icon

Izba pre dieťa

kaporka
2. sep 2018

Ahojte baby, kedy ste pre svoje deti robili detsku izbu?? Ci uz po prichode z porodnice bola izbicka hotova?? Alebo neskor napr. Ze dieta spavalo s vami a hracky boli v obyvacke??

sense
2. sep 2018

@kaporka nasa mala vsetko pripravene ked som bola v 7mes tehu

pininka
2. sep 2018

My sme akurat stavali, tak vsetci v jednej izbe, ale od siedmych mesiacov mal izbu sam. Druhy k nemu putoval dost skoro,lebo chceli byt spolu. Dcerka mala pripravenu detsku este pred narodenim. Vacsinu hraciek ma vsak v obyvacke. Chlapci sa uz teraz pytaju kedy bude s nimi spat v izbe

katulienkax
2. sep 2018

Už pred narodením, ale realne ju zacala používať až pred 3 narodeninami. Takze vobec ju nie je nutne mat minimálne do 1 roka dietata. Hrala sa v obývačke velmi dlho

rajna
2. sep 2018

Naša malá izbu hneď ale hračky si stále nosila do obývačky. Nechcela byť sama v izbe. Pekne si ich stále Odborárska v tomto nebol problém. Ale sama v izbe sa hrať nechcela ani teraz veľmi nie a to má už 4. radšej si všetko donesie k nám a hraje sa v obývačke.

hettinka
2. sep 2018

@kaporka mali sme detskú izbu, ale do 2 rokov tam bolo dieťa minimálne. Slúžila skôr ako sklad hračiek a mala som tam jeho oblečenie. Spali s nami v spálni, takze bez postele.

bucko555
2. sep 2018

My sme detskú robili keď mala asi pol roka aby bolo kde odkladať hračky od roka sa tam pekne hráva aj sama, teraz má dva asi dva mesiace tam spáva už cez deň a okolo vianoc chcem už aj v noci či sa to podarí uvidim

matulik212
2. sep 2018

@kaporka ahoj 🙂 my cakame prirastok do rodiny v januari 🙂 postielka bude pri nas v spalni komoda prebalovaci pult a vsetko ostatne bude mat malicka vo svojej izbe 🙂

romana1410
2. sep 2018

U nás Od narodenia je dcerka sama v izbicke Vo svojej postieľke 🙂

janulka2811
2. sep 2018

Deti si urobia detsku izbu i v kupelni,tam kde su rodicia 😄 nebudu sa hrat v izbicke same 😉 no realne ju zacnu vyuzivat okolo 2-3roka.

aswangspencerx
3. sep 2018

Asi záleží od povahy dieťatka😊. Ak je spoločenské,bude chcieť byť všade s vami. Naopak tiché dieťa sa zahrá v sukromi. Samozrejme ,maličké deti si vyžaduju pozornosť 24/7...preto sa zamerať hlavne na primárne potreby a us mať v pláne izbu,ktorá je už pripravená,potom dozariadiť interiér😊. Iné je to v pripade ,ak má surodenca alebo viacerých. Asi by som pripravila dieťa na surodencov. Hovorila o nich aby to bolo samozrejme. Každé dieťa inak vyrastá,v inych pomeroch a to je normálne. Byt alebo rodinny dom,tak či tak platí,aby bolo spokojné a zdravé. Ak mimino zahàdzeme odnarodenia vecami a čakáme,že sa výchova spraví sama,,lebo všetko máme" ,tak smena omyle😉

kvetinka75
3. sep 2018

keď mala dcéra 1,5 roka. Dovtedy to bol sklad bicyklov, sušilo sa tam prádlo, žehlilo. Dcéra spávala v spálni, hračky mala v obývačke, keďže ich nemala veľa a v obývačke bola len sedačka a Tv tak miesta tam bolo dosť. Dovtedy to nemalo zmysel. Aj tak najviac času trávila v kuchyni a v obývačke s nami.

aswangspencerx
3. sep 2018

Ja som za to,aby miminko spinkalo aj s nami alebo tesne blizko v nasej izbe😆. Tatinko chce ,aby od narodenia spinkal v postieľke ,vo vlastnej izbe. Alebo aspoň v postieľke. Som zvedavá ako to bude😀. Možno ho tato napokon nenechá sameho ,a stále bude pri ňom...Ja som si istá,že kratšia vzdialenosť maminy k miminu je praktickejšia,to mi verte.

ciusinka
3. sep 2018

My sme prerobili detsku izbu este kym som bola tehotna, povodne v nej bol stary nabytok co som si vzala od rodicov este z mojej studentskej izby, ale nebolo tam vela ulozneho priestoru a tak ci tak sme chceli izbu prerabat..Vsetci ma odhovarali, ze naco to chcem robit uz ked som tehotna, ved maly tam aj tak zo zaciatku nebude, staci ju prerobit uz ked bude na svete atd, ale tak ja som hovorila, ze lepsie podla mna prerabat kym tam este dieta nie je ako mat potom bordel v celom byte a behat pri tom za dietatom..A okrem toho som potrebovala ulozny priestor na maleho vecicky..Spaval v postielke s nami v spalni kym mal 2 roky a 2 mesiace a potom sme ho dali do velkej postele do jeho izbicky 🙂 Hracky sme mali najprv len v obyvacke, teraz sa uz hravame aj v jeho izbe a v obyvacke mame len lego a par kniziek 🙂