icon

Koľko detí by ste mali v prípade dobrého rodinného príjmu?

7. máj 2021

Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať koľko detí by ste mali ak by ste neboli obmedzované financiami ( čiže mesačný príjem rodinu okolo 3000 eur a viac cez RD).
Chceli by ste ďalšie dieťa? Nevadilo by vám že ste odkázaná na manžela? Dlho na materskej? A že deťom toho menej doprajete? ( Samozrejme, nebavíme sa o potravinách a hračkách, ale napr. každé by nemalo detskú izbu pre seba, menšie úspory na osamostatnenie v dospelosti atď.)

Strana
z3
tehulka2011
7. máj 2021

za mna max. 2

unicornlady
7. máj 2021

To má máloktoré dieťa taký luxus, že by malo vlastnú izbu a ešte aj finančné zabezpečenie do budúcnosti.

Takže si myslím, že ste na tom super a maj detí, koľko chceš

pribinak
7. máj 2021

Kľudne aj 3.
Deti nepotrebujú značkové handry, ani značkový kočík ako ma cibuľa, ani každý rok dovolenku pri mori či lyžovačku v Alpách

martinajurkechova
7. máj 2021

Každý by mal mať toľko detí na koľko sa cíti a koľko chce. Sú bohatí ľudia, ktorí majú len jedno ako taký doplnok k tomu všetkému čo už majú. A sú chudobní, ktorí majú päť, ale sú šťastní, že ich majú.

amelie2017
7. máj 2021

Ja chcem 2, a presne som minule povedala, ze aj keby sme vyhrali euromiliony, do dalsieho uz nejdem. Ale keby sa prihodilo, bolo by vitane aj 5.

mtnns
7. máj 2021

@pribinak nepotrebujú, ale každý rodič by im to veľmi rad dal

cacianka
7. máj 2021

Z takeho prijmu uzivite aj 10 detí. Aj velky dom s 10 izbami.tak majte deti koľko uznate a zvládnete

tenerifka
7. máj 2021

my ked sme mali na zaciatku manzelstva prijem len okolo 3000, zvladali sme to s odretou hubou, ale to sme my.
Samostatne izby pre deti nie su vsade samozrejmostou, ale kazdy ma ten prah spokojnosti uplne niekde inde, deti sa prisposobia, nebudu do urciteho veku riesit, ci chodia na dovolenky k moru, alebo pod stan do hor. Zalezi na vas ako rodicoch, ci ste s tym stotozneni

dskjhfdlkdjhl
7. máj 2021

Dieta nie je len otazkou penazi, este viac je dolezite to, kolko casu im rodicia obetuju a kolko lasky su schopni dat.

majulino
7. máj 2021

Mame nieco vyse 1/2 zo spominaneho prijmu a mame 3 deti, ked bude mat syn 2 roky opäť nastupim do.prace(chcela by som) aby netahal vsetko len manžel, aj ked on vravi, ze nemusim. Detom ide mesacne 100€ na sporiaci ucet a nam tiez 100€ ked sa vsetko poplati ostava nam cca 700€ na mesiac k ruke

denden77
7. máj 2021

1 😁

vevesh
7. máj 2021

@mtnns to tiez nie je pravda- zalezi od predstav a nastaveni v rodine. Niekomu k dokonalemu stastiu staci kempovacka pri ohni na Liptove a niekomu nestaci ani 3x rocna 3 tyzdnova luxus dovolenka ...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
luckalukas_1
7. máj 2021

co ak manzel pride o pracu?

marseillefan
7. máj 2021

My máme dve deti a viac nechceme... to nie je o peniazoch, ale o psychickom zdraví. Detská majú kopec energie a ja už mám cez 40, absolútne to nezvládam tak ako som si vždy predstavoval. Navyše sa vkuse hašteria, bijú, často plačú... možno keby som mal menej rokov.

nerko
7. máj 2021

U nas to nieje o financiach. Sice nezarabame miliony, no uzivili by sme este dalsie 2-3 deti. Zial ja sa uz na to fyzicky necitim. Stacia nam teda nase 2. Nemam v plane ani v dospelosti im pokupit byty a financovat zivot. Prispiet ano, ale musia sa same vypracovat a nie dostat vsetko pod nos. A to sa tyka aj inych financnych veci, vysoke obnosy nie som ochotna davat ani za oblecenie, luxusne dovolenky atd. Skor im zaplatim dobre vzdelanie, lekarsku starostlivost.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
pribinak
7. máj 2021

@mtnns to určite nie. Ja som len málokedy kupovala nove oblečenie. A ani teraz nie som ochotná vyhodiť majland za drahé tenisky, lebo stále rastie a na jeseň mu budú malé

A ani nechodíme každý rok k moru, dávame si pauzu, aj doma je kopec pekných miest ktoré trebs vidieť a spoznať

makova333
7. máj 2021

2-3 ale teda neodvijalo by sa to od narastajuceho prijmu (pri nizkom prijme by to do urcitej miery zohravalo rolu). Ale! U mna s velkymi vekovymi rozdielmi medzi detmi.

autor
7. máj 2021

Aby som to vysvetlila. Pri príjme mi je jasné že 3. dieťa sa zvládnuť dá. Na druhej strane, my s mužom sa rozkrajat tiež nevieme a lepšie sa vieme povenovať 2 než 3.
A tiež zvažujem- 2 deťom vieme zabezpečiť naozaj krásne detstvo i štart do života ( a keď začnem pracovať i ja bude to ešte lepšie). No sama viem, že je fajn aby ľudia mali i motiváciu sa snažiť, takže deti čo nedostanú všetko na zlatom podnose od mala sa lepšie v dospelosti začlenia do života.

nafka0483
7. máj 2021

Najprv pises, ze keby sme neboli obmedzovani financiami - v takom pripade by som brala aj 4. To ale znamena, ze mohli by sme si dovolit dom, kde by deti mohli mat svoju izbu, kazde by mohlo chodit na kruzky, ktore by rozvijali ich talent, mohli by sme mat auto, do ktoreho by sme sa pomestili, atd.

Potom pises, ze prijem cez 3000 pocas RD a ze ci by nevadilo, ze detom menej doprajeme. Takze navzajom sa to vylucuje. Do 4 deti by sme isli v pripade, ze by sme nemuseli detom dopriat menej. Nehovorim, ze rozmaznavat, ale ak by kvoli dalsiemu dietatu nemohli ist tie starsie napr. do tabora, tak by to silou mocou za dalsie dieta nestalo, len aby sme mali viac deti.

heleninamama
7. máj 2021

Neexistuje toľko peňazí, aby ma to presvedčilo mať ďalšie dieťa, ak ho raz nechcem. Tu nejde len o dieťa a jeho zabezpečenie, ale aj o moju predstavu o šťastnom živote. A časovo stíhať venovať sa viacerým deťom je o hubu (učiť sa s nimi, chodiť na krúžky, tráviť s nimi voľný čas, rozprávať sa s nimi, formovať ich...) Na toto sa, žiaľ, často zabúda.
Ak by som mala ďalšie dieťa, chcela by som, aby z neho tiež niečo bolo, aby rozvinulo svoj potenciál... Nestačilo by mi, že má čo jesť a nejaké oblečenie. Rovnako mi nestačí mať nejakú strechu nad hlavou a nejako prežívať z mesiaca na mesiac.

mpg
7. máj 2021

Keď sú nato predpoklady zdravotné, finančné tak mať dve deti je ideálne, oni nemusia mať hneď svoje izby, môžu mať dlho jednu detskú izbu. A ak nechce byť dlho doma, tak teraz sú také súkromné opatrovanie deti, tam dávajú aj dvojročné deti.

macekovam
7. máj 2021

1 na 15 m2.

majamat
7. máj 2021

max 2, bez ohladu na prijem.
nie je dolezite, aky je prijem teraz,a le ci taky prijem bude aj dlasich 20r.
v telke byvaju rodiny s velkym poctom deti, kde sa nieco pokaziloa potom zivoria.

hederamonstera
7. máj 2021

Ja aj 4-5 😁 s takym prijmom by som bola doma a plne sa im venovala. Ale deti este nemam, takze viem, ze je to utopia🙈 manzel je uz tiez postarsi, takze budeme radi aspon za 1😁 a to mame aj na tie 4

kikulienkadd
7. máj 2021

Nikdy som nad tým takto neuvažovala. S manželom sme boli pripravení prijať všetky, ktoré prišli. Každé dieťatko bolo vytúžené, no aj tak svojim spôsobom prekvapko. Som vďačná, že z našich 4 máme živé aspoň tie naše 2. Máme 3i byt, nižší príjem, ako píše autorka témy, ale trúfli by sme si vychovať ich všetkých.

nerko
7. máj 2021

Podla toho co pises nizsie mam pocit, ze sama niesi rozhodnuta ci 2-3. Pri Vasom prijme to nieje o financiach. Kludne 5. Skor to je o tom ci sa fyzicky na to s muzom citite. Ja mam 40 a 2 skolkarky, pracu a idem niekedy dusu vyplut. Mat o 5 rokov menej, tak dame tretie. Neviem kolko mas rokov, rozhodnutie mozes urobit aj neskor. S Vasim prijmom zabezpecite do buducnosti aj viac ako 2 deti.

kkovacovak
7. máj 2021

Ja by som ale myslela skôr do budúcna. Urobíte si 6 detí. Zrazu manžel príde o prácu, nedajbože sa mu stane nejaký úraz alebo niečo podobné. Prídete o vysoký príjem a 6 detí na krku. Je veľa takých rodín. Tiež by sme si mohli dovoliť veľa detí ale určite to nespravíme lebo viem že život je nevyspytateľný. Radšej budem mať 2 a dostanú všetko čo potrebujú ako mať veľa a potom si trieskať hlavu o stenu.

autor
7. máj 2021

@nafka0483 áno máš pravdu, ja mám z toho schizofréniu. Ako každá mama chcem deťom dopriať čo najviac. Zároveň som vždy chcela iba dve detičky- z časových a pracovných dôvodov.

Na druhej strane, vidím v okolí že ľudia, čo si všetko vybudovali samostatne majú iné zmýšľanie, tak je otázka, čím deťom viac pomôžem.

No a tretia vec je tá detská čistá láska, bolo by mi ľúto ak by som to už nezažila. Práve teraz mám bábätko a úprimne už teraz mi je ľúto ako to uteká.

Ale nechcela som rozoberať mňa, skôr som čakala iné názory ako možné argumenty, ktoré mňa nenapadli ( či už pre alebo proti).

Strana
z3