icon

Depresia a úzkosť po návrate z materskej dovolenky

26. feb 2026

Končí mi reťazová rodičovská dovolenka. Mám hrozný strach čo bude. Či a kde si nájdem novú prácu, v starej nemajú miesto. Už niekoľko mesiacov len tak obzerám pracovný trh, no nič. Cítim sa nemožne, nevhodne pre tento svet. Neviem sa uplatniť a zdravotné obmedzenia ktoré pribudli, mi to ešte viac znemožňujú. Navyše doma malé deti ktoré mamu stále potrebujú. Je mi z toho na nič.

anonym_20e80a
26. feb 2026

Tak navstiv psychologa. V tejto situacii je bohuzial vela zien. Toto este nemusi byt depresia a uzkost... Pomoze jedine s tym nieco robit.

anonym_5f7145
26. feb 2026

Ženy, viem, že to nie dream job, Ale nezabudnite, že v Lidli ponúkajú aj skrátené úväzky: 38,75 h/t, 35 h/t, 30 h/t, 25 h/t, 20 h/t. Ja by som začala tým najnižším úväzkom a postupne pridávala, eventuálne si pri tom hľadala inú prácu. Neviem aké máš zdravotné obmedzenia, ale ty si 6r bola iba doma, bez akejkoľvek práce, brigády apd? Aspoň trochu jazyk si sa učila? Alebo nejaký kurz?

autor
26. feb 2026
@anonym_5f7145

Ženy, viem, že to nie dream job, Ale nezabudnite, že v Lidli ponúkajú aj skrátené úväzky: 38,75 h/t, 35 h/t, 30 h/t, 25 h/t, 20 h/t. Ja by som začala tým najnižším úväzkom a postupne pridávala, eventuálne si pri tom hľadala inú prácu. Neviem aké máš zdravotné obmedzenia, ale ty si 6r bola iba doma, bez akejkoľvek práce, brigády apd? Aspoň trochu jazyk si sa učila? Alebo nejaký kurz?

@anonym_5f7145 na 2x rodičovskej

anonym_5f7145
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5f7145 na 2x rodičovskej

@anonym_autor čiže 6r? A teda vzdelávanie, kurzy, jazyk? Za 6r si určite niečo stihla. Čo ten Lidl?

autor
26. feb 2026
@anonym_5f7145

@anonym_autor čiže 6r? A teda vzdelávanie, kurzy, jazyk? Za 6r si určite niečo stihla. Čo ten Lidl?

@anonym_5f7145 nič som nestihla, venujem sa deťom a domácnosti.

autor
26. feb 2026
@anonym_5f7145

@anonym_5f7145 ten mu už veru napadol, po podpore to bude asi smer 🫤

anonym_1e0f80
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Prosím ťa, tu ťa zvozia za to, že si pri dvoch deťoch nezískala titul z Harvardu a tristo kurzov. Boooože, 6 rokov doma bez vzdelávania? A čo si robila celé dni?

anonym_5f7145
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor aká je tvoja kvalifikácia? Čo si robila pred MD/RD?

anonym_5f7145
26. feb 2026
@anonym_1e0f80

@anonym_autor Prosím ťa, tu ťa zvozia za to, že si pri dvoch deťoch nezískala titul z Harvardu a tristo kurzov. Boooože, 6 rokov doma bez vzdelávania? A čo si robila celé dni?

@anonym_1e0f80 učiť sa 20 min anglinu cez duolingo môže zvládnuť. Alebo si zaplatiť kurz AJ online, za 10 eur/50 min. Stačí jej hodina týždenne, aby nevyšla z cviku a konverzovala.

anonym_1a77da
26. feb 2026
@anonym_1e0f80

@anonym_1e0f80 áno, máš pravdu, ale koľko žien s “titulom z Harvardu a 350timi kurzami” tu píšu o tom, že si nevedia nájsť prácu? Za dobu, čo to tu sledujem (nejeden rok), je to presne 0. Takže niečo na tom bude 😉

anonym_d253be
26. feb 2026

Ze 6 rokov😯 no samozrejme, ze potom je tazko niekam ist. Toto je fakt len u nas.

anonym_77cc8b
26. feb 2026

Ach,celkovo to budete mat s pracou tazko,teraz skor budu vsade prepustat ako naberat,plus 6r doma.Drzim kazdej zene po md,rd ale aj tym,co prepustili palce,nech si co najrychlejsie najdu pracu v tejto drahej dobe.

lasona
27. feb 2026

Úprimne? Nájsť si prácu po rd je náročné...ano môžeš si zvyšovať vzdelávanie, kurzy...ale sakra nemôžu vsetci robiť manažérov, každá práca je dôležitá....nie každý ma predpoklady ...prajem ti vela šťastia, snáď nájdeš nieco normálne...teraz sa všade prepúšťa, konsoliduje...je to hrozna doba

beata_k
27. feb 2026

@anonym_autor Chcem ta povzbudit. Bola som 6 rokov doma ( retazova materska) a pracu som si nasla. A ano, aj ti rozumiem, ze venovat sa 2 detom je praca na plny uvazok a o nejakych kuroch sa mi ani len nesnivalo. Drz sa 💪

patta89
27. feb 2026

Tiez som doma na rodicovskej, ale nastastie mam pracu, kde sa vratim. No pocas rodicovskej sa kazdy den venujem anglictine, aspon 1 hod denne. (nemusim, ale chcem - aby som ostala v obraze a nezcvokla). Takze kym si este doma, tak by som na Tvojom mieste nejaky kurz spravila, alebo jazyku sa venovala. Ja sa ucim z Duolingo, DuoCards atd.
Podotýkam, tiež mam 2 deti - 5r a 2r a tu 1 hod. si na to najdem cas (hlavne pocas obednajsieho spanku)

jgk24
28. feb 2026

v januari som nastupila do prace po siestich rokoch, pracu som hladala 4 mesiace a nasla som taku, ktora ma naozaj bavi, prve dni mi bolo luto, ze uz to skoncilo a trvalo chvilu kym dom si zvykla, ale teraz po dvoch mesiacoch mozem napisat, ze mi to neskutocne prospelo po psychickej stranke...drzim palce

dadis
3. mar 2026
@anonym_d253be

Ze 6 rokov😯 no samozrejme, ze potom je tazko niekam ist. Toto je fakt len u nas.

@anonym_d253be Aj ja som bola 6 rokov doma a o nic neprisla 😅. Karieru som si rozbehla az po MD