Kedy ma začne materstvo baviť?
Malý má tri mesiace a celé dni opakujem to isté, dni sa nekonečne vlečú a robím to už ako robot.
@anonym_autor podla mna ked zacne aj dietatko na teba viac reagovat. Zacne hovorit mama, bude ta chciet pusinkovat a tulit sa, zacne pomaly rozpravat, dni uz nebudu take monotonne, vselico budete vediet spolu robit. Druha moznost je, ze ta to nezacne bavit nikdy 🤷🏼♀️ ale vo vseobecnosti su tieto prve mesiace narocne, stale dookola krmis, prebalujes, uspavas a nic ine. Skus mozno chodit na baby plavanie, baby cvicenia a tam sa aspon rozpylis a mozno najdes aj nejaku novu kamosku. Mne napriklad pomahalo toto, ze som videla, ze nie som v tom sama ani s myslienkami ani s pocitmi a vacsina zien co mala take male babatka mali podobne “problemy”
@anonym_autor malý ma 9 mesiacov a je kedy si vravím ze ako dobre bolo keď bol ešte len v perinke🤣🤣🤣🤣
Neviem, či ma materstvo niekedy vyslovene bavilo. Cítila som najmä lásku voči svojmu dieťaťu, inak ma veľa vecí okolo toho nebavilo. Tešiť sa, že je zdravé, že prospieva, z prvého úsmevu, prvého slova, kroku a také maličkosti, to je to krásne .Na materstvo niekedy musí človek aj vyzrieť. Je fajn, keď si človek toto uvedomí skôr ,ako sa rozhodne mať dieťa . Netrápi ťa skôr popôrodná depresia? Alebo si niekde čítala, že že byť mamou je zábava a materská dovolenka skutočnou dovolenkou? Máš kamarátku, s ktorou svoje pocity môžeš zdieľať?
@anonym_autor malý ma 9 mesiacov a je kedy si vravím ze ako dobre bolo keď bol ešte len v perinke🤣🤣🤣🤣
@viktoria1751 no toto ma presne napadlo 🤣. Ja sa vzdy potesim kde sa nieco nove nauci. A potom ide nonstop. Uz stvornozkuje. Predtym som si vedela telku pozriet chvilu. Teraz nic nestiham 😂. V perinke bol tak chutny a potichu 😂.
Odkedy zacne na teba reagovat, rpzpravat trosku, chodit.
A prečo očakávaš, že ťa bude materstvo baviť? Nepozeráš náhodou priveľa motivačných videí?
S tymto nastavenim mozno aj nikdy. Chcela si dieta? Vedela si, co mas cakat, alebo si mala len ruzove predstavy o usmievajucom spiacom babatku? Castokrat to je tak a potom su maminky prekvapene. A mozno sa treba len zastavit a uvedomit si, co mas 🙂 Aj to “robotovanie” k tomu niekedy patri, ale nehovor mi ze nedostavas ovela viac…
pre mňa bol prvý rok ako galeje, večne plačúce dieťa, čo nespalo, tráviace problémy, cvičili sme Vojtovku, sama na všetko
Mňa začalo baviť keď mali deti 14 a 11 rokov, dovtedy som pravidelne snívala nad tým že by som chcela ujsť na druhý koniec sveta a začať nový život bez nich
Je to individuálne, záleží aj od dieťaťa. Mňa to začalo ako tak baviť od pol roka, od roka keď dieťa chodí, rozpráva je to lepšie a od toho roka a pol/dvoch je to partak na všetko, srandujeme, rozprávame sa, dá sa s ním hrať... Ale to je moje dieťa, každé dieťa je ine.
Poznám ženy ktoré milujú materstvo odo dňa kedy porodili a poznám aj tie, ktoré odratavali dní kedy dieťa bude samostatné a odíde z domu🙆♀️
@anonym_autor ale veď čo ste očakávali od materstva prvé mesiace ? Nejaký iný zábavnejší program ? Veď toto nebude donekonečna... Keď začne lozit a chodiť budete s láskou spomínať na monotónnosť. Užívajte si to kým to je lebo zaklypkate očami a už to nebude. V dobrom píšem
@viktoria1751 no toto ma presne napadlo 🤣. Ja sa vzdy potesim kde sa nieco nove nauci. A potom ide nonstop. Uz stvornozkuje. Predtym som si vedela telku pozriet chvilu. Teraz nic nestiham 😂. V perinke bol tak chutny a potichu 😂.
@anonym_90f801 my máme momentálne 9 mesačnú regresiu v noci sa stavia na nôžky stvornozkuje v posteli nenechá nás v noci spať 🤣
Úprimne? Tie prvé mesiace to nebavilo ani mna. Iba som makala, davala lásku a nič sa mi nevracalo. Iba neustale plac, okakane plienky, všetko špinavé, ja neustale od slín/prikrmov, neustale prispôsobovanie sa. Od takeho roka-roka a pol zrazu keď začala viac interagovat so mnou a začala mi lásku vraciat to zacalo byt super. Keď sa jej nieco stalo, utekala za mnou. Objala ma, pusinkovala. Do toho roka je to skôr len drina.
Ako tu už viaceré spomínali, prvý rok býva najťažší. To často ideš len tak na autopilot. Aj my sme mávali koliky, cvičili vojtovku, nespali dobre, keď malý náhodou spinkal, ja som odsávačka mlieko. Ale toto prejde. Príde čas, kedy prespí celú noc a konečne sa vyspis aj ty. Začne sa hýbať, rozprávať,interagovat s tebou a ty zrazu zistíš aká je to úžasná malá osobnosť. Zvykne sa to na tom roku - roku a pol lámať. Odvtedy to už nie je len drina, ale aj radosť z malého parťáka. Alebo teda je tiež možné že ťa to nebude " baviť" nikdy. Ale neboj, to je štatisticky veľmi malá vzorka takých matiek. Oveľa pravdepodobnejšie si len unavená a nevyspata.
Neviem, či ma materstvo niekedy vyslovene bavilo. Cítila som najmä lásku voči svojmu dieťaťu, inak ma veľa vecí okolo toho nebavilo. Tešiť sa, že je zdravé, že prospieva, z prvého úsmevu, prvého slova, kroku a také maličkosti, to je to krásne .Na materstvo niekedy musí človek aj vyzrieť. Je fajn, keď si človek toto uvedomí skôr ,ako sa rozhodne mať dieťa . Netrápi ťa skôr popôrodná depresia? Alebo si niekde čítala, že že byť mamou je zábava a materská dovolenka skutočnou dovolenkou? Máš kamarátku, s ktorou svoje pocity môžeš zdieľať?
@andrejka2424 Človek, si nemá ako uvedomiť čo obnáša materstvo, kým nemá vlastné dieťa a nikto a nič ho na to nepripraví. Každé dieťa je iné a niečo iné obnáša starostlivosť o neho. Poprípade, keď sa pridružia nejaké alergie, intolerancie, zdravotné problémy a obmedzenia súvisiace s nimi.Takze každá mamička má s materstvom inú skúsenosť. Treba, len vydržať a vekom to bude lepšie
Keď si matka začne konečne materstvo úživať, že je dieťa trošku samostatné, prespí občas celú noc, je parťák čo konečne nereve a netreba kŕmiť a prebalovať ide žena do práce a začína kolotoč, kde si dieťa uživajú uciteľky v školke všetko čo si ho naučila.
Súhlasím, že na materstvo musí človek dozrieť. Prvé som mala ako 27 ročná. Bolo to vymodlené, vytúžené bábätko, ktoré ku nám prišlo po 3 rokoch snaženia sa. A mne to "neprinieslo" to očakávané naplnenie. Asi som mala aj takú miernu popôrodnú depresiu. Poviem pravdu, začala som si to užívať keď mal malý rok a pol a vtedy som otehotnela s druhým. S druhým to už bolo lepšie. Dnes mám 37 a 4 mesačné bábätko a ja si ho strašne užívam. Celé šestonedelie som preplakala od vďaky 😀 Úplne si to užívam. Tie pomalé a rovnaké dni kedy som s mojím bábätkom, tie vychádzky, všetko. Keď som mala prvé, tak som si stále vravela, že bude lepšie keď bude sedieť. Bude lepšie keď bude chodiť, bude lepšie keď bude hovoriť. A keď som išla do práce a bilancovala materskú uvedomila som si, že som stále na dačo čakala. Teraz si užívam prítomnosť. Strašne rýchlo to prejde - aj to zlé, ale aj to pekné a je to celé príliš krátke obdobie aby som sa zapodievala hlúposťami. Ale na tento pocit treba dozrieť 😉
Ja budem za zvlastnu ale prvy rok bol relax, za mna najhorsie obdobie 1-3.5 cca
Mala ma 4 roky a doteraz som nedozrela do toho štádia, že by som si materstvo naplno užívala 😂 akože ma to aj svetle chvíľky, ale polovicu toho času mi stoja vlasy dupkom a čakám kedy ten den už skončí.
Dlho som si myslela, ze ja som ta divná, ze to asi ženy baví automaticky. Ale opak je pravdou. Väčšina zien si to vôbec neužíva, akurát sa o tom nehovorí, lebo v spoločnosti sa tak všeobecne rodičovstvo romantizuje a pokladá za najlepšiu vec na svete aj keď to tak väčšina ľudí necíti
Ked zacali dostavat rozum a mozem sa s nimi uz o vela veciach rozpravat, citat si, chodit s nimi na vylety, proste, ze uz to nie je len taky uplakany zemiak, ktoreho musis stale nosit a krmit a utierat a to vsetko dookola 20xdenne😀 a na oplatku nie je nic (teda jedna vec a to ked od tych 5-6tyzdnov sa zacne na teba usmievat😄)
Zboznujem uz svojho 3,5rocneho (2r ma silne obdobie vzdoru este😀 ale pre mna 100x lepsie obdobie vzdoru ako male babenko)
@anonym_autor moja bude mať 3 roky a tiež čakám kedy ma to začne baviť. Jediné svetlo vidím že pôjde do škôlky, lebo máme obe fajnú ponorkovú chorobu.
Súhlasím, že na materstvo musí človek dozrieť. Prvé som mala ako 27 ročná. Bolo to vymodlené, vytúžené bábätko, ktoré ku nám prišlo po 3 rokoch snaženia sa. A mne to "neprinieslo" to očakávané naplnenie. Asi som mala aj takú miernu popôrodnú depresiu. Poviem pravdu, začala som si to užívať keď mal malý rok a pol a vtedy som otehotnela s druhým. S druhým to už bolo lepšie. Dnes mám 37 a 4 mesačné bábätko a ja si ho strašne užívam. Celé šestonedelie som preplakala od vďaky 😀 Úplne si to užívam. Tie pomalé a rovnaké dni kedy som s mojím bábätkom, tie vychádzky, všetko. Keď som mala prvé, tak som si stále vravela, že bude lepšie keď bude sedieť. Bude lepšie keď bude chodiť, bude lepšie keď bude hovoriť. A keď som išla do práce a bilancovala materskú uvedomila som si, že som stále na dačo čakala. Teraz si užívam prítomnosť. Strašne rýchlo to prejde - aj to zlé, ale aj to pekné a je to celé príliš krátke obdobie aby som sa zapodievala hlúposťami. Ale na tento pocit treba dozrieť 😉
@anonym_ce9787 uplne suhlasim. Nastastie som dozrela este pocas RD, tak si to chcem uzit naplno este🙂
Pre mňa začalo byť materstvo pekne, keď mal prvý syn pol roka.. zacala som sa menej báť a viac si uvedomovať aké šťastie mám že mám zdravé dieťa ktorému môžem ukazovať svet.. keď sa narodila druhá, tak som mala od začiatku len dobre pocity.. keď tretí, tak to bolo náročné lebo on bol náročné dieťa ale už to bolo iné keď bol tretí, mnohym som si už bola istá takže to bolo ľahšie..
Ja si to teraz začínam užívať 😃. Keď už to nie su "uplakané nemluvnata"netreba ich prebalovat, kŕmiť, obliekať,dá sa z nimi už relatívne aj pozhovárať a stávajú sa takými partakmi. To obdobie bábätka som si ktovieako neuzivala, proste som ho prežila. Často teraz,keď sme v meste a vidím trebárs ľudí s kočíkom,tak si pomyslím,je to milé,také bábätko...ale som rada,že tu etapu už mám za sebou
Ked zacali dostavat rozum a mozem sa s nimi uz o vela veciach rozpravat, citat si, chodit s nimi na vylety, proste, ze uz to nie je len taky uplakany zemiak, ktoreho musis stale nosit a krmit a utierat a to vsetko dookola 20xdenne😀 a na oplatku nie je nic (teda jedna vec a to ked od tych 5-6tyzdnov sa zacne na teba usmievat😄)
Zboznujem uz svojho 3,5rocneho (2r ma silne obdobie vzdoru este😀 ale pre mna 100x lepsie obdobie vzdoru ako male babenko)
@hederamonstera presne na toto sa teším len mi príde že dovtedy sa zbláznim
Ja si to teraz začínam užívať 😃. Keď už to nie su "uplakané nemluvnata"netreba ich prebalovat, kŕmiť, obliekať,dá sa z nimi už relatívne aj pozhovárať a stávajú sa takými partakmi. To obdobie bábätka som si ktovieako neuzivala, proste som ho prežila. Často teraz,keď sme v meste a vidím trebárs ľudí s kočíkom,tak si pomyslím,je to milé,také bábätko...ale som rada,že tu etapu už mám za sebou
@jaskolka ako ste zvládla ten čas kým trochu vyrástli?
Nic, len vydrzat. Tam neni ina rada🤣
tak od roka
@hederamonstera presne na toto sa teším len mi príde že dovtedy sa zbláznim
@anonym_autor ano, treba len vydrzat, hladat si pozitivne momenty, pracu sa snazit rozdelit na viac ludi, najst si cas pre seba a pod. Ale ten pocit, ze sa zblaznim je casto pritomny stale🤣🤣

keď bude dieťa dospelé 😂