Je mi ľúto, že môj syn nebude mať súrodencov
Nemozeme mat druhe. 😔
Kazdy sa pyta, surodenec kde. Hovorim, ze uz nebudeme mat. Nechce sa mi do tej temy ist. Preco nie? Ake zdravotne problemy mam. Ze manzel uz ma 0% zdravych spermii spermii. DNA fragmentacia 87%. Boli ma to. Nechcem to vesat na nos druhym.
A reakcia na to, ze jaj ved uvidis, ze budes este chciet. Ved snad nenechas svojho syna sameho.
Tak ma to rani. A hlavne, ked vidim napriklad 2 surodencov sa hrat vonku, moj ide k nim a doslova ho ignoruju. Aj ked sa snazi, ahojte, ako sa mate, a v 90% este aj odidu od neho. 💔
tak vam zavidim, ak mozte mat viac deti. Som vdacna za 1, ano. Samozrejme. Bol to boj velky aj o neho. Aj vtedy som plakala a modlila, aby som aspon to jedno dieta mala.
Momentalne v mojom okoli 10 zien caka druhe babatko. Mozno preto som taka, aka som teraz.... Je mi to luto strasne. :(
A snazime byt aj kamosom, pre svoje dieta. Ma 4. Chodime kade-tade. Hrajeme sa, robime programy. Do toho este ani rodinu tu nemame...... Nikoho, iba kamosov.
Adaptaciu odmietam. Nechcem.
Bud rada ze máš aspoň jedno, moja kamarátka nemoze mat ani jedno co by zato dala. Ja mam tiež len jedno ale ja som vždy len jedno chcela ;)
mam to podobne, a zial ani ziadni bratranci ( to je uplne mimo ta rodina) :((((
uplne uplne sama ziadna sestrenica bratranec, velmi ma to ubija :((((
Pozri, ja som zatiaľ nemala šťastie ani na jedno zdravé bábätko. A to je záťaž pre psychiku, nie malá. Takže ak sa ta pýtajú takéto otázky, ja by som reagovala: mám jedno, pozrite, je zdravý a šťastný. Dávam mu lásky za dvoch 😘
Ach, vieš ty vidíš tu idylu 2 súrodencov. Ale ono to kľudne môže byť tak, že si nesadnú povahovo, každú chvíľku sa hádajú a boj na život a na smrť sa zvádza aj o to, kto stlačí kombik vo výťahu😉
Neboj, hľadajte ďalej, určite si nájde syn kamarátov..
Na otázky stručne a pravdivo. Nemôžeme už mať ďalšie dieťa. Bodka.
My máme jedného syna a viac detí nechceme. Ako syn pýta súrodenca, ale teda ja to v sebe nemám, vôbec netúžim po druhom dieťati, ani manžel. Takže hlavu hore, máš jedno 🩵 a to je hlavné. 😉
Autorka adaptacia ani neexistuje keď tak adopcia
Som jedináčik a nikdy som to ani sekundu nelutovala...
Tuto temu - diskusiu s kýmkoľvek by som začala a ukončila: Pán Boh nám požehnal zdravého a krásneho syna, som s manželom vďační
A ty sa máš ako? Fero sa má ako v práci ? Idete aj na dovolenku ?
Každý nirmalny človek pochopí že nechceš na tuto tému debatovať a ti ktorí nepochopia vybavis otočkou na päte s pozdravom čau maj sa
Píšem z vlastnej skúsenosti
Autorka adaptacia ani neexistuje keď tak adopcia
@stellarstar všetkým ne jasne že je to preklep
Ja takych ludi co by sa pytali sproste otazky chvalabohu nemam. Poviem mam jedno a hotovo.Niektori ludia by si mali zahryznut do jazyka radsej
Nič si nepomôžes, keď sa tým budeš umarat a dávať tomu pozornosť.Vies koľko žien čo nemôže mať ani jedno ti teraz závidí?Debatu ukonči tým, že viac detí mať nebudeme zo zdr.dovodov a viac sa nechcem o tom rozprávať.Musis sa zameriat na to pozitívne budeš mať viac času na syna atď ..veď to je zázrak, že máš to jedno❤️
Neidealizuj si surodencov
Pozri, ja nemám žiadne dieťa a nie preto, že by som ho nechcela, ale proste to tak "vyšlo". Ty máš aspoň to jedno a zdravé, tak sa neupínaj na to, čo nemáš, ale na to, čo máš.
Len toľko: Tvoje dieťa ti raz bude nesmierne vďačné, že nemá žiadnych súrodencov, teda nepríjemnú konkurenciu, s ktorou sa musí deliť o rodičov, pozornosť, majetok.
A ver, že každému je úplne u riti, koľko máš detí. Keby si aj nemala žiadne, nikoho to skutočne nezaujíma a netrápi. Každému je totiž tvoje potomstvo a jeho život ukradnuté. To sú len také frázy pro forma, aby reč nestála, ale precitlivené ženy ich vnímajú ako písmo sväté a vyrábajú problémy tam, kde nie sú.
Máš spokojný život, dobrý vzťah, zdravé dieťa - fakt máš pocit, že to je málo? Si šťastná žena, pretože si zrejme nezažila ozajstný problém.
Však buď rada že máš aspoň jedno a hotovo. Inak sa nechráňte a možno sa podarí raz. Už som videla také prípady, že sa nedá a šup po 10 rokoch pred 50 sa náhodou podarilo, už si mysleli že sú starí na dieťa
Napisem ti tu len jednu kratku story ludi co poznam, co sa im podarilo po neuspesnych IVF, ICSI a vsetko co sa dalo otehotniet takto: ona začala užívať myo-inositol 4 g (2 g ráno, 2 g na obed) a on prestal nosiť telefón vo vrecku (veľmi dôležité, aj keď sa ide v aute a tiez nebyt moc blizko WIFI - proste nic co vyzaruje HF), žiadny alkohol (u niektorých mužov aj malé množstvá môžu asi robiť šarapatu), žiadne sauny a žiadne kúpanie vo vani. Začalo to pôsobiť po 3 mesiacoch, a po 5 mesiacoch boli tehotní. Teraz majú dve deti (jedno za druhym)...Nie som ziaden lekar a toto mnie je ziadna zdravotna rada. Drzim palce
Som jedináčik a nikdy som to ani sekundu nelutovala...
@nikha2809 Preco? Nechybal ti nikdy surodenec?
mam to podobne, a zial ani ziadni bratranci ( to je uplne mimo ta rodina) :((((
uplne uplne sama ziadna sestrenica bratranec, velmi ma to ubija :((((
@balerina2025 :( je mi to luto 🫂
Autorka, to, co hovori okolie, by ma najmenej trapilo. Nevies sa naucit pohotove odpovede? Ked sa spytaju, kedy bude druhe, ty sa obratom spytaj: A ty kedy budes milionar? Kedy budes mat vilu v Karibiku? A podobne. Alebo ine neprijemne otazky na telo, o ktorych vies, ze ich zabolia, ak su neodbytni a neprijemni. Akoze aby ma trapili otazky okolia, taku este nehrali
Autorka, keďže som nevedela aké to je nie nikdy, aj som vždy našim povedala ze žiadneho súrodenca nechcem keď sa ma na to pýtali...mala som super detstvo
Existuje aj moznost darcovskych spermii, darcovskeho vajicka, nezvazili by ste?
Ani súrodenec by nemusel zaručiť to, že ich vzťah by bol krásny a nikdy by nezostal sám.
Len toľko: Tvoje dieťa ti raz bude nesmierne vďačné, že nemá žiadnych súrodencov, teda nepríjemnú konkurenciu, s ktorou sa musí deliť o rodičov, pozornosť, majetok.
A ver, že každému je úplne u riti, koľko máš detí. Keby si aj nemala žiadne, nikoho to skutočne nezaujíma a netrápi. Každému je totiž tvoje potomstvo a jeho život ukradnuté. To sú len také frázy pro forma, aby reč nestála, ale precitlivené ženy ich vnímajú ako písmo sväté a vyrábajú problémy tam, kde nie sú.
Máš spokojný život, dobrý vzťah, zdravé dieťa - fakt máš pocit, že to je málo? Si šťastná žena, pretože si zrejme nezažila ozajstný problém.
@heleninamama to vazne? "Tvoje dieťa ti raz bude nesmierne vďačné, že nemá žiadnych súrodencov, teda nepríjemnú konkurenciu, s ktorou sa musí deliť o rodičov, pozornosť, majetok." Nesmierne vdacne? Ako mozes toto tvrdit s takou istotou? Co ak ziadny majetok nebude, ale rodicia budu napr. chori a bude sa treba o nich starat? Vtedy by mozno ocenilo surodenca. Ak si chcela autorku utesit, tak si to napisala dost cudne. Ja si sice nemyslim, ze to najlepsie, co mozes dietatu dat, je surodenec, ako tu casto citam. Tiez by som surodenecke vztahy neprecenovala. Ale byt nesmierne vdacny, ze nemam surodenca? To su podla mna silne slova.
@heleninamama to vazne? "Tvoje dieťa ti raz bude nesmierne vďačné, že nemá žiadnych súrodencov, teda nepríjemnú konkurenciu, s ktorou sa musí deliť o rodičov, pozornosť, majetok." Nesmierne vdacne? Ako mozes toto tvrdit s takou istotou? Co ak ziadny majetok nebude, ale rodicia budu napr. chori a bude sa treba o nich starat? Vtedy by mozno ocenilo surodenca. Ak si chcela autorku utesit, tak si to napisala dost cudne. Ja si sice nemyslim, ze to najlepsie, co mozes dietatu dat, je surodenec, ako tu casto citam. Tiez by som surodenecke vztahy neprecenovala. Ale byt nesmierne vdacny, ze nemam surodenca? To su podla mna silne slova.
@andrea_82 Ja sama súrodencov nemám a čím som staršia, tým som za to vďačnejšia. O rodičov sa človek postará aj sám, hlavne že mu do toho nebude nikto hovoriť, nebudú hádky, ohováranie, žabomyšie vojny. Nemám, chvalabohu, ani švagra, švagrinú, ktorí zvyčajne úplne zničia súrodenecké vzťahy a keď vidím vzťahy okolo seba, som šťastná, že je to takto. Naozaj nepoznám súrodencov vo vyššom veku, najmä po smrti rodičov, ktorí by spolu dobre vychádzali.
A čo sa majetku týka, jedináčik je vždy najlepšie zabezpečený, dostane najviac lásky, pozornosti, vzdelanie aj hmotné veci. Zvyčajne nemusí čakať na smrť rodičov, aby niečo získal. Pokiaľ sú však rodičia normálni, nie nejaké socky, tak niečo nadobudli a dedičstvo zostane. Je však rozdiel, na koľko častí sa rozdelí a koľko krívd sa pritom stane.
Každý chce to čo nemá. Jedináčik chce súrodenca lebo si mysli že bude mať kamaráta na hranie, ja keď som bola mala som na mladšiu sestru strasne ziarlila, že sa jej mama venuje, že jej kúpila nové hračky, vyslovene som ju “nenávidela”, chodili so mnou aj po psychologoch kvôli tomu…a tie strasne hádky v puberte, koľko krat sme sa pobili 🙈 teraz mame vzťah celkom dobrý ale nie sme najlepšie kamošky, každá sme úplne iná povaha s iným životným štýlom.
Neviem prečo ženy na takéto otázky nevedia odpovedať na rovinu.
Normálne povedz že prvé je zázrak a druhé proste už nemôžete mat, lebo to nie je možné. Rozoberať prečo nemusíš.
Ja mám 2 deti asi tiež len zázrakom pri druhom sme obaja mali na mále.
Samozrejme padajú otázky a tretie? 🤦🏻♀️ narovinu všetkým poviem že už nebudem riskovať život, mám dve krásne zdravé deti a chcem byt pri nich.
Bodka vybavené.
Ak chceš napíš mi súkromnú správu, nebudem tu písať verejné svoj názor, ešte má tu ukameňujú
Nie je povinnosť dať dieťaťu súrodenca. Ja som bola osem rokov jedináčik a bolo mi dobre, vôbec mi súrodenec nechýbal, nepýtala som si ho a to som nemala veľa kamarátov v škôlke/škole. Mala som jednu kamarátku a stačila mi. Keď sa narodila sestra, brala mi všetky hračky, ktoré boli MOJE, mala som ich roky, veľmi ma to hnevalo.
Čo sa týka okolia, ktoré dáva nevhodné otázky, tak by som im vôbec neodpovedala alebo by som ich poslala kade ľahšie, nie je to ich vec. Nie si povinná nikomu nič vysvetľovať.
Možno blbá rada, ale kúpte si psa. 🤷🏼♀️
To tak trochu zmení dynamiku rodiny a tebe možno trošičku zalepí tu túžbu starať sa o niekoho, odvedie pozornost. Aspoň u nás tomu tak bolo, tiez mam jedinacku
Ono je to tazke vedieť sa vysporiadať s vlastnými túžbami a ta túžba po potomkoch je jednym z najsilnejších pudov ake ľudia majú. Skús to ale neprenasat na dieťa - ake je chudatko. Nie, nieje, je spokojne tak ako je. Áno súrodenecké vzťahy vedia byt aj pekne, no nie vzdy. Niekedy je ten vekový či povahovy rozdiel neprekonateľnou priepasťou medzi nimi celý život.
Je to tak ako to je, takto ti to život nadelil. Nic ine ako zmieriť sa s tým a odpustiť (sebe, mužovi, spermiam, osudu atd) ti nezostáva. Nedovoľ aby ti túžba po niečom co nemozes mať znepríjemňovala život
Ľudom na otázku “kedy bude druhé” kľudne odpovedz ze nemôžete mať, nesies to veľmi ťažko a takéto otázky ti len ublizuju
Aspoň sa zamyslia a prestanú sa pýtať takéto intímne veci

Jaj, a ked sme boli pred 5 rokmi na ivf, manzel mal este 0,5% zdravych. Vylovili, co vedeli. Z 23 vajicok sa podarilo 1 embryjko. Vysiel moj zazrak. 🙏