icon

Kedy sa deti začnú hrať samy?

5. aug 2024

Starsia ma 3 roky, mladsia 5 mesiacov.V ktorom veku ste pocitili "zmenu" ze uz sa aj same prehraju medzi sebou?a tym padom ja budem mat volnejsie

anjelicek26
5. aug 2024

Keď bude mať to mladsie 3-4 roky...

katulienocka999
5. aug 2024

Teraz ako mala bude mať 2 a starsi 5 sa už aj pohraju..ale zas dosť často aj pobiju a pokricia,takže úplný kľud nečakaj 😅😁 možno no 😁

miadi
5. aug 2024

Ked mal maly rok a jeho segra vtedy 5.5 tak sa uz krasne hrali spolu ale aj samostatne. Ale to je individualne Maly bol vzdy popredu na svoj vek.

hederamonstera
5. aug 2024

Moji maju 2 a 1 rok a teda vedia sa aj zahrat ale vacsinou sa skor pobiju o hracky. Takze este par rokov pockam

zafir01
5. aug 2024

Cca o 18 rokov 😂😂😂

Prepáč 🫣Mám tri deti .. 13,7 a 2,5 . Náročné obdobie vystrieda menej náročné . ( Tých je pomenej ) .. no každé obdobie dieťaťa malo niečo do seba a dalo sa v ňom nájsť to pekne .. hoci v noci som dojčila každú hodinu , boľavé bradavky , nevyspata , bolesti bruška u najmladšej , stredný náročný skolkar a najstarší dyslektik ,ktorýdl v škole dosť problémov s učením .. všetko sme zvládli .
Najmenšiu som voňala,bozkávala , užívala si tu jej krehkosť .
Skolkarsky vek zas je plný poznávania .dieťa je ako špongia v tom veku , rýchlo sa učí , denne prichádzali s novými otázkami , hoci mi už obcas šli na nervy , lebo sa to spájalo s obdobím vzdoru.

14petulka88
5. aug 2024

Starsie boli skvele, bol medzi nimi 3 rocny rozdiel to bola fakt ,,dovolenka,,. Od zaciatku aj jeden aj druhy a aj spolu to bolo super. Teraz mam 2 rocneho a mam pocit ze mam 4 deti, toto ma daleko od ,,dovolenky.,, 😁

danielahamar
5. aug 2024

V 11r. si dieťa prestáva všímať rodičov 🫢 takže asi tak nejako

mamickalisticka
5. aug 2024

Tak naši majú 5 a tri (x2) a normálne mám pocit, že si začnem užívať, až keď všetci odídu z domu. Je to príšerné. Chvíľku sa pohraju ale väčšinu dňa len bitky hádky a ja policajt. Mam pocit že nonstop vrieskam.

milanemila
5. aug 2024

Ja mam starsie dieta 4,5r, mladsie ma 1r4m a realne sa spolu zahraju uz 🙂 ked sa aj mladsie odplienkuje a odstavi od mlieka, tak to uz bude pre mna pohodicka :D

hederamonstera
5. aug 2024

@mamickalisticka jejda aj ty? Dnes uz som plakala od nervov ako ma vedia vytocit, hlavne teda starsi a jeho robenie napriek. Hovorim si, ze ako toto ja prezijem este niekolko rokov…vsak skoncim na psychiatrii

lauriik
5. aug 2024

Nase sa spolu hrali uz ked mali 1 a 4. Dneska 7 a 4 uz o nich pol dna vobec neviem.

mamickalisticka
5. aug 2024

@hederamonstera no presne aj ja tak, ako dnes som mala totálne dosť. Mňa neviem či odvedie najbližšie sanitka alebo polícia 🫣

hederamonstera
5. aug 2024

@mamickalisticka 😭😭

hygienka
5. aug 2024

@mamickalisticka som na tom rovnako. Mladší má rok, ale on je za 5 deti. Toto čo on stvára, to je už veľa aj na koňa. Dvaja ho nedokážeme normálne prebaliť. Vrieska tak,že ho počuť až do vedľajšej dediny asi. Meta so sebou, reveee, napína sa. Často ho musím pustiť,bojím sa aby si niečo nezlomil keď ho držím a on toto robí.

emilka_1
5. aug 2024

Moji majú 4 a 5.5, chalani. A stále viac si uvedomujem, aké je to už s nimi super. Myslím, že netreba čakať úplne voľno v pravom slova zmysle, lebo v každom období je niečo iné, čo treba riešiť. Vedia sa pohrať, ale samozrejme, že si robia na prieky a často, sú uletení.
Ale oveľa častejšie sa vedia už dohodnúť, už neplačú za každú hovadinu, vedia si veci vykomunikovať.
Ja si mega užívam trebárs to, že ísť spontánne na kupko znamená pobaliť nás troch za 5 minút a ísť. Nemusím riešiť plienky, jedlo, baliť všetko možné, spánky (aj keď majú obaja ešte obedný spánok, ale ak sme mimo domu, vydržia). Toto je pre mňa pohoda a zároveň úžasná sloboda. Zobrať sa a ísť.
Vedia si po sebe upratať, vedia si napustiť vodu do fľaše, obliecť sa, obuť. Odpútať si pásy a vyskočiť z auta, už sa s nimi nemusím nadrapovať.
Vedia rozprávať a reálne mi povedať, čo potrebujú! 🙏
A tie rozhovory a otázky a tá čistá mysel.
Toto je paráda 🙂😍

mamickalisticka
5. aug 2024

@hygienka naše dvojky majú tri, ak som si niekedy myslela, že to snimi bolo ťažké,tak teraz je to najväčší otras. A ako tu čítam, mam pocit že všetky deti 3+ sú v pohode parťáci, len naši sú besní, teraz majú obdobie že vkuse len vreštia, pištia, dupú za všetko, trieskaju sa navzájom..🥲 akurát ideme s nimi na výlet trojdňový a dost som v strese. Do troch rokov boli super, ja neviem čo sa stalo.

emilka_1
5. aug 2024

@mamickalisticka to aj moji mali, jezismaria, zúfalá som z nich bola. V troch rokoch, keď sme išli von, všetci vedeli, že sme to my. Starší začal revať, jasné, že aj mladší sa pridal.
Niečo sa mu nepáčilo, ja som hneď musela letet za nimi, lebo som vedela, že do niečoho tresknu, kopnu, aj do seba. Stále v strese, stále v strehu. A bezomňa ani na krok.
Ale to bolo pred rokom, teraz je to oveľa iné zas. Veď v takom veku spraví rok veľké pokroky. Aj teraz sa capu a sú besni, ale 100x menej ako keď mali 3 a 4,5 😉

nikushka8
9. aug 2024

Ked mali 2,5 a 4,5 a ja som nastupila do prace, som si mohla povedat,ze si to konecne zacinam uzivat. Uz sa pohrali same (jasne, rozhodcu budeme robit asi cely zivot 😁) a my sme si mohli v klude porobiť,co treba.