Koľko platíte opatrovateľke v menšom meste?
ahojte mamicky, kolko platite opatrovatelke? Zaujimalo by ma najma ako to funguje v mensich mestach a ake su taxy opatrovateliek. Jednalo by sa o pravidelne 8 hodinove opatrovanie, a obcasne postrazenie. dakujem
@svetlana35
Mne upratuje agentura - mali obhliadku bytu, spravili nam.ponuku na zaklade nasich ocakavani ... mne je to jedno ci su tu hodinu alebo cely den , ci je tu jedna alebo 5... platim stale rovnako - cca. 40 euro za 1 upratanie - jasne ze bez okien a teda zehlenia... to si fakt cakala ze 1 pani da upratanie aj zehlenie za 4 hodiny? Ja mam teda extra pani na zehlenie - to jej platim 5 euro za hodinu - zehli o dost rychlejsie ako ja a dnes som ju tu mala cca. 5 hodin - len zehlenie - sme 4, muz nosi oblek cize su tam kosele... my mame byt cca. 150m2, chodia 3 upratovacky naraz a trva im to cca. 1.5 -2 hod. ...
Co sa tyka opatrovatelky - ja som ju mala od 14tich mesiacoch u mojej malej - to uz zacinala hovorit, plynule hovorila od cca. 18tich mesiacov - ja som videla co vsetko sa mala naucila s nou, ci bola/nebola vybehana, niekedy som neohlasene prisla... plus teda ako som.pisala super referencie a nasledne uz aj popis dcery co vsetko robili...
@dai no tak super, a v ktorom meste si? Upratovacia firma ti co robi za tych 40e? dakujem
N
ak chceš na osem hodín denne tak si treba uvedomiť že už inú robotu poriadne nestihne ak nechce robiť 12-16 hodín denne za ja neviem 400-500 v čistom.. skús hľadať takú čo ti aj poriadi porobí niečo doma, navarí..
hups prepáč prečítala som len prvý tvoj príspevok 🙂 tak super že sa to rýchlo vyriešilo 🙂
@svetlana35 som v ba a upratuju mi karpatske gazdinky... 40 euro 1 upratovanie - podlahy, kupelne, povrchy... ale teda bez okien a zehlenia... to sa s nimi ale vies dohodnut co od nich chces... ja mam zehlenie zvlast
My davame upratovacke 25eur za 3-4hodiny v bratislave. Ano je to vyssia taxa a nasla by som aj lacnejsie ale mam k nej maximalnu doveru. V bratislave by opatrovanie malo byt za 5-7eur na hodinu minimalne ak je to kratsie ako na 3-4hodky. Full time a taxy podla mna od 600 cisteho.
@svetlana35 ahoj ja by som radila ešte premyslieť jednu vec, a to častú chorobnosť. Drvivá väčšina detí je totiž v jasliach a škôlke štýlom 2 týždne doma 2 jasle. Ak som dobre postrehla stará mama až tak nevládze a teda starať sa dva týždne o mrzuté choré dieťa dá zabrať dosť. A v jasliach obyčajne platíš za celý mesiac aj keď tam dieťa je len 2 týždne. Možno bude dieťatko zdravé, ale pripravila by som si aj plán B, ak bude dieťa choré často. Niektoré ochorejú opakovane už po týždni v kolektíve. A určite by som sa spýtala ako je to so školným ak dieťa opakovane vypadáva pre chorobu. Táto chorobnosť sa týka bohužiaľ aj detí, ktoré boli dovtedy zdravé. Stačí pozrieť pár tém vo fóre škôlkar.

dakujem dievacata za plodnu diskusiu. No nakoniec som nasla jasle mestskej casti kde beru deti od pol roka za 250e takze tam ho vezmu, ak by bol chorlavy tak svokra postrazi 🙂 Vyjde to lacnejsie a ma v tom aj stravu.