icon

Koľko detí by ste mali v prípade dobrého rodinného príjmu?

7. máj 2021

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať koľko detí by ste mali ak by ste neboli obmedzované financiami ( čiže mesačný príjem rodinu okolo 3000 eur a viac cez RD).
Chceli by ste ďalšie dieťa? Nevadilo by vám že ste odkázaná na manžela? Dlho na materskej? A že deťom toho menej doprajete? ( Samozrejme, nebavíme sa o potravinách a hračkách, ale napr. každé by nemalo detskú izbu pre seba, menšie úspory na osamostatnenie v dospelosti atď.)

Strana
z3
martinals
7. máj 2021

Záleží na tom ako sa na to cítite obaja. Niekomu vyhovuje 1,2,3 a niekomu s príjmom o veeeeľa menším vyhovuje oveľa viac detí.Pisem za seba, najviac 3.

elizabet173
7. máj 2021

@matkahelka ty si spomenula tie odvody a dôchodok, že sa divíš, prečo to riešia 40 ročné. No mali by to riešiť ešte oveľa mladšie, lebo riešiť v 50, z čoho budem existovať na dôchodku je už neskoro. Že si ty zabezpečená, to je fajn, ja som to riešila tiež v mladšom veku, ale je to skôr výnimka, ako pravidlo. V každej druhej téme tu je písané, ako sa žena nasťahuje do mužovho bytu, snaží sa byť čo najdlhšie na materskej, najlepšie na dvoch, troch za sebou a potom v tej 40. je prekvapená a v 50. ešte viac. A tie odvody radšej nerieš, lebo by ťa šľahlo, viem, o čom píšem. Je to skrátka tak, si lenivá, nepracuješ na sebe, odvádzaš málo, študuješ, snažíš sa, makáš a odvádzaš....no nič.

andreatytler
8. máj 2021

dve

maciatkolulu
8. máj 2021

@duduska25 to máš pravdu, ale nie úplnú, keď si ty študovala bolo to hore dole predpokladám skoro zadarmo, teraz zadarmo nie je nič. Malý mi chodí na hudobnú, no stoji to dosť, nie z rozmaru, ale preto, že vidím, že ma talent, že by to mohlo byt pre jeho budúcnosť dôležité, rovnako teraz, táto doba, decká treba zaujať, nie PC, alebo sa túlať kade tade, koľko otcov konci o štvrtej, ako pred 20,30,40 rokmi? Aby zarobili a potom sa pridajú po materských aj matky. Proste podľa mňa sú aj peniaze veľmi dôležité, netreba sa hrať, že láska atď všetko zmoze. Áno, zmoze, veľmi veľa, ale sú k tomu potrebné financie.

egresik
8. máj 2021

Aktualne jedno mozno casom zmenime s muzom nazor a budeme chciet druhe ale sanca je mala. Nema to nic spolocne s financiami, ani jeden z nas nikdy netuzil po velkej rodine, obaja si zakladame na kariere a nechceme cely zivot a volny cas podriadovat detom

duduska25
8. máj 2021

@maciatkolulu jasne, je pravda, ze aj peniaze su dolezite. Nic nie je zadarmo. Aj mojej dcere stoji jazykova skola rocne veru dosť. Zijeme ale v extremne konzumnej dobe. Je milion veci, ktore podla mna tie deti nemuseli vobec mat. Nemyslim tym kruzky. Ja to vidim na sebe, kam mesacne uplne zbytocne utopim peniaze. Lebo tiez podlahnem konzumu. Tie peniaze by som mohla pouzit uplne niekde inde. Autorka vsak hovori o nadstandardnom prijme, kde asi neriesi, ci si nieco v danom mesiaci na seba kupi alebo nie. Mnohi rodicia s vysokym prijmom nedokazu vychovat ani jedno dieta. Je to vsetko o prioritach.

maciatkolulu
8. máj 2021

@duduska25 áno, presne, doba je aká je... Ale 3000 eur nie extra nadštandardný príjem. Rovnako sa dá oňho prísť, môže sa nedabojze stat niečo so zdravým, či už dieťaťa, či rodiča. Ale deti sa daju vychovávať aj v spoločnej izbe, da sa menej nakupovať a viac vyrážať do vzdelávania a tak. Všetko sa dá, to je pravda.

arianna25
8. máj 2021

Take deticky aka bola moja dverka - kludasek- by som mala aj 5, ale take ako je moj syncek teraz -neposednik - tsketo mi staci jedno 😳🤯😄

natalienka12
8. máj 2021

My by sme uzivii este aj 5 deti, ale proste mame iba jedno dieta, viac sme nemohli mat pre moje zdravotne problemy. A neskor, ked by sme uz aj mohli mat tak sme sa na to uz necitili. Ja som karieristka a uz by som na dalsiu matersku nesla a manzel tiez nie. Nasa dcera ma uz teraz vo vlastnictve 3 byty ale zivot nie je o peniazoch. Prave naopak, aj ucitelia mi vravia, ze je skromna. Drzime ju nakratko, lebo zacina jej puberta aby nieco nevyviedla. Ako sa vravi, kde sa najedia traja, najedia aj styria.

Strana
z3