Kontroverzný názor na rodičovstvo: Sociálne siete dokážu narobiť problémy
Aký je váš kontroverzný názor na rodičovstvo? Mne sa napríklad nepáči, keď rodičia pridávajú videá svojich sietí na sociálne siete a keď im dávajú do ruky telefón, nech si pozrú videá, aby ich zabavili.
@jana_eyre_2 ja som si takto blokla najmama stranku, kazdu chvilu pridu s niecim novym co detom sposobuje traumu. Ani zvysit hlas, ani povedat dorazne, nedajboze dat trest dietatu. Cim viac clankov som citala tym horsia mama som si pripadala.
@papaya1234 pre mňa je divne 3-4rocne dieta s cumlom
@diamont00 uz len to potrebujem tvoje dovolenie kojit aj 6r 😂s kojenim som davno skoncila. To co je pre teba divne bolo pre moje deti zdrave. Nekojila by som pred tebou preferovala som sukromie, Mne je smiesne ze toto niekomu vadi. Ked zena nekoji tak je “ neschopna.” Ked koji dlhsie ako 6-12m tak je “ uchylna.” Za mna zas ludia maju kopec hlupich nazorov na veci ktore sa ich nijak netykaju .
@jankasmejka to je iná vec. A lekárom ktorí dajú pečiatky lebo po známosti, by som zobrala "licencie"
@thirstymonk tak určite to nie je preto, ale niekedy to človeku otvorí oči. Držím palce
@fantaghiro21 ja som tiež nič nečítala o výchove. Teraz čítam síce ale nie je to tak o výchove ako o vzdelávaní. Syn má autizmus a tam je to potrebné. Musela som sa s ním naučiť komunikovať cez voks
@miadi na stastie nie sme otrokmi nazorov inych ludi, robila si to super. A keby si dotycna pani zistila, who davno odporuca kojit najmenej do 2r, 3 a aj 4 je normal. Ale tu na SVK sme ako na opustenom komunistickom ostrove...krok vzad sme spravili, ked za vladu tento tyzden odmietol zdravotnicke medzinarodne postupy nas vladny hoaxer (co za statne peniaze preveruje chemtrails-nekecam, realita), sme jedina z vyse 190 krajin sveta, co tie postupy na konfere odmietla...zasa len dalsi krok do jaskyne 🙈🤦♀️🤷♀️
@jablkovastrudla och som rada ,že si to nemyslím len ja , lebo mi to prišlo zvláštne, fakt tie články sú tam také , že božechráň len na niečo dieťa upozorniť lebo už bude mať traumu ...🥴
Kojenie na verejnosti
@papaya1234 nase deti nie su na FB, ziadne videa, ziadne fotky . Nikdy by som to nerobil. 😉
- mám výhrady voči kultu dieťaťa, ktorý vyznávajú niektoré premotivované matky
- obťažujú ma deti, ktorých rodičia nezvládli nevýchovu, a sú natoľko tupí, že si to ani nevšimli (pravdepodobne preto, že pravú podstatu tejto výchovy nikdy nepochopili, proste len bola "in")
- klepem si na čelo, keď 8-9-10 ročné decko nevie narábať s mobilom, tabletom, či inou technikou, bez ktorej sa v budúcnosti nezaobíde. To považujem za totálne zlyhanie rodičov, ktorí zjavne prepadli novej modernej povesti, že veškerá elektronika je zlo a všetci kvôli nej zomrieme...
- titul "rodičovské dno" som dávno udelila argumentu univerzálne používaného od bicykla až po more či lyžiarsky "no a čo, že nemá/nepôjde, ani ja som nemala/nebola..."
✌
@tiezjedna preco by 8-10 rocne dieta malo mat telefon?? O co pride v buducnosti ked sa to v 8smich nemauci? Ja mam 33 a prvy mobil som mala v 17 tich a nepripada mi zeby som bol som bola zaostala.. moh la som ho mat skor zvladom na socializaciu to mi akurat vadilo ze kazdy okrem mna ho mal, ale tomje skor chyba dnesnej doby dnes su deti tak zavisle na elektronike lebo im ju rodicia davaju od utleho veku a je dokazane ze tieto prostriedky su urcene na to any na nich boli zavisli. Skodi im to vo viacerych aspektoch, nevedia normalne komunikovat s ludmi su uzavreti, pocula som o chlapcovj z okolia ze sa pyta na rady co robit AI, ktoru si sam “vycvicil”
@tiezjedna preco by 8-10 rocne dieta malo mat telefon?? O co pride v buducnosti ked sa to v 8smich nemauci? Ja mam 33 a prvy mobil som mala v 17 tich a nepripada mi zeby som bol som bola zaostala.. moh la som ho mat skor zvladom na socializaciu to mi akurat vadilo ze kazdy okrem mna ho mal, ale tomje skor chyba dnesnej doby dnes su deti tak zavisle na elektronike lebo im ju rodicia davaju od utleho veku a je dokazane ze tieto prostriedky su urcene na to any na nich boli zavisli. Skodi im to vo viacerych aspektoch, nevedia normalne komunikovat s ludmi su uzavreti, pocula som o chlapcovj z okolia ze sa pyta na rady co robit AI, ktoru si sam “vycvicil”
@katarina092 bod 4 môjho komentára, na ktorý reaguješ, je presne o tretej vete tvojho komentára. Tým by som našu diskusiu uzavrela🌷
Ja zas nechápem rodičov, ktorí deti absolútne nevedú k samostatnosti, napr.9 rocne dieťa si nevie ohriat jedlo...