-9 dni, potom zase chvíľu doma. Nie sme spolu nonstop. A cítiť že dcera nemá k nemu až taký vzťah. Preto chodia vypomáhať aj ďalší členovia rodiny.
@svetlonos nekojim. Kojila som len v šestonedelí, potom som to popravde vzdala. Nedavala som to sama s dvoma deťmi a mladšie chcelo byt na prse nonstop. Do toho tato moja staršia raketa, ktor stále niečo potrebovala, chcela byť na rukách, lebo akurat po príchode zvporodnice ochorela..
Tak to potom chápem, že vie byť s inymi, preto len som sa pýtala. Ale si si to stazila tým nočným stavanim na zarábanie mlieka. Nevadí. Ale ozaj aj ked mala takédivadlo robi mala, musíš nastaviť hranice lebo budeš mat naozaj problémy. Zazila som to s jedným chlaocekom (nie mojim). On vedel zamestnať 3 dospelých. Ono to je niekedy zlaté ale robi to natrvalo sarapatu.
Neboj sa, ona si zvykne a ty sa konečne budeš vedieť venovať aj bábätku.
Nas druhy bude mat tiez v lete 2 roky a za chvíľku sa narodil tretie babo. On je tiež taka nálepka, letí ku mne hlavne ked sa tuli starsi 🙂
Čiže všetci skáču, ako slečna píska?
@h2 joj milujem tieto komentare.. hlavne že pred necelým rokom ste mi tu všetky radili ako nemám stresovať, že je to normálne obdobie, že malé dieťa potrebuje mamu..
nie, nikto neskace ako ona píska.. ale keď nám cielene večer budí babatko, lebo vkuse mi je za zadkom, tak áno, prenechám uspavanie niekomu inému.. rodinnú príslušníci sa viackrát vyjadrili že sa bezo mňa nespráva pekne, píšti že chce mamu, kope, trucuje.. ty by si dobrovoľne chodila s takým dieťaťom von x krát do týždňa? Jasne že im to je nepríjemne po niekoľkých scénach a keď robí na verejnosti hotový cirkus..
a trávite čas len s ňou? bez súrodenca? skúste si vyčleniť len na ňu nejaký čas v týždni, keď nebude dookola počúvať, že teraz nemôžete lebo kŕmite/prebaľujete/uspávate jej súrodenca. a keď ste všetci spolu, tak ju zapojte do činností. ja mám síce len jedno dieťa, ale keď potrebujem niečo robiť, že dlhšiu dobu a on sa má hrať len s tatom, alebo sám, tak príde aj 100x za mnou :D tak je ľahšie mu venovať na začiatku napr. 20 min čistého času 100 % pozornosti len jemu a potom sa mu ľahšie akceptuje, že mám nejaké iné povinnosti.

Neziarli?