Je nevhodné prebehnúť doma nahá pred malými deťmi?
Ahojte, prave ma muz sprdol, preco chodim doma hola pred detmi. Deti maju 7r dcera a 1,5r syn. Naha chodim naozaj len zo sprchy pre oblecenie do skrine, cize par sekund. Syna kojim, cize hore bez ma vidi desatkratdenne. Samozrejme, neplanujem pred nimi exhibovat, ked budu trochu vacsi, ale v tomto veku, respektive pred dcerou mi to pride normalne. Co si o tom myslite? Dakujem.
Nahota je úplne normálna, akurát poniektoré svojou výchovou môžete podvedome vyvolať sexistické myslenie u detí, ale to je môj názor.
@zoeeoz , dakujem. Ja tiez zasnem nad niektorymi odpovedami.
Ahojte! Nevidím v tom nic poburujúce, najmä keď dievčatko je staršie a chlapček ešte kojený. Neskôr už nie. Ale v takomto štádiu je to , podĺa mójho názoru, ok.
Neviem čo je na tom nevhodne. Úplne v pohode.
@zuzumajko , prihoda s dievcatom bol priklad, nie dovod polozenia otazky 😂.
@zuzumajko este hygienicky tip - aby ti pradlo nepotuchlo, treba ho dat presusit a nie si ho obmotat okolo tela 😉.
Nerobime z toho ziadnu vedu, je to uplne prirodzene byt pred detmi nahy. V com je problem? Starsi syn ma 11 a vobec mu to nepride divne.. mladsi 15 mesacny skor pozera na prsia ako na zdroj obzivy, takze sa musim chytro obliect, aby sa nedozadoval 😁 a 1,5 mesacny to samozrejme zatial nevnima. Ale taktiez pridu do veku, ked ich to nebude zaujimat a budu to brat prirodzene ako starsi syn. Zvykneme navstevovat aj nudaplaz a ziaden problem.
Nahá určite nie. Mám dcéry 8 a 4 ale obliekam sa zásadne v kúpeľni za zavretymi dvermi. Takisto po sprche kúpeli.. Šaty mam vždy so sebou. A keď už nemôžeš prebehnúť v osuške? Keď ešte no v prádle ale to už ozaj výnimočne nie je to pravidlo
Ja som sama zvedava ako to budem riesit. S nahotou nemam vobec problem, casto chodim do sauny (a nevadi mi, ze ostatne damy su zabalene v plachtach az po nos, ja nie som vobec), na dovolenkach sme zvykli chodit na nuda plaze, ak boli poruke, v podstate nemam problem prebehnut z kupelne do izby polo/naha ani pred mamou, ci svokrou, ak na to pride. 😀
Ja sa za svoje telo nehanbim. Teraz mam este len rocneho synceka, tak to riesit nemusim, ale plan je taky, ze sa nebudem pred nim producirovat naha od rana do vecera, ale urcite sa pred nim ani nebudem skryvat, aby mal z nahoty nejaky zly pocit. Nahota je prirodzena.
A ked pride do veku, ze mu to zacne vadit, tak to budem riesit - ale ak to bude jemu vadit, tak on bude musiet byt ostrazitejsi. 😀
To je úplne bežná a normálna vec. Aj my sme chodili nahý pred deťmi keď bolí v takom veku. Aj v lete v bazéne sme bolí všetci štyria nahý. Bol by som úplne kľudný. Teraz starší ma už 10 rokov a to už je iné to chápem. Nerob si z toho hlavu.
Uplne normalne. Ved obe deti z tvojho tela vysli ... A nahota je normalna. Ja chodim aj na nuda plaze. Praveze dospele zenske telo by nemalo byt tabu.
@lunademonica Tak správne to je reč. Veď ženské telo je nádherný a dokonalý výtvor.
Keďže v anonymnom móde sa mi nedá dávať lajky a nemám časový priestor reagovať na každý koment, chcem sa hromadne poďakovať všetkým za názory a vyjadrenia k téme. Drvivo prevažuje triezvy pohľad na rodinnú nahotu a jej prirodzené ponímanie. Zároveň sa ukázalo, že niektorým je vlastná či blízkeho nahota veľmi nekomfortná, čo treba plne rešpektovať, hlavne z pohľadu detí. Ešte raz vďaka sa bohatý ohlas.
Mne pride divne obliekat sa hned v kupelni (a este v zavretej o to horsie🙄). Vsak je tam vlhko, telo aj ked sa utrie, je este take vlhkejsie- mne je hnusne na to obliect ciste oblecko.
Ked uz tak vybehnem v uteraku alebo naha a necham sa este uplne dosusit na vzduchu.
@hederamonstera predpokladám že máš ešte malinké deti. Potom napíš, keď budeš mať puberťáka, či ti bude príjemné sa pred ním sušiť na vzduchu, prípadne, či bude jemu príjemné pozerať na svoju matku ako si tam poskakuje nahá 🙂
@belllinka v uteraku mi to vadit teda nebude ;)
@hederamonstera bavíme sa o nahote, nie o uteráku 🙂
@belllinka pisala som aj aj ;)
A tak my mame viac izieb, kde sa akurat pubertak nachadzat nebude - napr.nasa spalna ;) kde sa dosusujem a rovno obliekam
@nikolka1986 prave preto, že si ich holych nevidela, tak mas obmedzene myslenie....preco nema mat niekto rozum? ja tvoj postoj chapem, vyrastala si tak a chapem, že to u mnohych bolo tabu (ako u vas), ale u mnohycch je to normalne....co tak trochu tolernatnosti... mne teda viac hlupe pride netolerantnost v spolocnosti ako nahota, ked sa prezliekam.... som zvedava, co budes vraviet, ked sa bude treba postarat o tvojich rodicov, ak budu napr. chori a leziaci...tiez budes reagovat, ze hlupe a tak im nepomozes, lebo si ich nahych nevidela a nechces vidiet?
@nikolka1986
kde píšem, že behám? alebo si myslíš, že to funguje tak, že keď idem do naha tak naňho zakričím, " že poď sa rýchlo kuknúť?" 🤦♀️
cez svoju obmedzenosť nevidíš ani čo čítaš.
Ako chápem aj jednu aj druhú stranu. No keďže má kočka už teda sedem, asi by som sa tomu snažila vyvarovať. Nie je to podľa mňa moc teda vhodné
@nikolka1986 bavime sa tu o nahote.....a ta je rovnaka ci prebehnem z kupelne (lebo ved som sa kupala), ci umyvam nevladneho otca.... (vyjadrovala som sa hlavne k tvojim rodicom, že si im vdacna, že si ich nikdy nevidela holych..... ja zas opacne, aspon sa mi nehnusilo umyvat holeho otca, ked to potreboval)....o pobehovani po ulici tu nik nepise...... naštastie moje deti chapu, že sa umyvame nahi(a preto to aj tak prirodzene beru:D)

Ja sa strasne smejem 🤣 cize otazka bola polozena, lebo je to skvela tema na dokazanie, ze nejake dievca pred X rokmi malo vychocu nahota no no no? 🤣 kazdy nech si robi ako chce, ale ja teda mokry uterak nenechavam v kupelni aby zatuchol, ale davam ho vetrat. Co apriori znamena, ze vyjdem v uteraku z kupelne 🤷♀️ inak doma s nahotou pred dcerou problem absolutne nemame, ale tato otazka vazne zabila 🤣 dik za este prijemnejsi valentinsky vecee 👌