icon

Je možný život bez auta pri deťoch?

10. jún 2025

Ahojte,

sme pár 33 a 37 roov. Máme svoje prvé dieťa, dlho sme nemohli otehotnieť. Riesime auto. Je podla vas mozny život bez auta s deťmi?

Strana
z2
dory11
11. jún 2025

Pozri v rodine( my + svokrovci ) auto máme 2 ale tak rada chodím aj autobusom pri Tom síce vodičák mám ale mám blok sadnúť za volant .(To je iná kapitola ).
A bývam v dedine najbližšieho mesta 18 km autobusom a nerobí mi problém ísť autobusom .ani malej strasne sa jej to páči a jej rada cestujeme tak od cca 3/4mesiacoch . Malej .už má 4 roky .
Nárok máme v pláne ísť vlakom do Prahy .
Nemá problém ísť ani autobusom na výlet ale áno používame aj auto je to také že aj áno aj nie ale vždy šoféruje manžel .

sjun
12. jún 2025

Ja napr nejazdim aj ked mam vodicak cize sme v meste na sidlisku. V podstate sa dostanem vsade. Vikend je problem len ked ma syn futbalovy turnaj a proste mhd do tej casti nejazdi tak casto. Cize vtedy musi ist muz autom (mame jedno auto). Tak by som to zhodnotila ze ak si v meste s mhd nemas podstate problem. Aj vykety sa daju absolvovat vlakom busom. Ovsem ci ta to tak bude bavit. Auto proste vela veci ulahcuje.

zitaje
13. jún 2025

My bývame v meste a auto nemáme. Dcéru vodím do škôlky peši, syn chodí sám. Nákupy sú otrava, musím chodiť skoro denne do potravín, lebo neunesiem jeden veľký nákup na týždeň.

doriiis
13. jún 2025
@zitaje

My bývame v meste a auto nemáme. Dcéru vodím do škôlky peši, syn chodí sám. Nákupy sú otrava, musím chodiť skoro denne do potravín, lebo neunesiem jeden veľký nákup na týždeň.

@zitaje ....tak prečo si nejaké auto nekúpite?

zitaje
13. jún 2025
@doriiis

@zitaje ....tak prečo si nejaké auto nekúpite?

@doriiis nešoférujem, zle sa tu parkuje, nechcem sa venovať údržbe auta, teda auto mať nebudem, len píšem reálnu skúsenosť.

stvorenie
14. jún 2025

Moje deti vyrastali bez stresu, naháňania sa a rozčulovania sa aj preto, že som mala auto (v Bratislave aj s jej slávnou a priznávam, že celkom dobrou MHD.) MHD auto nenahradí a auto je vo veľkom meste neoceniteľná pomôcka.

Strana
z2