Dnešné materstvo - opatrovanie deti
Našla som tento inzerát.Je to dnešnou dobou či mamonom za kariérou, peniazmi?Vedeli by ste také niečo spraviť?Píše, že sú moderná rodina, tak asi to je IN

@78787878 tak to vypada ze mam blbych rovesnikov 😅
@baskustek nuž napr v takom Švajčiarsku sa dieťa do jasiel zapisuje na cakaciu listinu ešte počas tehotenstva a aj tak nemáš istotu ze miesto v jasliach dostaneš... A materská je 96 dní, a nastupuje sa na materskú až pôrodom a veľa žien robí az do pôrodu, a také ze cele tehu byť na PN je take výnimočné ako to ze vyhráš jackpot v lote, nie ako na Svk že žena ocura paličku, má tam dve čiarky a už je pn.
Čiže bežná realita v západných krajinách, kde je materská par týždňov ak vôbec... Rovnako ako materské príspevky ci príspevok pri narodení dieťaťa.
Ale ved ty sa staraj o seba a je po probléme. V zahraničí nie su bohvie ako dlhé materské a rodicaky do 3 rokov tiez nie. Co myslíš ze tie deti su kde cez den.
@kittykat22 dieťa do roki, roku aj pol má mať primárne vazbu s jedným človekom a v ňom istotu.Na otázku odpovedali 2 ženy dakujem
svet by bol take krasne miesto, ked by sa kazdy staral o seba, svoje deti, svoju rodinu a svoju domacnost
to je tusim tiez nejake moderne dnes, posudzovat a odsudzovat bez toho, aby sme danu osobu poznali a vedeli jej dovody atd. a keby aj to bola hnusna karieristka, je to stale jej osobna vec
a napr. nie ja by som od tak maleho dietata neodisla ale ja som financne zabezpecena, v praci mi drzia miesto a nemam profesiu alebo zivotnu situaciu, ktora si to skratka vyzaduje
@sasanka605 prečo sú potom naše ženy zrutene z toho, že koja celé noci a deti im neprespia do 2r?ako to zvládajú tie v zahraničí po takej noci podať výkon v práci?Sú deti na umelom, nerastú im zuby, všetky spia?Ale všetky píšete ako niekoho súdim nič zle som na ňu nenapísala...dala som otazku či si to viete predstaviť nič viac🙂
Poviem ti takto, mňa tiež každý odsudzoval keď som sa po pol roku vrátila od malej do práce....a vieš prečo psycho hygiena. Pomohlo mi to.
@78787878
@kittykat22 u niektorych slovenskych lekarov prevlada takyto nazor, nieco ako tento pan mudr.
Neviem ci v zahranici maju taketo male deti aupairky, cize to nie je supnutie par mesacneho dietata do zariadenia, alebo cim to je, ze v zahranici sa to takto nepreziva?
https://najmama.aktuality.sk/clanok/257084/jasl...
Mne to nevadi, nemame tiez nikoho na strazenie, synceka lubime, chceme aby sme sa mali dobre, malicky chodi do jasli.Je tam od 7.00 do 11.30. Ano chyba mi, ale viem, ze mu mozeme kupit, co potrebuje a nikomu nie sme nic dlzni, viem, ze cely vikend stravime spolocne a kazdu minutu volna. Aj v jasliach sa cudovali, ci sa nam to oplati, platime plnu sumu, ci nemame babku, deda. No bohuzial nie.
Ja si to viem predstaviť jedine, ak by to bola posledná možnosť. Inak nie. Bolo by mi to ľúto.
Tak ja ti poviem, pokiaľ je dieťa kojene, žena má nárok na na kojenie dieťaťa alebo odsávanie, výhodou zahraničia sú cskratene uvazky, nie všade nie vždy ale viac ako na Slovensku. Moja mala 5mes takmer 6 keď som šla na 3 dní do prace a dcéra na 2 dní do jaslí na pol dna. A nie neprespala celú noc a áno bolo to veľa krát o drzku ale... Do. Da sa to zvládnuť keď aj otec nie je len na splodenie dieťaťa ale je aj rodičom. A nie nie sú všetky ženy v zahraničí doma lebo muži tak úžasne zarábajú ale preto ze sa im to finančne neoplatí, pretože ak zarábajú obaja, platia viac daní ako keď robi len jeden, pretože spadajú do inej daňovej tarifi a náklady na jasle alebo opatrovateľku by prevýšili alebo by rovnaké ako zárobok ženy.
Tieto matky nie sú o nič horšie ako tei co sú nonstop doma... Pretože nejde o kvantitu času byť doma ale o kvalitu s kt sa venuješ dieťaťu... Plus umná to bola aj psycho hygiena plus som si veselá v práci cez pausu zdriemnut... A keď som prišla o jednej domov z práce som bola len mama...
A som presvedčená o tom ze keby na Svk nie je rodičak à všetky tie príspevky a bolo viac jadier l ako kedysi tak by sa veľa matiek vrátilo do prace ako to bolo pred 40r., vtedy tiež veľmi veľa z nás šlo od polroka do jaslí
Opýtala si sa ci by sme to vedeli urobiť , nie si to predstaviť. Ja nie som u nej doma aby som vedela dôvody pre ktoré to robi. Mozno muž neutiahne z jednej výplaty a mozno jej v práci povedali ze sa nemusí vracať ak skoro nenastúpi. Co ja viem. A odpoved pre teba je, ze ano vedela by som si to predstaviť ak by nebolo ine východisko. Pracovať po nociach ked deti zaspia tiez nie je super a ano niekedy som zrútená. Ostatne budu zrútené asi z dlhodobejšieho nedostatku spánku a socialnej izolácie pre take podobne otázky, ze to si ako mohla dat dieťa do jasiel 🤯 asi tak. Plus niektorým ženám nepomáha babka, dedko, ujo, teta, brat, sestra atd
Keď sa tu baby sťažujú,že nemajú peniaze,tak ich celý MK posiela do roboty bez ohľadu na vek dieťaťa. A keď niekto do roboty ide tak je tiež zle. Ale že ste niektoré naozaj objektívne! ☹
@kittykat22 Tak mozno mam blbych ja, ani im nedojde, ze maju mat tie psychicke problemy... ked boli v jasliach🙊
Prepac, ale ja stale nechapem co sa staras do inych ... Este by som pochopila keby dieta malo byt v bezprostrednom ohrozeni zivota, zanedbane, podvyzivene alebo tyrane. Ale matka hlada opatrovatelku na 5 hodin denne. Mne pride tvoje spravanie nenormalne, a nie inzerat tej matky.
@78787878 😅 si tomu nasadila korunu 😂
@0silvia0 to co si poslala je zaujimave. Mozno myslela to iste. Nedokazem k tomu nic objektivne povedat pretoze som neviem ako to fungovalo v Australii alebo Anglicku ked ti ludia s ktorymi som spracovala - su uz starsi. Nenapadlo ma sa spytat, ci chodili do jasiel 😀 Ale mozem ti na milion % povedat ze australania a anglani su k sebe pozornejsi, hodnejsi a celkovo maju lepsie vztahy. Napriklad zdrav. starostlivost je tam marna (o tom ziadna) ale ti ludia sa na seba usmievaju, su tolerantnejsi a hodnejsi. Vztahy s rodicmi maju tiez ovela lepsie ako my. ALe mne pride ze to je tym, ze su celkovo k sebe lepsi a vludnejsi. Podla mna u nas je problem dospelych ze sa malo socialne stretavame a nemame moc priatelske vztahy. A dovod nedovera, uzavrenost a strach. Podla mna - niesom politolog ani sociolog, ale rozpravala som sa so starsimi rocnikmi, ta ti su velmi poznacene vojnami, tlakom najskor nemecka, potom ruska, potom prebehol odsun zidov, v cechach este odsun nemcov, komunizmus ... no strasne roky. To muselo zanechat na ludoch velmi negativne nasledky. Inak cesi na tom este horsie ako my - a tu skutocne ta historia tragedii bola ovela silnejsia ako na Slovensku. Podla mna je to preto, lebo ludia nikomu neveria, maju strach, vsetko v sebe drzia a potom k tomu vedu svoje deti. U nas nie je monarchia, ludia nemaju doveru v stat - moze to byt aj tym. Kto vie ... ale ze by som to davala na tie jasle ... neviem.
Ale vsak to dieta bude mat primarne vazbu s rodicmi. Budu s nim travit 19 hodin denne, cez vikend 48.
Tych 5 hodin 5x do tyzdna (spolu 25 hodin) zas nie je terno.
Keby ho pichli v tichosti, bez inzeratu, k starej mame, uz je to ok? Kolko rodicov to urobi, ked nie su peniaze a treba byt v praci, aj popri md/rd.
Ale to sa vtedy nejak mlcky prehliadne, lebo to je “v rodine”.
Ako nahle si ba to najdes sluzbu, uz su kritizovani za zanedbavanie.
A ano, urobila by som to. Nie je to horibilny kopec casu, co s nim nebudem. A vzdy zalezi na kvalite ako kvantite casu.
Ja by som tohto nebola schopná...chudatko maličké...
Uplne staci ak ma svoju firmu a potrebuje sa vratit do prace. Nic zle na tom nevidim.
Proste pani evidentne pracuje a chce v tom pokracovat.mne to pride normalne.proste ma nejaku karieru… pozri takto funguje vacsina zapadnych krajin.zeny sa velmi skoro vracaju do prace.🤷♀️

@kittykat22 Tazko povedat. Kazda jedna generacia ma psychicke problemy z niecoho... Mne sa nezda medzi rovesnikmi, zeby psychicke problemy boli v mojej generacii nejak rozsirene.