icon

Hľadanie identity po narodení detí

7. mar 2025

Ahojte, mam dve vysnene zdrave deti, ale spozorovala som na sebe, ze akonahle su prec, tj mam chvilku pre seba, zrazu neviem co chcem robit a co mam robit pre svoj me-time, taka stratena som a som z toho dost v soku. Pred detmi som nevedela co skor, mala som vela hobby, vsetko skor umelecke zameranie a teraz? Chcem malovat ale proste ta 1 hodina ktora mi zo zivota zostala…to ledva vytiahnem stetce a farby a nastavim sa. A tak neviem co mam robit, kto som.
Stalo sa to niektorej z vas? Ako z toho von? Naozaj ma to zaskocilo a je mi z toho smutno. Deti maju 3 a 2 (nie neda sa s nimi malovat alebo nieco tvorit).

hipuska
7. mar 2025

Nemusela si stratiť samu seba. Len sa ti možno zmenili priority. Za hodinu denne sa nedá maľovať, presne ako píšeš. Treba žiť život taký aký je, reálny. Proste su deti malé. Treba si nájsť niečo iné, čo ťa naplní a čo za tú hodinku stihneš.

mabenn
7. mar 2025

nic si nestratila, len sa tvoja psychika prisposobila aktualnemu obdobiu a detom...ja mam doteraz v podvedomi syna - nech som kdekolvek a robim cokolvek...casom sa to trochu podda, ale toho casu budes potrebovat na seba viac

deti95060810
7. mar 2025

to skoro všetky matky... keď deti pôjdu do mš budeš mať času troška pre seba viac...

kiki68
7. mar 2025

Nie, mozno si len unavena, ako mne sa to sice nestalo, ja neviem nikdy co skor. Ale neviem oddychovat

biba_18
7. mar 2025

budeš maľovať keď deti podrastú… áno, poznám to - ja som to mala so športom… keď bol menší, musela som ho nechávať s mužom alebo s mojou mamou, keď bol vačší a už rozumel že ma doma nemôže vyrušovať pri cvičení, tak som začala doma… potom som už znova začala chodiť mimo domov, lebo už bol školák a dalo sa… takže aj ty si neskôr nájdeš rutinu, ak budeš chcieť… a decká budú mať zaujímavú mamu (môžeš mi veriť, viem o čom hovorím) 😉

pribinak
7. mar 2025

Tvoje deti nebudú stále maličké, budú rast a ty budeš mat viac a viac času pre seba
Len treba trosku vydržať

barka1
7. mar 2025

Ano, tak to je. Pokial si matka na RD, bude to tak.
Mam deti s rozdielom 15,5m, nefunkčne manzelstvo a než som sa vrátila do práce, nebola som to ja. A vlastne ani potom som to už nikdy nebola "stará ja". Už som ina. Matka. Žena, co nieco zažila a nieco zvládla. Staršia, skusenejsia.

autor
7. mar 2025

Ale tu ani nejde o viac casu, aj ked mam tu chvilu volna, tak akokeby som bola taka stratena, ze akoze co mam teraz robit…taky divny pocit, pritom mi chyba zivot pred detmi, ten volny cas, a teraz ked ho konecne zacinam mat, akokeby som nic ine nevedela, len sa starat o druhych.

euka210
7. mar 2025

Jooj, ved to su este male deticky.
Moji 9r+ ked nahodou nie su doma a ja som, tak niekedy sa do niecoho pustim, ale niekedy citim zrazu taku samotu 😁🤦‍♀️
Ked budu vacsie, tak budes mat viac casu. Je to myslim bezne...bola si zvyknuta na chod okolo deti...a teraz taky sok prisiel ze mam cas pre seba....a co s nim? Je to len prechodne.

dobryden
7. mar 2025

Tak si pusti tv.

biba_18
7. mar 2025

veď lebo sa staráš - postupom času sa nebudeš… budú mať krúžky, kamošov…