icon

Je vaša dcéra vašou parťáčkou?

2. dec 2025

Ahojte Maminy. Tie, ktoré máte dcéry, aký máte s nimi vzťah? Moja prvorodena je vytúžené dievčatko, od narodenia sme boli veľmi na seba naviazané. Od cca 2 rokov, keď začala rozprávať a viac sa socializovat, v nej mam skvelu partacku na všetko. Chodíme na nákupy, ihríska, ide so mnou vybaviť hocijaké veci, na návštevy, do cukrárne, všetko možné. Doma veľa tvoríme, pecieme, varíme, ale aj sa veľa blaznime, rozprávame, hovoríme si tajomstva. Za mňa je to vzťah, aký som vždy túžila mať s dcérou. Lenze muž a niektorí členovia rodiny mi vytýkajú, že som viac kamoška ako mama, že máme až príliš žoviálny vzťah atd atd. Tak by ma zaujímalo, ako to máte vy.

haley7897
2. dec 2025

@anonym_autor myslím, ze veľmi podobne ako ty. Máme otvorený, uvoľnený vzťah, ale teda zároveň v niektorých veciach mám "pevnú ruku". To sa napríklad vzťahuje na štúdium (vložený effort, nie nevyhnutne výsledky), morálne zásady a pod. Ale vo všeobecnosti, nemyslím, ze je u nas (z ich pohľadu) niečo tabu.

ariannazara
2. dec 2025

Nenapisala nic take co nerobia ine matky zo svojimi detmi, ja mam 6 rocneho syna a tiez sme taky partaci od malicka chodime na kavicky, restiky, ihriska a varime, pecieme.

anonym_dcd2fa
2. dec 2025

Je to pekné ak ta rešpektuje aj v ,,nezhode,,
A hlavne ak ty respektujes jej vek a pripravenosť na tajomstvá
Lebo mám niečo podobne v rodine a prílišná otvorenosť a kamaratskost zo strany matky nepadla na úrodnú pôdu čo sa ukázalo bohužiaľ až časom
Som za to, že dieťa netreba klamať ale nemusí vedieť zas všetko

autor
2. dec 2025
@anonym_dcd2fa

Lebo mám niečo podobne v rodine a prílišná otvorenosť a kamaratskost zo strany matky nepadla na úrodnú pôdu čo sa ukázalo bohužiaľ až časom

@anonym_dcd2fa netvrdím, že na aktivitách je niečo špeciálne.. skor mi ide o to, že blízke okolie vníma náš vzťah, vzájomne správanie, výchovu ako moc uvoľnenú a príliš kamarátsku..

autor
2. dec 2025
@anonym_dcd2fa

@anonym_dcd2fa prepáč, odpoved patrila diskutujucej pred tebou 🙂

anonym_dcd2fa
2. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor v poho
Ajtak je to len na tebe ako vychovavas, dôležité je, že je to s láskou
Lebo človek moze mať taký návod onaký návod
Ajtak každý je iný, môže všeličo v živote ine ovplyvniť
Iba keď je to naozaj z lásky a úprimne i ked by to malo v budúcnosti hocijako dopadnúť🙈, nebudeš tak ľutovať
ako keby si ľutovala, že si dala na radu niekoho iného a tomu názoru si aaaajtak neverila
💗

vilma7
2. dec 2025

Tak takýto vzťah sa dá mat aj s tým, že si stále rešpektovaná aj ako matka. Za mňa môžem povedať, že také vzťahy máme ako aj ja, tak aj muž s deťmi. Ale vidím rozdiel, tým že manžel je zrejme ešte väčší "parťák", tak s ním si už deti robia "kvázi " čo chcú. A on trulo skáče, ako deti pískajú...a ja to mám tým pádom s nimi oveľa ľahšie, kedze som viac vychovavala, tak sú pre mne iné, ako pri ňom.
Tak si len dávaj bacha, aby si nezabudla aj vychovávať, lebo raz sa to začne viditeľné ukazovať a pociťovať.

hviezdicka002
3. dec 2025

Ja som s mamou parťáčka, mala som hranice isté ale voľnú ruku zároveň. Nikdy som nespadla do ničoho zlého, viem že sa jej vždy môžem zdôveriť, nikdy som jej neklamala ak som niekde išla mala som nastavenú dochádzku a verila mi nikdy som ju nesklamala. A myslím si že tak to bolo dobre keďže vidím tých “prísnych rodičov” a ako deti klamú a oni si myslia že sú dokonalí, a pritom deti sa len naučili ako oklamať. Ja tiež chcem tak vychovávať svoje deti ako mňa rodičia.

dadis
3. dec 2025

Ja nie som prisna na deti, snazim sa ich respektovat a nevypomstilo sa mi to - syn uz je dospely, dcera ma 16. Vazne vychovne problemy neriesim vobec, sem tam nejaka hlupost, ktoru si vieme vysvetlit. Ziadne tresty som nebola nutena davat.

anonym_13cb5e
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no, pokial nemas pevnu ruku a anstavene hranice vypomsti sa ti to, tiez chcem byt so svojou dcerou “kamoska” ale nesmie zabudat na to, ze som v prvom rade jej matka a niekto kto za nu nesie zodpovednost a ma mat voci mne respekt
Mali sme tiez taky pripad v rodine a poznam dalsie dva pripady matky s dcerami najlepsie “kamky”, cim bola dcera starsia tym to bolo horsie, nasla si nove pristelstva, bola tam ziarlivost, nerespektovanie co sa tyka priatelov, kamaratiek, chatovacky, piatkove vecery
Kazda z tych 3 sa nakoniec rozkmotrili natolko, ze prerusili vztahy medzi sebou uplne a nerozpravaju sa uz roky
Podla mna by si mala ubrat trosku z tej velkej familiarnosti a zovialnosti lebo sa to vypomsti aj tebe a potom zalozis dalsiu temu na mk a budes tu vyplakavat, ze ta dcera poslala do riti

anonym_eb59ee
3. dec 2025

mam s dcerou krasny vztah,ale zaroven je aj hranica za kt som mama/rodic t musi respektovat a posluchat ...kym je dieta male je to lahke -pockaj az pridepuberta a ta tvoja benevolentna vychova ukaze aj negativa.. bude si dovolovat,bude vediet,ze ty jej dovolis a jej rozmaznanost plus vplyv okolia mozu narobit riaden zmatok .. netvrdim,ze to tak bude,ale vo vacsine pripadov to tak je ... a ak nebodaj pride dalsie dieta to este len bude rana pre jedinacika

dadis
3. dec 2025
@anonym_13cb5e

@anonym_autor no, pokial nemas pevnu ruku a anstavene hranice vypomsti sa ti to, tiez chcem byt so svojou dcerou “kamoska” ale nesmie zabudat na to, ze som v prvom rade jej matka a niekto kto za nu nesie zodpovednost a ma mat voci mne respekt
Mali sme tiez taky pripad v rodine a poznam dalsie dva pripady matky s dcerami najlepsie “kamky”, cim bola dcera starsia tym to bolo horsie, nasla si nove pristelstva, bola tam ziarlivost, nerespektovanie co sa tyka priatelov, kamaratiek, chatovacky, piatkove vecery
Kazda z tych 3 sa nakoniec rozkmotrili natolko, ze prerusili vztahy medzi sebou uplne a nerozpravaju sa uz roky
Podla mna by si mala ubrat trosku z tej velkej familiarnosti a zovialnosti lebo sa to vypomsti aj tebe a potom zalozis dalsiu temu na mk a budes tu vyplakavat, ze ta dcera poslala do riti

@anonym_13cb5e Toto som nepochopila. Akoze neprisna mater ziarlila na kamaratky jej dcery? Ved to je ake psycho. Ta pani mala asi nejaku diagnozu. Co s tym ma prisnost? Ja na kamaratky mojej dcery neziarlim a vztah mame dobry. Kolko vztahov medzi dcerami sa pokazilo, ze rodicia boli prilis prisni a dieta nerespektovali? Nie je jedna jedina spravna cesta vychovy. Ja prisna nie som a ziadny problem nemam.

anonym_6e19ed
3. dec 2025

Nie nie sme parťáčky, niekedy mám pocit že ma neznáša 😄 ale sme aj inej povahy a máme iné záujmy čiže aj z toho to pramení. Ani jedno z mojich detí nie je môj parťák. Nie preto, že by som nechcela, ale tak to nejako vyšlo

mimikarol
3. dec 2025

Ja som tiež kamoška, ale sú isté hranice ktoré teda ju nespomeniem že ozaj som aj jej mama.
Zatiaľ sa mi dcéra zdôveruje s vecami ktoré som ja mame nikdy nehovorila, čo som rada. Vieme sa zasmiať, zasrandovať ale zároveň vie, že veci na ktorých trvám musia platiť.

anonym_13cb5e
3. dec 2025
@dadis

@anonym_13cb5e Toto som nepochopila. Akoze neprisna mater ziarlila na kamaratky jej dcery? Ved to je ake psycho. Ta pani mala asi nejaku diagnozu. Co s tym ma prisnost? Ja na kamaratky mojej dcery neziarlim a vztah mame dobry. Kolko vztahov medzi dcerami sa pokazilo, ze rodicia boli prilis prisni a dieta nerespektovali? Nie je jedna jedina spravna cesta vychovy. Ja prisna nie som a ziadny problem nemam.

@dadis ano aj a nie ziadnu dg nemala a nema

dadis
3. dec 2025
@anonym_13cb5e

@dadis ano aj a nie ziadnu dg nemala a nema

@anonym_13cb5e urcite

anonym_13cb5e
3. dec 2025
@dadis

@anonym_13cb5e urcite

@dadis nema, nepisem nieco co nieje pravda alebo vymysel

telefon00
3. dec 2025

@anonym_autor paráda, venuješ sa jej a tak to ma byť. Ale neskôr treba dieťa aj socialozovať, aby na teba nebolo moc priputane a ty na ňu. Mate pekný vzťah. Ostatný nech si hľadia na svoje veci 👍

tenerifka
3. dec 2025

Je to super mat dcerku, rozumiet si s ñou, ale pamataj-v puberte to byva vacsinou tazke u 99%, treba s tym pocitat, aby si nebola sklamana. Nejake hranice by mali byt nastavene odmalicka, aby to potom nebolo prilis bolestive. Dobra sprava je, ze sa to po puberte znova vrati do normalu, ked k tebe bude dospela dcerka rada chodit s vnucatami na navstevu, alebo sa bude tesit, ze pojdete samy dve na dovolenku....

anonym_29b639
3. dec 2025

Tak ja nie som parťáčka s mamou. Nedá sa s ňou dlho vydržať, má hroznú povahu. Ale ani v detstve som nemala nejak dobrý vzťah

anonym_144c6e
3. dec 2025

Áno, sme a boli parťáčky a kamošky, v čase puberty som si myslela, že to bola chyba, žiaden rešpekt, hormóny jej vkladali do úst čo ju napadlo, bez cenzúry.
Neurobila som nič, len som zostala smutná, bolo veľmi ťažké to nejak ukočírovať a na nejakú tvrdú ruku som nemala gule, išla by som akoby proti sebe, že nerešpektujem svoje druhé ja.
Keby jej dám po papuli, vrátila by mi to, tak som ju to učila🤣
Trvalo to našťastie krátko, možno rok, keby viem, že to nie je trvalý stav tak by som si dala štuple do uší, poznámky, zlé známky, divoké reakcie, fajčenie by som brala trochu lepšie dnes, bolo to peklo, ale dnes svieti slnko.
Sme ako jedna, rovnaký hlas, rovnaké reakcie, súznenie duší, bez slov myslíme a vidíme veci úplne rovnako.
NEĽUTUJEM💗

anonym_144c6e
3. dec 2025

Dnes som ja v memopauze a trochu jej tú hormonálnu nerovnováhu vraciam naspať🤣
Pekne mi povie, že majú firemného psychológa a dá mi kontakt, lebo podľa hlasu nás nerozozná.
Tak si potom uvedomím, že nie že sa svet nerúca, ale mám človeka čo ma napzaj chápe a neodsúdi za nič a nikdy, aj keď sa mi vyleje pohár s hormónmi😇 a nemusím sa nič hrať🤨

7miriam77
3. dec 2025

S mojou jedinou 10 ročnou dcérkou mám presne taký vzťah ako popisuješ. A som za to veľmi šťastná ❤️❤️❤️. Má vo mňa zdravý rešpekt aj napriek tomu, že máme veľmi kamarátsky vzťah. Verim, že nám taký vzťah vydrží a nenaruší ho veľmi ani puberta.

monulka205
Dnes o 10:46

@anonym_autor máme to presne ako vy a mne je naozaj úplne u prdele čo si myslia o mne ostatní. Či už rodina alebo ktokoľvek na svete. Žijem svoj život ja, oni nech si žijú svoj a nestarajú sa. Ja sa tiež nestarám.

anonym_45f342
Dnes o 11:55

Podľa mňa takéto deti si v dospelosti ani vzťah nenájdu lebo budú mamickari. A vieme, že je takých veľa.

anonym_45f342
Dnes o 11:59
@anonym_144c6e

Áno, sme a boli parťáčky a kamošky, v čase puberty som si myslela, že to bola chyba, žiaden rešpekt, hormóny jej vkladali do úst čo ju napadlo, bez cenzúry.
Neurobila som nič, len som zostala smutná, bolo veľmi ťažké to nejak ukočírovať a na nejakú tvrdú ruku som nemala gule, išla by som akoby proti sebe, že nerešpektujem svoje druhé ja.
Keby jej dám po papuli, vrátila by mi to, tak som ju to učila🤣
Trvalo to našťastie krátko, možno rok, keby viem, že to nie je trvalý stav tak by som si dala štuple do uší, poznámky, zlé známky, divoké reakcie, fajčenie by som brala trochu lepšie dnes, bolo to peklo, ale dnes svieti slnko.
Sme ako jedna, rovnaký hlas, rovnaké reakcie, súznenie duší, bez slov myslíme a vidíme veci úplne rovnako.
NEĽUTUJEM💗

@anonym_144c6e rovnaký hlas, sú znenie duší..... Čóóó? Véd to je už choré.
Prepáč, ale ty si ju učila nato ze keď jej vylepis tak ti to ma vrátiť?

monulka205
Dnes o 13:40
@anonym_45f342

Podľa mňa takéto deti si v dospelosti ani vzťah nenájdu lebo budú mamickari. A vieme, že je takých veľa.

@anonym_45f342 to je čo za kktina? Ja som mala s mamou vzťah krásny, kamarátsky ale som si ju vážila a mala k nej rešpekt od malička až kým nezomrela. Mám svoju rodinu, som samostatná, niekedy až príliš. Nikdy som na nej nevisela, takže s týmto nesúhlasím.