icon

Ktoré obdobie materstva bolo pre vás s odstupom času najnáročnejšie?

19. okt 2023

A prečo?

patka06
19. okt 2023

Dcérin nástup do škôlky, ťažko som znášala jej "škôlkárske" choroby, pretože predtým chorá nebývala.

euka210
19. okt 2023

Prvy rok dietata pri kazdom z 3 deti...to len prebalujes, krmis, uspavas, casto mu nerozumies co mu je...od 1,5r do 3r bolo zase zlate obdobie... kym neprislo obd.vzdoru.

ariannazara
19. okt 2023

@patka06 no to je na slučku. Môj teraz chodí druhý rok a zas to začalo. Už ma to nebaví- normálne som v depke občasné. Človek by už aj rad vypadol do roboty ale kde môžem ísť🙉 zo septembra bol v škôlke 8 dní..

salamistka
19. okt 2023

Najťažšie bolo, keď dcérka nastúpila do škôlky a ja späť do práce...ona v škôlke plakala a ja celý deň ďaleko od nej...neskôr pripudlo veľa povinností, večer po práci domácnosť, úlohy, nemala som na seba žiadny čas...keď to môžem zhrnúť, najkrajšie boli 3 roky materskej ( aj keď manžel tvrdil, že som bola často nervòzna) a teraz prežívame také tiché obdobie - dcéra sa odsťahovala a mňa trápi, že už je to celé za nami, chýba mi ten čas, ktorý sme spolu trávili.

deti95060810
19. okt 2023

najťažšie - ako pri ktorom dieťati...
pri prvom - keď som od neho odišla mal 3 týždne.... bola som mimo z tých odchodov, syn to tak ale nevnímal.
V noci som kojila l každé dve hodiny a ráno som išla do školy - totálne nevyspatáááá a unavenááá. a takto sme fungovali dlho....

pallacinka29
19. okt 2023

pre mna od 1 do 3, ked nevedel povedat, co mu je, co chce 😂😂😂 a potom skolkarske a nikdy nekonciace rozne druhy soplov a kaslov 😂😂😂

tana85
19. okt 2023

uplne peklo pre mna prvy rok - dcera zle spala, nocne 2 hodinove uspavanie, rev, koliky. syn v noci spal super, ale cez den reval ako tur, aj v satke aj vselijak, k tomu doma este aj dvojrocna starsia dcera - ten rok som jej vyrobila niekolko traum a psychicky som bola dost na dne. pomoc od rodiny nula, manzel staval dom, takze sama na deti 7-20 aj po vikendoch

nikdenikto
19. okt 2023

Pri synovi všetko fajn, teraz pri 16mes dcére je to horšie - je taká unrnčana, nezahrá sa ani chvíľku sama...

Inak nemám rada obdobie keď dieťa ešte nevie chodiť ale chce 🙈 a teším sa keď skončí obdobie že musím stáť dieťaťu stále za zadkom a začne už len dozeranie 🥳

inana11
19. okt 2023

Pre mna pri prvom nebolo nejake zle obdobie,to sme mali zle obdobie s muzom😃veľká zmena ale dieta nebolo nejak že by s ním bolo zle obdobie… ale najhorsie pre mna bolo prvé dva mesiace s druhym,starší mal cez tri roky,ja v koncoch lebo som sa mu nemohla toľko venovat kolko som chcela a kým sme sa zosúladili,inak sme nemali nejak “náročné” deti … že sa nevyspime a podobne,choroby a tak,to sme ratali… no ale najhorsie bolo ten prechod z jedného dietata má dve,to fakt muž chodil domov že najprv nakukol cez okno,či sa smejem alebo revem alebo v akom som stave… vtedy som sa sama veľmi vydeptala a bolo to fakt psychicky najnáročnejšie obdobie pre mna😃 teraz ma mladší dva a pól rok,chodi so starším do skolky a ja mam nastupit do prace,takze aj sa tesim aj sa bojím aj všetko dokopy🤷‍♀️

gaborka28
19. okt 2023

úprimne, v skoro každom období som si povedala, že ups, toto je fakt ťažké. ale s odstupom času úplne najnáročnejšie materské obdobie pre mňa bol prvý rok po narodení prvého syna. naopak, pri druhom som si to obdobie celkom v rámci možností užila, takže to nemôžem paušalizovať. teraz už obaja chodia do školy, v niečom je to perfektne ľahké, aleopäť to považujem za "najnáročnejšie", pretože nástup puberty je celkom veselý 😀 a to ešte netuším, čo nás čaká. ale občas si poviem, zlatý malý uvrieskaný novorodenec 😉

kikulienkadd
19. okt 2023

Ahoj,pre mňa bolo najťažšie obdobie materstva keď som prišla o syna v 35tt, nevedela som sa s tým zmieriť, celý život sa nám obrátil hore nohami,starší syn musel nastúpiť do MŠ a ja som sa po 14 týždňoch MD vrátila do práce. Nič mi nedávalo zmysel,myslela som,že zošaliem,vadili mi ľudia,no proste všetko. Vďaka Bohu a mojim drahým blízkym som sa cez to preniesla. A aj vďaka tomu,že som si povedala,že koľko ľudí má ešte väčšie trápenie ako ja a musia fungovať, tak musím aj ja. S odstupom času som znova získala radosť zo života,prišiel aj ďalší syn. Som za všetko dobré veľmi vďačná...

minenkak
19. okt 2023

Dospelosť môjho dieťaťa,už je veľké a nepotrebuje ma,obdivujem aké je húževnate,úžasne ide svoj život, ale už bezomna

nikha2809
19. okt 2023

Prvé mesiace, obe deti kolikove, ale tak že 4 hodiny doslova vrieskali od bolesti,my zúfalí, lebo sme im nemali ako pomôcť, nič nepomáhali, 20minut spali 24/7 bez preháňania.Do toho reflux, takže úplne masaker, ani neviem ako sme to s mužom dali

sono2
19. okt 2023

Od 3 mesiacov do kým začala chodiť

cecilia29
19. okt 2023

Kazde dieťa malo iné obdobie ktoré bolo náročné.

izabela181
19. okt 2023

Môj má zatiaľ len 2 roky, ale najhoršie boli prvé mesiace pre mna. A pritom bol “dobre” bábätko, nemali sme problémy so spánkom, kolikami a podobne, len to bolo take zvláštne obdobie že sme si na seba zvykali, nevedela som čo mám s ním robiť led bol hore 🙈 všetko začalo byt lepšie, ako sa začal hýbať, a hlavne ked uz vedel chodiť, potom keď prešiel na jeden spánok. A teraz ked má 2 roky je ro pre mna super 😊 uz vie kadečo povedať, zje normálne jedlo čo my, viem kedy pôjde spat, mame svoj režim 😊 vôbec mi nechýba to babatkovske obdobie

eliska13
19. okt 2023

Začínajúca puberta starsej

majlo1234
19. okt 2023

Ja ani neviem-prve mesiace ten neustaly strach, ze vsetko je zle a stres z jeho placu, potom extremna separacna kriza trvajuca hadam nekonecno, potom dlho nechodil, vsade ho bolo treba na rukach nosit, potom bolo chvilku dobre a v dvoch rokoch prisiel vzdor😄 vravim si, ze dobre este len bude

eliska13
19. okt 2023

@majlo1234 a aj tak ideš do druhého😏práve naopak u mňa čím staršie deti tým viac starosti, vyjednavania

majlo1234
20. okt 2023

@eliska13 haha, ano, chcem si to cim skor odbit a nech sa hraju same. To je moja sladka predstava😂

lenka2232
20. okt 2023

Kazde obdobie je v niecom tazke

selest
21. okt 2023

Povedala by som ze je to cim dalej narocnejsie😅 a to sme s nadejou vzdy cakali na nejaky milnik ze bude mat rok zacne sam chodit a bude dobre, zacne hovorit povie nam co potrebuje, budu dvaja pohraju sa spolu😆😆 haha, pojdu do skolky a my si trosku oddychneme🤣🤣🤣to vies chodia tyzden v mesiaci aj to ich revom taham za nohy do auta..revem aj ja🤣😭 a to sme vlastne este len na zaciatku..treba si uzit tie zlate babatkovske casy..

ivka67
24. okt 2023

Naša má 3,5roka. Pre mňa najhoršie asi teraz nedávno začalo. Obdobie vzdoru…. Je dosť drzá a robí doslova naprieky, my obaja pracujeme od jej 1,5 roka - žijeme mimo sk. Tu je materská 3 mesiace. Nastúpila som neskôr a to volo tiež dosť ťažké , všetko nejak zosúladiť. Ale nejako sme to zvládli. Strašne vymýšľa teraz a z tatina má doslova srandu a žiadny rešpekt. Niekedy sme obaja na prášky z nej. Na druhej strane keď sme niekde medzi ľudmi/s deťmi je úžasná, vie sa podeliť, a deťmi si nerobí zle…. Len doma je to riadny čert. A ešte nie najťažšie ale skôr má nebavilo to obdobie keď už chcela chodiť ale ešte nevedela. A keď už začala tak odvtedy nás sused pod nami neznáša…. Lebo malá dupe🤷‍♀️