icon

Kedy ste zvládli všetky povinnosti po pôrode?

Včera o 11:47

Neviem úplne ako položiť tuto otázku ale kedy ste zvládali všetky povinosti ako predtým?
Ja mám pocit že sa to stihnúť proste nedá a všetko sa točí okolo malej, som 12 týždňov od pôrodu a som fakt rada keď stihnem navarit rýchly obed alebo naložiť práčku a umývačku.. ale proste nemám čas na to upratovanie ako dakedy, nákup objednam online aj to nič extra ale viac menej opakujem ten istý nákup nemám čas vymýšľať nové recepty čo variť a tak. Chcela by som aj začať cvičiť ale kedy keď sa nestíham niekedy ani najesť.. neviem či robím niekde chybu ale keď vidím na instragrame tie dni čerstvých mamičiek čo všetko stihnú a ja som rada ied stihnem to čo píšem vyššie cítim sa zle. Neviem či to je preto pretože dojčím a neviem tie úlohy dať aj na chlapa že postráži a ja vybehnem do mesta. Keď niečo teeba ísť kúpiť musím ísť s malou atd. Mali ste to takto aj vy tak? Alebo robím fakt niekde chybu. Ďakujem

Strana
z2
anonym_0d2d8b
Včera o 14:44

@anonym_autor pri prvom dieťati som stihla aj školu dokončiť (1.5r), domácnosť bola na oboch a o dieťa som sa starala mimo skúšok takmer nonstop - mala som takú potrebu, muž sa ale vždy rád zapojil. Pri druhom dieťati som šla po mesiaci cvičiť aj s bábätkom vo vajíčku. Avšak ja sa smejem, že moje dni majú o 3 hodiny viac, než ostatných (po rokoch to priznal aj môj muž). Takže sa nesnaž porovnávať a už vôbec nie s niekým z instagramu. Je normálne, že niekto nestíha, zatiaľ čo iný stíha za troch, nemáme všetci rovnakých 24h, každý má iné vnímanie a zvládanie situácii.

beronsche
Včera o 14:59

@anonym_autor prvý chybný predpoklad je, že po narodení dieťaťa bude všetko úplne tak ako predtým, len pribudne dieťa.
Dieťa totiž mení celú dynamiku rodiny. A prispôsobiť by sa mali obaja rodičia, nie len matka.
A druhý chybný predpoklad je, že to tie Instagramove matky všetko dokonalo stíhajú. instagram je plný pozlátka a predstierania.

Ja som to tak, ako píšeš nevnimala. Otec mojich detí bol vždy rovnocenným rodičom, vedeli sme si povinnosti zariadiť tak, aby ani jeden nemal pocit, že padá na hubu..

memma
Včera o 15:02

@anonym_autor pri starsej keď mala 12 týždňov som bola rada keď som zjedla suchy rozok. Časom sa to už dalo. Aj upratať, navariť, chodiť cvičiť. Manžel bol od ráno do 18-19 v práci každý deň okrem víkendov. Ale keď prišiel pomáhal, či niečo navaril, upratal alebo bol s detmi

anonym_afbaa3
Včera o 15:13

Ja by som sa zamerala na to, z akého dôvodu nestíhaš. Dlhé kojenie- to neovplyvníš, časom sa to zrýchli. Chce byť dieťa neustále na rukách- vyskúšaj nosič. Ja som upratovala takto. Čo som nedokázala urobiť, tak spravil manžel, alebo som to urobila ja cez víkend. Naložiť práčku trvá 3 minúty, to sa naozaj dalo aj ak dieťa chvíľku mrnčalo. Kedy chodí muž z práce? Navar vtedy jedlo na 2 dni a máš pokoj.
Nemala som to tak, ako ty, ale každé dieťa je iné. S instagramom sa neporovnávaj, ale zas netvrďme, že každá mama nedokáže ani práčku naložiť a rýchly obed navariť.

anonym_2bbe11
Včera o 19:44
@anonym_f43830

Ja mam 7 tyzdnove a 6 rocne a stiham rovnako. Co nestihnem dorobim vecer ked uspim mensie. Starsie ide spat neskor a obriadi sa same. Muz pomaha so starsim a do mesta zbehnem ked mi pokocikuju babky. Tiez dojcim a to este aj pracujem popritom takze stihat sa da ale musis si to dobre zadelit😃 rano neni cas na vysedavacky hned frkam od rana, pracka, mycka, namalovat sa, nakojit a sup do kocika o 9 som uz von. No varim menej maximalne vyvar, cestoviny, nejake rychle sote. Objednavam nakup tiez. Ale cvicit zatial nestiham a ani sa mi nechce.

@anonym_f43830 nie, nedá sa zákonite stíhať, ani keď si to dobre zadeliš. Takýmito rečami ju akurát tak zdeptáš. By som ťa chcela vidieť, či by si fungovala tak, ako popisuješ, keby si v noci nespala ani jednu hodinu neprerusovane a dieťa by ti aj cez deň spávalo po pol hodine. Nestihneš sa ani vys...at a plytvat energiou na nejaké maľovanie sa by ti ani nenapadlo. Tak tu nepíš blbosti, že si to treba len zadeliť.

anonym_d154b6
Včera o 19:57

@anonym_autor nerobis absolutne nikde chybu.Niektora zvladneme viac niektora menej niektore babatka viac spinkaju ine sa chcu viac tulit alebo sa kojja a to su tie maminky radi ze sa najedia a osprchuju proste babatko je narocne a prestanme sa hrat na supermaminky ktore mame vsetko upratane navarene upecene proste som si vzdy povedala aby sme mali obed aby som sa osprchovala neprekracovala hracky a postupne sa urobilo.Niekedy viac niekedy menej ale najma sa citit sob4e ty aj babatko 🙂

evkatk
Včera o 20:25

Stíhala som všetko tak ako predtým od príchodu z pôrodnice. Nezniesla by som, aby sa niečo neurobilo tak, ako predtým. Predĺžilo to čas bdenia na 3 max. 4 hodiny spánku. Čo sa nestihlo cez deň, muselo sa v noci. Keď mali deti 20 týždňov, končila MDa išli do jaslí 5 - mesačné. Muselo sa to zvládnuť. Veď išlo len o 20 - ročný šturm a potom už bolo dobre.

Strana
z2