Je auto na materskej naozaj potrebné?
Je podľa vás nutne mat auto ak ste doma s dietatom?
Syn ma 2 roky a moje by som chcela predať ešte kym netreba väčšiu údržbu. Tak to robievam už 15 rokov. Teraz však svokra začala rýpať že načo mi bude ďalšie kym som doma. Mám si kúpiť keď pôjdem do robotky. S muzom sme sa bavili už o kupé nového samozrejme len som zachytila že mamin návrh zaregistroval - lebo Sak robí z Domu každý týždeň par dni… že by som mu predostrela par názorov .. ďakujem
No ja som živí príklad toho, že auto treba. Vodicak som si robila keď som mala 38 lebo som konečne uznala, že s autom je proste život jednoduchší. Dcéra mala vtedy dva roky a konečne som nemusela so všetkým čakať na manžela. Zrazu som si vedela vybaviť sama nákup, lekára, výlety, všetky vybavovačky. Samozrejme máme dve autá.
Ved ty najlepsie snad vies, ci ti treba...
Pre mna auto nutnost nie je, v meste ho vobec nepotrebujem.
A svokra bude tento Tvoj počin nejakým spôsobom dotovať ? Ak nie, tak ju z toho hlava vôbec bolieť nemusí....
Tak to máš teraz so synom navštevovať jeden rok len ihrisko a to iste okolie? Ja by som sa zbláznila!!! Ja sa behom týždňa 3x spontánne rozhodnem, sadneme do auta a ideme na výlet aj 2hod autom. Kedykoľvek, kdekoľvek. Autobusom ci vlakom ideme 2x do roka - ako atrakcia.
Ci už k lekárovi, na výlety, na návštevy...
Nie je to nutnosť, prežijete aj bez auta, pokiaľ na to nemáte peniaze. Ale Ci si auto kúpiš teraz alebo o rok???? Kde ma svokra logiku?
vsak mas dost dovodov preco mat auto.. ja by som napisala, ze nie nie je to nutnost.. ale ja som do 5minut od domu mala vsetko od lekara po sueprmarkety a shoppingy, ihriska, vsetko (a nie ja nemam potrebu spontanne cestovat hocikam :D, ak mas tak ani toto by ti asi nepomohlo). Ty to nemas... nemate obchod, nemate tam lekara... tak nebudes chodit s nakupmi autobusmi.... = nie je o com diskutovat. Ked svokra nepotrebuje auto = nech nema.
Vodičak mas ? Auto mas ? Nic neries.. a svokra nech sa nestara.. ja budem mat teraz 3 dieta, ale byt bez auta je nepredstaviteľné
@aceris byvam a pracujem na opacnych koncoch ba, takze presne viem, kolko casu mi auto usetri. Ale stale to nie je nutnost, len komfort. Keby som sa z nejakeho dovodu musela auta vzdat, tak to bude “o drzku”, ale nebudem musiet davat vypoved ani sa stahovat, lebo sa budem vediet presunut v ramci ba kamkolvek. A mozno by som usetrila kopec penazi, lebo za 240€ rocne sa urcite autom vozit nedokazem 😉
Okrem toho bavime sa o zene na materskej, ziadne denne dochadzanie do prace…
Takze stale plati, ze auto v BA nie je nutnost, ale pohodlie.
podla toho kde byvate, ked som bola na materskej ja s dvoma detmi, tak som auto nemala, zaobisla som sa bez neho, lekar 15 minut pesi, obchod priamo pod domom, minutu od mojho vchodu. Ak vsak byvas na dedine, nemas po ruke obchod, lekarov daleko, ze by si musela ist autobusom, tak by som si auto nechala
Je úplne irelevantné, ako to majú iné ženy. Tvoja situácia je predsa tiež iná. Čo ti pomôže, ak ti ja napíšem, že auto som cez materskú nepotrebovala a dokonca ho nepotrebujem ani teraz. Všetko riešim pešo a busom, čo sa tak nedá, vyrieši muž autom. Úplne bohate nám stačí to jedno. Ale tebe evidentne auto chýbať bude, takže fakt nemáš čo riešiť. Svorka nech sa stará o seba.
Byt doma pre niektorych asi znamená ze sa nakup donesie sam, lekári sa vybavia sami (minimalne 1x za rok zubar, gyn, pediater).... je to auto momentalne taky velký výdavok ze sa ho oplatí na rok zbavit? Ak si hocikedy mozes zobrat to ktore pouziva muz tak by som ho dala teda prec, ale pokial tam je nejake ALE, tak nie.
Muž často pracuje z domu, žijes v BA, za mňa zbytočnosť, ale ak si to môžete dovoliť tak kúp, a čo hovorí svokra jedným uchom dnu druhým von.
Bývam na dedine, dve deti, muž má prácu pri ktorej sa nezaobíde bez auta a za dvadsať rokov máme druhý mesiac dve autá aj to iba na čas pokým sa staré(20r) nepredá či nerozpadne. Za mňa hoci mám vodičák a jazdím viac menej pravidelne absolútne nie je nutnosť.
@sissy27 Bratislava - Devin otrasná dostupnosť.
Od nás ide na 24h v pracovných dňoch 6-7 busov cez víkend ide iba bus 2x. Neverím že u vás je to horšie
Tu vieš kde bývaš, ako bývaš, aké možnosti máš v okolí atď. Píšeš je jedno máte, manžel má každý tyzdneaj HO, za mňa to v tomto prípad určite nutnosť nie je.
Tiež som nemala auto len pre seba. My máme dve ale používame len jedno, keďže mame jednu ŠPZ, a vidím, že sa dajú veci b pohode podnikať aj bez auta dokonca s 2 deťmi. Obchod mame samozrejme za 130 m.od domu. Keď nemáme auto, predávame sa v blízkom okolí, kam ideme pásky alebo MHD.
Ak máš všetko do pol hodiny peso,auto nepotrebuješ.Na nákup sa nechodí každý deň a nábytok dovezú😉Ale kto je na auto zvyknutý ,tak aj 500 metrov na ňom pôjde.Takze muža usmerní,že je dôležité to,ako si to poriesite vy dvaja,a nie on a jeho mama.
Bez auta ani omylom. Veď to nie je len o nákupoch a doktoroch, ale aj výletoch a pre mňa hlavne časovej flexibilite. Svokru by som usadila a manžela tiež, ak by sa nedal do normálu.
Veď chod do práce, muž pôjde na RD a ty si kúpiš auto. To čo je za prístup? Dieťa nikam nepôjde, lebo si na RD?
Za mňa áno, bývame na dedine, čiže za každým dr odchádzam , každá poradňa, choroby, nákupy.. vozím starších do školy 2km.... Neviem si to predstaviť dlhodobo. Stane sa že mám auto v servise a mám problém, muž má svoje v práci - nedá sa že by ho niekto bral, má špecificky pracovný čas, ani busom ...ak bývate v meste, že máte lepšie podmienky na presun tak by to nebol až taký problém mať 1 auto
ja som doma takmer 6 rokov, ale soferujem dennodenne, dcera ma uz kruzky v meste, lekara, nakupy, vsetko okolo deti riesim len ja, kedze manzel pracuje - nedokazem si ani vo sne predstavit fungovat s 1 autom v domacnosti, nie to este uplne bez auta...

Za mňa je auto veľký pomocník a neviem si predstaviť fungovať bez auta. Od kedy som na rodičovskej tak chodím viac menej iba autom. Kým som bola sama bez dieťaťa auto som nepotrebovala, chodila som 80% času autobusom.