icon

Druhé dieťa

24. aug 2021

Ahojte,sme z BA,mame 1 dieta,vek nad 30,stale sa rozhodujeme,ci druhe dieta alebo ci nie.Financne zatial nejako davame,kedze chlap klesol s prijmom,tak je to troska narocnejsie,ale snazime sa aj synovi dat dostatok a aj vytvorit fin.rezervu.O rok s platom padnem i ja o skoro 150 eur (dovod nerozpisujem,proste padnem),neviem,ci vobec si v dnesnom svete,ktory je poblazneny a s cenami,ktore idu vecne hore,vobec mozme dovolit dalsie dieta.Viem,ze je to divne,ale naozaj nie je nas ciel prezivat z mesiaca na mesiac.Ja som po pravde spokojna aj s 1 dietatom, az tak netuzim po dalsom,ale surodenca by nase dieta uvitalo.Dakujem.Ps: viem,ze kazda musi uznat podla svojho,len ako by ste mozno vy sa k tomu postavilnazor.

Strana
z2
autor
25. aug 2021

Situacia financne je taka kvoli tomu,ze som otehotnela rovno po VS,nemali sme sancu nasporit si na nic,postupne sa vyhrabujeme z toho a robime si fin.rezervu,keby nahodou nieco.Dieta by som ak chcela,najmä z nasho rozhodnutia,nie co povie dieta,lebo si uvedomujem,ze nevie,co to male dieta je.Nevravim,ze hned,skor za rok,ze urobime iste financne zabezpecenie.Ale sa vo mne bije to,ci zvladneme dalsie,citam aj to,ci pisete,ale stale vyhrava skor tuzba casom po dalsom dietata,napriek vsetkemu.Uvidime...casom...

luccija
25. aug 2021

Myslím, že máš čas veď vek Tá nesuri.Mozno budeš rada, že si zostala pri jednom, keď začne škola a povinnosti🙂pokým dieťa chodí do škôlky je to lazo plážo.Ja som jedináčik a mám jedináčika a nikdy mi ani jej súrodenec nechýbal.Dieta chce väčšinou parťáka vekovo a tu už bude väčší rozdiel.Bude mat kamarátov, spolužiakov...a nie nedaj si nahovoriť, že dieťa nič nestojí môžeš mať veci z bazaru a podobne ..deti sú veľmi drahé.Treba myslieť aj na krúžky, športové vybavenie bicykel, tábory, trebárs aj tu dovolenku...
Môžeš mať dieťa aj o 5, 10 r maj ho vtedy, keď ty budeš chcieť znova mimino a nie kvoli dieťaťu.Zase prídeš o príjem, hľadať prácu a zosúladiť škôlkara a školáka...mať deti je krásne, ale treba ich aj zabezpečiť.A nikde nie je písané, že si budú rozumieť to je len idea rodičov.na tvojom mieste neplánujem užívam si dosýta prvé a uvidíš....
Nie každý má po ruke starých rodičov moja suseda dala za letné tábory pre deti svoj plat.Jasne, že už každý kto do toho išiel povie, že je to super veď by to bolo proti prírode.Neviem čo je z ruky do huby, ale to nie je cieľom života.Mas vela veľa času a možno si najdes uspokojenie v novej práci budeš sa tešiť, že dieťa je samostatne a pod...deti si nevedia predstaviť aké to je mať súrodenca.Myslia si, že príde rovnako starý parťák a je to na min 3 r nezáživny súrodenec, ktorý mu kradne rodičov🙂
Ak túžbu pocítia pôjdeš do toho nemyslia na negatíva.
Elementissa to trocha s tými negatívami prehnala, ale aj to je možné.Mna to chytilo, keď mala dcéra 9,10 r , že by bolo fajn mať zase drobca a zase chodiť po ihriskách a všetko odznova...výlety, kamošky s deťmi, ale už som do toho zo strachu z veku nešla.

alvaluka
25. aug 2021

Vecna otazka a dilema aj tu na MK.
Osobne mam vela dovodov materialnych preco nie, rozrobena prestavba domu, ktora zaberie este aspon 2-3 roky aj to za predpokladu, ze aj ja budem mat realny prijem a nie rodicak, mega zahrada ktora potrebuje upravu, nasledne viem, ze skombinovat moje a muzovo dochadzanie do prace spolu s vozenim a vyberanim dietata zo skolky a neskor zo skoly bude komplikovane lebo v dedine nie je ani jedno a pri dvoch detoch si to neviem casovo zlucit. Pribuzni su daleko takze nemame fakt nikoho na vypomoc, co ale nie je rarita.
Mne dovolenky nechybaju az tak, ale mam rada moju pracu a ten cas na MD a RD bol z isteho hladiska tazky pre mna. Napisem otvorene, ze okolo 2. roku malej sa to zlepsilo, lebo uz sa s nou dalo robit viac veci, no prvy rok mi prisiel ubijajuci hlavne kvoli samote, izolacii, kolotocu domacnosti/varenie/upratovnie ktore beriem ako nutnost a nevyzivam sa v nich a ja som sa odsunula na tretiu kolaj aj kvoli prerabke domu.
Su to sebecke dovody, a myslim, ze ak by som mala druhe dieta tak ako kazdy by som bola nadsena, no zatial nad nim naozaj neuvazujem a vidis, ty sama napriek vsetkemu chces druhe dieta, to je podla mna ten rozdiel.

brita7777
26. aug 2021

@littlebubble to hej, moja sestra napriklad starsia ma nenavidi, resp.sprava sa ku mne ako k hnoju a za nic, to je najlepsie. Ano sme rozdielne, ale ani to nie je dovod na nenavist asi aj zavist a vecne supluje matku. Cize tie surodenecke vztahy nemusia byt uplne ok.

brita7777
26. aug 2021

podla mna dolezite je ist do toho racionalne ozaj, chciet dieta je naozaj velmi iracionalny motiv, ktory sa potom v konecnom dosledku moze obratit proti tebe..je to proste len chtic, tuzba a proste potom to takto vyzera, nie nadarmo je potom rozvodovost, prevlada chtic a realita je uplne inde. Zivot s dietatom nie je ziadna rozpravka a dnes uz ani stari rodicia nezvyknu pomahat ako kedysi a tiez sa posunula hranica prvorodiciek i druhorodiciek, takze ti stari rodicia maju 65, 70 rokov a nie 50 ako kedysi, uz proste nevladzu, kedysi pomahala cela rodina, dnes, single matky 2 deti bez problemov plus praca, jeden kolotoc, pred rokmi tabu.Takze racionalne za a proti.

zuvelyn
26. aug 2021

Ja som pisem vsade - ak sa musis o takej veci radit s cudzimi ludmi na fore, tak nie nemat druhe (prve, tretie, stvrte...) dieta.

Strana
z2