Desí vás predstava ďalšieho dieťaťa?
Ja som bola niekedy mamičkovsky typ čas s deťmi som si užívala ale teraz prežívam muky. Som stále sama na ne rodina nepomôže len kritizuje nepomôžu len nadávky čo je všetko zle, že naco mi boli deti čo len ako biznis, keď sa nechcem starať. Pritom mi nikto nepomáha. Cítim sa sama a nanič. Deti sú zle nepočúvajú vkuse bordel a krik nech robím čo robím.
ďalšie už nechcem. Z toho dôvodu, že manžel má iba nočné a ja robím len ráno kým je syn v škole. Po práci idem do družiny a som s ním až do večera sama. Prať, variť, upratovať, riady, úlohy, nákupy... všetko ja. "spraviť" dieťa je jednoduché ale starať sa a vychovať je iné (nehovoriac ešte o domácnosti a nejakom čase aj pre seba - ten nepoznám) jedna babka pomaly pred 80tkou a druhí ešte pracujú a tam moc záujmu o pomoc nie je..
A koľko tých detí vlastne máš ? Ja pri počte 6 som zistila že to je môj limit a viac to už nepôjde ani po fyzickej ani po psychickej stránke, kruh sa u mňa uzavrel. V 43 som si dala podviazať vajcovody , hneď pri pôrode posledného syna.
Preco by mala rodina pomahat? Dieťa si snaď zaobstaraju jeho rodičia a tí sa oň maju starať.Možno by si mala nieco zmenit,aby to nebolo len o bordeli a kriku.Čo tak zaviesť pravidla a aj na nich trvať?
Mňa a preto ho mať nebudem ak nezasiahne nejaká vyššia moc 🤣
ano, štvrté nechceme ani ja ani manžel a kludne mi môžu vytetovať červené A na čelo
nehovoriac že ekonomicky by to sme nedali ani keby sme sa poskladali už
Až im bude 5+, tak to bude lepšie. Skús sa upokojiť, nič nie je dôležitejšie ako spokojná rodina. Keď rodič kričí, dieta sa naučí kričať a krik rodiča ignorovať.
Na neporiadok sa vykašli a snaž sa predchádzať revu a skúšaniu čo znesieš zmenou témy a pozornosti (upriam ju na iné...).
Keď je problémov veľa, drobné chyby v chovaní prehliadaj a na tých ktoré súvisia s charakterom a dôležitými schopnosťami baziruj. Tým chcem povedať, že je zbytočné s rovnakým dôrazom sa zaoberať napr. nezvladnutým stolovanim a agresívnym správaním.
Uznávam, ze každé dieťa je iné a čo platí na jedno, nemusí platiť na druhé. Ale pokojné riešenia sú najúčinnejšie.
To je len zly manazment z tvojej strany. Ani mne s detmi nikto nepomahal. Treba si kazdy tyzden naplanovat, zaukolovat manzela. A ist podla planu. Co sa tyka spravania deti, bud si nacitaj knihy o vychove, je ich vela, napriklad Kazde dieta sa vie naucit pravidla, alebo sa porad s odbornikmi. Ty si sef, ako si to nastavis, tak to budes mat. Drzim palce!
Ja mám 1 dieťa a ďalšie nechcem. Ja som toho názoru, nechám každý deti toľko, koľko chce. Úplne rozumiem aj ľuďom, ktorí sa rozhodnú deti nemať. Stretávam sa aj s názorom, že by som mala mat ešte aspoň jedno, lebo to je asi tak zaužívané v našej spoločnosti 😅 jedným uchom dnu a druhým von. Mám 4-ročného syna, je to už parťák, finančne to super zvládame a absolútne mi nechýba to babatkovske obdobie
Prečo taky názov témy? To sa ti potom nemusia páčiť všetky odpovede.
Mňa konkrétne desí presne ta predstava ktorú zazivas ty a presne tomu som sa chcela vyhnúť.
Našťastie som svoje limity odhadla včas.
Ja mám 1 dieťa a ďalšie nechcem. Ja som toho názoru, nechám každý deti toľko, koľko chce. Úplne rozumiem aj ľuďom, ktorí sa rozhodnú deti nemať. Stretávam sa aj s názorom, že by som mala mat ešte aspoň jedno, lebo to je asi tak zaužívané v našej spoločnosti 😅 jedným uchom dnu a druhým von. Mám 4-ročného syna, je to už parťák, finančne to super zvládame a absolútne mi nechýba to babatkovske obdobie
@izabela181 presne 🙂
Mám deti 2 a zbožňujem byť s nimi, rovnako zbožňujem byť bez nich. 2 sú môj strop. Nonstop počúvam, že som ešte mladá a určite budem chcieť ďalšie. Pritom jedine na čo sa teším je na pubertu mojich detí a to, že budem stále mladá 🤣🙈. Niekedy je toho cez hlavu ale väčšinou sa vieme dohodnúť ako ľudia, máme pravidlá a hranice. Tie nám pomohli k tomu, aby aj kriku bolo minimum zo všetkých strán. Hlavne som si uvedomila čím kludnejšia mama, tým poslušnejšie deti.
Ja som taka stastna, ze som sa uz dostala do bodu "Chodte sa hrat, teraz pijem kavu...." A oni idu 😄
Mam jedno a stačí....však je to náročné...mam sa rada . Takže ďalšie už nie.
neviem prečo by mala niekoho desiť predstava ďalšieho dieťaťa v dnešnej dobe veľa možností, voľba je len na žene vôbec nemať deti, alebo jedno, alebo.....nikdy som sa nedala dotlačiť mať viac detí ako som chcela napriek tomu že mám príjemného a nápomocného manžela máme len jedno dieťa ja by som viac nezvládla a nikdy som nepočítala v tomto s manželom, lebo veľa ľudí okolo mňa je rozvedených a potom ženy nariekajú, ale sú ženy ktoré zvládnu samé viac detí
Mam jedno a staci. Babatkovske obdobie bolo pre mna utrpebie a znova ho absolvovat nechcem. Dedica mam a tam to zhaslo
Mam jedno a staci. Babatkovske obdobie bolo pre mna utrpebie a znova ho absolvovat nechcem. Dedica mam a tam to zhaslo
@libusak tak to som odpadol :D ,ze dedica mam a hotovo...:D my mame 2 s manzelkou a zhodli sme sa,ze viac nechceme. Lubime obidve a bolo super ked boli malicky ale teraz ked maju 7+ tak je to podla mna este lepsie....ale predtym jak som zariadil,aby sme naisto dalsie nemali tak som mal trocha aj (nie uplne chut) sexovat:

Ano, tiez sa citim momentalne vyhorena, nemam tu blizko babky, nemam nanny, starsi ma skusa a mladsia vkuse reve. Mne pomaha sa iba spomalit a pokusit sa skludnit, nerobit milion veci a proste nechat nepodstatne veci pockat. A v buducom zivote sa chcem narodit ako chlap