Ktoré obdobie materstva bolo pre vás s odstupom času najnáročnejšie?
A prečo?
Prvy rok dietata pri kazdom z 3 deti...to len prebalujes, krmis, uspavas, casto mu nerozumies co mu je...od 1,5r do 3r bolo zase zlate obdobie... kym neprislo obd.vzdoru.
@patka06 no to je na slučku. Môj teraz chodí druhý rok a zas to začalo. Už ma to nebaví- normálne som v depke občasné. Človek by už aj rad vypadol do roboty ale kde môžem ísť🙉 zo septembra bol v škôlke 8 dní..
Najťažšie bolo, keď dcérka nastúpila do škôlky a ja späť do práce...ona v škôlke plakala a ja celý deň ďaleko od nej...neskôr pripudlo veľa povinností, večer po práci domácnosť, úlohy, nemala som na seba žiadny čas...keď to môžem zhrnúť, najkrajšie boli 3 roky materskej ( aj keď manžel tvrdil, že som bola často nervòzna) a teraz prežívame také tiché obdobie - dcéra sa odsťahovala a mňa trápi, že už je to celé za nami, chýba mi ten čas, ktorý sme spolu trávili.
najťažšie - ako pri ktorom dieťati...
pri prvom - keď som od neho odišla mal 3 týždne.... bola som mimo z tých odchodov, syn to tak ale nevnímal.
V noci som kojila l každé dve hodiny a ráno som išla do školy - totálne nevyspatáááá a unavenááá. a takto sme fungovali dlho....
pre mna od 1 do 3, ked nevedel povedat, co mu je, co chce 😂😂😂 a potom skolkarske a nikdy nekonciace rozne druhy soplov a kaslov 😂😂😂
uplne peklo pre mna prvy rok - dcera zle spala, nocne 2 hodinove uspavanie, rev, koliky. syn v noci spal super, ale cez den reval ako tur, aj v satke aj vselijak, k tomu doma este aj dvojrocna starsia dcera - ten rok som jej vyrobila niekolko traum a psychicky som bola dost na dne. pomoc od rodiny nula, manzel staval dom, takze sama na deti 7-20 aj po vikendoch
Pri synovi všetko fajn, teraz pri 16mes dcére je to horšie - je taká unrnčana, nezahrá sa ani chvíľku sama...
Inak nemám rada obdobie keď dieťa ešte nevie chodiť ale chce 🙈 a teším sa keď skončí obdobie že musím stáť dieťaťu stále za zadkom a začne už len dozeranie 🥳
Pre mna pri prvom nebolo nejake zle obdobie,to sme mali zle obdobie s muzom😃veľká zmena ale dieta nebolo nejak že by s ním bolo zle obdobie… ale najhorsie pre mna bolo prvé dva mesiace s druhym,starší mal cez tri roky,ja v koncoch lebo som sa mu nemohla toľko venovat kolko som chcela a kým sme sa zosúladili,inak sme nemali nejak “náročné” deti … že sa nevyspime a podobne,choroby a tak,to sme ratali… no ale najhorsie bolo ten prechod z jedného dietata má dve,to fakt muž chodil domov že najprv nakukol cez okno,či sa smejem alebo revem alebo v akom som stave… vtedy som sa sama veľmi vydeptala a bolo to fakt psychicky najnáročnejšie obdobie pre mna😃 teraz ma mladší dva a pól rok,chodi so starším do skolky a ja mam nastupit do prace,takze aj sa tesim aj sa bojím aj všetko dokopy🤷♀️
úprimne, v skoro každom období som si povedala, že ups, toto je fakt ťažké. ale s odstupom času úplne najnáročnejšie materské obdobie pre mňa bol prvý rok po narodení prvého syna. naopak, pri druhom som si to obdobie celkom v rámci možností užila, takže to nemôžem paušalizovať. teraz už obaja chodia do školy, v niečom je to perfektne ľahké, aleopäť to považujem za "najnáročnejšie", pretože nástup puberty je celkom veselý 😀 a to ešte netuším, čo nás čaká. ale občas si poviem, zlatý malý uvrieskaný novorodenec 😉
Ahoj,pre mňa bolo najťažšie obdobie materstva keď som prišla o syna v 35tt, nevedela som sa s tým zmieriť, celý život sa nám obrátil hore nohami,starší syn musel nastúpiť do MŠ a ja som sa po 14 týždňoch MD vrátila do práce. Nič mi nedávalo zmysel,myslela som,že zošaliem,vadili mi ľudia,no proste všetko. Vďaka Bohu a mojim drahým blízkym som sa cez to preniesla. A aj vďaka tomu,že som si povedala,že koľko ľudí má ešte väčšie trápenie ako ja a musia fungovať, tak musím aj ja. S odstupom času som znova získala radosť zo života,prišiel aj ďalší syn. Som za všetko dobré veľmi vďačná...
Dospelosť môjho dieťaťa,už je veľké a nepotrebuje ma,obdivujem aké je húževnate,úžasne ide svoj život, ale už bezomna
Prvé mesiace, obe deti kolikove, ale tak že 4 hodiny doslova vrieskali od bolesti,my zúfalí, lebo sme im nemali ako pomôcť, nič nepomáhali, 20minut spali 24/7 bez preháňania.Do toho reflux, takže úplne masaker, ani neviem ako sme to s mužom dali
Od 3 mesiacov do kým začala chodiť
Kazde dieťa malo iné obdobie ktoré bolo náročné.
Môj má zatiaľ len 2 roky, ale najhoršie boli prvé mesiace pre mna. A pritom bol “dobre” bábätko, nemali sme problémy so spánkom, kolikami a podobne, len to bolo take zvláštne obdobie že sme si na seba zvykali, nevedela som čo mám s ním robiť led bol hore 🙈 všetko začalo byt lepšie, ako sa začal hýbať, a hlavne ked uz vedel chodiť, potom keď prešiel na jeden spánok. A teraz ked má 2 roky je ro pre mna super 😊 uz vie kadečo povedať, zje normálne jedlo čo my, viem kedy pôjde spat, mame svoj režim 😊 vôbec mi nechýba to babatkovske obdobie
Začínajúca puberta starsej
Ja ani neviem-prve mesiace ten neustaly strach, ze vsetko je zle a stres z jeho placu, potom extremna separacna kriza trvajuca hadam nekonecno, potom dlho nechodil, vsade ho bolo treba na rukach nosit, potom bolo chvilku dobre a v dvoch rokoch prisiel vzdor😄 vravim si, ze dobre este len bude
Kazde obdobie je v niecom tazke
Povedala by som ze je to cim dalej narocnejsie😅 a to sme s nadejou vzdy cakali na nejaky milnik ze bude mat rok zacne sam chodit a bude dobre, zacne hovorit povie nam co potrebuje, budu dvaja pohraju sa spolu😆😆 haha, pojdu do skolky a my si trosku oddychneme🤣🤣🤣to vies chodia tyzden v mesiaci aj to ich revom taham za nohy do auta..revem aj ja🤣😭 a to sme vlastne este len na zaciatku..treba si uzit tie zlate babatkovske casy..
Naša má 3,5roka. Pre mňa najhoršie asi teraz nedávno začalo. Obdobie vzdoru…. Je dosť drzá a robí doslova naprieky, my obaja pracujeme od jej 1,5 roka - žijeme mimo sk. Tu je materská 3 mesiace. Nastúpila som neskôr a to volo tiež dosť ťažké , všetko nejak zosúladiť. Ale nejako sme to zvládli. Strašne vymýšľa teraz a z tatina má doslova srandu a žiadny rešpekt. Niekedy sme obaja na prášky z nej. Na druhej strane keď sme niekde medzi ľudmi/s deťmi je úžasná, vie sa podeliť, a deťmi si nerobí zle…. Len doma je to riadny čert. A ešte nie najťažšie ale skôr má nebavilo to obdobie keď už chcela chodiť ale ešte nevedela. A keď už začala tak odvtedy nás sused pod nami neznáša…. Lebo malá dupe🤷♀️

Dcérin nástup do škôlky, ťažko som znášala jej "škôlkárske" choroby, pretože predtým chorá nebývala.