Je normálne pretrpieť materstvo a dieťa?
Ahojte je normálne že sa dieta snažím pretrpieť? Ja citim že ma materstvo nici a občas sa pristihnem a myslienkami že keď bude mat tri roky rozvediem sa s muzom, budeme mat striedavku a ja aspoň nachvíľu budem mat cas sama pre seba. Napáda ma to čoraz častejšie, že ok budem mat 30 rokov keď sa rozvedieme a to ešte zivot nekončí 🤯 potom sa tak preberiem z toho že čo mi to preboha napadlo.. ale teda matkou som sa asi nemal stať. 😒
@simona1306 ci je to normalne alebo nie, sudit nejdem, je to vsak beznejsie, ako sme ochotne si pripustit, akurat, vidis to aj tu, je to posudzovane velmi kriticky, tak to zeny dusia v sebe, nepriznaju ani pred najblizsimi, hanbia sa vyhladat pomoc.
@ahhola choďte už kdesi s tými ženami z minulosti, drvivá väčšina by tak žiť nechcela ani vtedy, len chlap došiel, urobil sa lebo iná zábava nebola a žena musela držať hubu a krok lebo by dostala po papuli
@ahhola A ako vies, ako sa tato zena z fotky vo svojej ulohe matky citila? Kedysi ked aj niekto mal podobne pocity, ako pise autorka, tak sa hanbil to priznat, bolo.to nepripustne a dodnes to nikto nepovie len tak medzi recou.
@autorka, mne to tiez pripada normalne. Ja som si v prvych mesiacoch maleho predstavovala, ze odidem a vratim sa, ked bude mat 18 🙂 Nikdy by som to neurobila, ale tato myslienka sa mi opakovane zjavovala v hlave. Pre zenu, ktora vidi svoje naplnenie v inych veciach ako v starostlivosti o dieta, je materstvo narocne. Ono ked to dieta rastie a vyvija sa a mas s nim vztah, tak je to samozrejme super pocit, laska k detom je tiez velka, ale ten kazdodenny kolotoc okolo toho niekoho bavi a niekoho ubija a potrebuje to prekladat niecim, co ho naozaj bavi. Aj taka zena moze byt dobra mama a to prave vtedy, ked si ten cas na seba najde a dobije sa. Tym nechcem povedat, se mas ist do tej striedavky, ale pride mi normalne, ze ten cas na svoje veci robene v klude chces. Ta striedavka je proste uz len vysledkom dlhodobej deprivacie, taka zufala myslienka.
Každá fáza je len fáza. O chvíľu bude dieťa v škôlke a život bude úplne iný. Tu je asi ale problém aj v otcovi dieťaťa. Komunikuj s ním o tom, ako sa cítiš, a o rozdelení vašich povinností doma.
Chápem, ale to ty si si vybrala toľko činnosti je úplne normálne, že keď pracuješ, študuješ a máš dieťa, športujes je toho veľa.Preco všetko naraz?
Niekedy ma zaráža že človek si aspoň trochu nevie predstaviť, predtým ako sa stane matkou, že čo všetko materstvo obnáša. Ja teda deti nemám, ale logicky mi dochádza že o dieťa sa treba starať 24 hodin, väčšina noci je neprespatych, že všetka starostlivosť je beh na dlhú trať... Neviem prečo si každý myslí že dieťa je šteniatko ktoré vyrastie za pár týždňov a vuala
Ja sa zamyslam nad tym, ze kolko vlastne autorka realne je s dietatom kedze pracuje - asi je v skolke 8h, studuje asi extetne, zrejme cez vikendy je v skole, takze s kym je vtedy dieta, kolko krat do tyzdna sportuje - s kym je zase dieta?
A to tu trochu casu co je s nim jej ide na nervy....
Skús zistiť, ako na to dieta… cele je to o tom hľadať stále nové a nové triky, aby boli spokojne deti aj matka.
Netreba ani 4000€ + 😄 ale súhlasím, že dobrý príjem je základ, potom ide všetko lahsie. Po dobrom prijme ďalšia vec je dobrá babysitterka, lebo každý je niekedy chorý alebo musí riešiť nejaký stres a vtedy príde vhod. Starať sa o svoju pohodu je ten kľúč. A ďalšia vec je Home office. Potom už človek aj niekedy miluje svoj život, ako ja teraz, deti sú v škole a ja v župane s kávou a čajom v posteli, ale aj sa mi podarí začať pracovať o tej deviatej … pekný den, to dáš!!
PS: posledná vec, čo sa mi osvedčila a ktorú budem všade odporúčať, je naučiť deti čo najskôr plávať, nech to stojí čo to stojí. Toto leto, keď boli sami v bazénoch a ja na deke, bolo neporovnateľne lepšie než predošlé
@julish Nie, nie je to normálne, ani bežné. Koľko žien poznáš, ktoré sa rozviedli s mužom len preto, aby mohli dať spoločné dieťa do striedavky, aby od neho mali polovicu času pokoj? Ja ani jednu a ani som o žiadnej takej nepočula. A to, že svet nie je čierno biely, s tým nemá nič spoločné.

A potom je tu ešte možnosť, že sa síce rozvedieš, no otec dieťa do striedavky nevezme a nebude si ho brávať ani na víkendy, sviatky, prázdniny a budeš s ním nonstop sama a popri tom riešiť prácu, nákupy, domácnosť, škôlku, krúžky, choroby, .....