Kedy začalo byť materstvo pre vás jednoduchšie?
Po 3 mesiacoch? Po ukončení kolík? Alebo po tom čo sa bábätko naučilo chodiť? Alebo keď vyšli zuby? Po akom čase, alebo akom miľníku pre vás - mamky začalo byť materstvo ľahšie, resp. viac znesiteľnejšie? A ktoré obdobie, alebo kedy naopak bolo pre vás veľmi náročné?
Začalo to byt ťažšie - dieťa 8😂🙈
Čakám 9ty rok 😅
Každá fáza dieťa ma svoje +/- nedá sa povedať čo je lepšie a čo horšie, je to proste len iné.
A ako sa vraví malé deti malé starosti, veľké deti veľké starosti 😀
Hmm ako to napisat aby som ta nezarmutila 😅ono je to skor stale horsie a horsie.. Je to tazke len stale inym sposobom. Asi najlepsie to bolo pri novorodencoch, sice revali ale kde si ich polozila tam museli lezat, neodvravali, nechadzali sa o zem, nevedeli protestovat proti obliekaniu ci ked sa niekam islo prosto si zobrala dieta a isla.. a aj susedia boli este zhovievavejsi voci babatkovskemu placu..
Najstarsi ma 2r 4m, to uz zacina byt aj trochu zabavne🫠😂
@selest ale ta nevyspatost….uz nikdy by som nechcela zazit to obdobie🫠
Pre mna asi tak v 8m, ked mal stabilne 3 spanky, pocas ktorych som mala cas pre seba. Ale dost sa to zhorsilo po nastupe do skolky kvoli chorobam. Vkuse sme doma, striedame HO, dovolenky, sluzby s manzelom, je to ba porazenie. Ale keby nebolo tych chorob, bolo by to inac teraz super.
Okolo 2 rokov, keď dieťa konečne prespalo celú noc. A potom okolo 2,5 roka prišlo obdobie vzdoru 🤣. A potom zas prišlo ďalšie mimčo a celý maratón začal odznova.
Keď prespali celú noc - synovia okolo 3.roku a dcéra ešte neskôr. A teda už vtedy bolo aj to, že som nemusela byť stále v strehu lebo už tolko nepadali plus tie benefity že vedia chodiť, smrkať, povedať čo ich bolí...
Ked nastupila do škôlky a ja do prace, ale emocie ma stale ako na hojdačke 😂, stale to nie je ľahke.
Jeden stabilný denný spánok cca v rovnakom čase.
Čiže organizácia dňa nebola len o uspavani a už to malo dáke kontúry.
Keď bol novorodenec pýtala som sa samej seba či môže byť niečo ešte horšie a teraz keď ma 9 viem odpovedať že môže 🥴🤣🤭prosím brat s nadhľadom.🙂každé obdobie je v niečom náročnejšie a v niečom ľahšie.v takom malom veku je to hlavne o vyčerpanosti a únave a uz keď má dieťa svoju hlavu že to o nervoch a porozumení .ale pokiaľ budeme matkami tak náročnosť je do istej miery vždy ,pokiaľ chceme vychovať samostatneho a láskavého jedinca 🙂❤️
Vedela som,že budem mať len jedno,takže ja som si užívala každé obdobie,pretože všetko trvá len chvíľku.Ale úprimne,že som vyše troch rokov nespala ani jednu celú noc,že som schytala riadny hryzanec do stehna,lebo zuby,a veľa ďalších,teraz už úsmevných príhod ,je nič v porovnaní s pubertov.Takze hlavu hore,všetko sa dá zvládnuť.
Po,narodeni druheho.....uz som tak,velmi ,,neriesila,, , nestresovala,,nebolq.som taka.uzkostliva...
Pre mňa čím ďalej tým ťažšie. Spomínam na krásny prvý rok. Teraz v 3 rokoch má malá brutálny vzdor, všetko je nie, za všetko mrnčí. Nič nejde hladko a pri všetkom máme problém. Takže keď tu čítam ako takmer všetci píšu že už od 2 rokov je to lepšie, čo mám naozaj také náročné dieťa len ja ?
@ivana1592 pre mna je lahsi vzdor ako byt nevyspata a unavena z vecneho nosenia dietata.
Aj teraz mam 13m a som stastna prestastna, ze uz mame prvy rok za sebou a on sa pohybuje sam, zacina jest sam, spi celu noc…
Ja som sa začala cítiť lepšie, keď som začala byť aj vyspata, asi v 2,5 rokoch syna. Ale ťažké je to stále,len tie dôvody sa menia.

Asi som divná 🤦♀️ ...v každej etape života dieťaťa keď bolo niečo náročnejšie, tak som z okolia pocuvala, že to bude lepšie keď bude mať rok...2r....3r....4r...
A ja som im odpovedala, že ja si neprosím aby už mala toľko a toľko rokov. To, že niečo je náročnejšie a hlboko sa nadýchnem... neznamená, že chcem aby čas rýchlejšie plynul...no a veru.... rýchlo to ubehlo 😮💨😪 Už má moje dievčatko viac ako 4r❤️