icon

Ľutujem, že som nemala dve deti

catmartina
11. aug 2021

je tu niekto taky, co ľutuje, ze ma jedinacika? Alebo naopak, ze by stačili dve miesto troch?

Strana
z3
dijka123
11. aug 2021

@catmartina ahoj no ja mam len jedinacika a je mi luto ze je sam

pribinak
11. aug 2021

Mam jedinacika a ľutujem, že nemá aspoň jedného súrodenca.

catmartina
autor
11. aug 2021

Zeny a je to z vlastného rozhodnutia?(ze mate jedinacika)

littlebubble
11. aug 2021

Lutujete to kvoli sebe alebo kvoli detom? Vasim detom ten surodenec mozno ani nechyba a mozno by ho ani nechceli.

marpel
11. aug 2021

@catmartina mame zatiaľ jedináčika ale na 11te narodeniny k nej pribudne súrodenec. 😊
Veľmi sa teší aj ona, aj my.

daddyasmr
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
11. aug 2021

mám jedináčika, o druhé dieťatko sme prišli, ale neriešila a neriešim to. Aj keby sa to druhé narodilo, bol by medzi nimi už dosť veľký vekový rozdiel. takže by sa spolu zrejme nehrali (dlho sme sa o to druhé pokúšali a nedarilo sa), ale to, že má dieťa súrodenca, neznamená automaticky, že so budú celý život blízky, že si budú rozumieť. V niektorých prípadoch sú vzťahy úžasné, v niektorých vlažné alebo aj nijaké. Nezamýšľam sa nad tým, na čo aj?

diaalex
11. aug 2021

@catmartina 14 rokov som bola jedináčik úplne v rodine, v 14tich sa narodil môj bratranec a v 15tich moja sestra 🙂

simona139469
11. aug 2021

Ja som jedináčik a musím povedať, že som takto šťastná. Miesto súrodencov mám rodinu ktorá je mi tak blízka že som šťastná. A mam aj krstných bratov a bratranca. Takze byt jedináčikom je fajn.

jenny224
11. aug 2021

Viem, že otázka je položená inak a nezvyknem odpovedať od veci, ale: som jedináčik a veľmi rada, že to tak je 🙂

tianna
11. aug 2021

@catmartina Som jedináčik, mám dávno po 30, trápilo ma to ako dieťa a trápi ma to stále.. Závidím v dobrom každému kto má brata či sestru. Je to jeden z dôvodov prečo som vždy vedela že chcem veľa detí 🙂 máme troch drobcov, časom by sme ešte jedno chceli 😊

majusqa77
11. aug 2021

ja mam 3 a mat o 5 rokov menej, brali by sme aj dalsie 🙂

lilope
11. aug 2021

@daddyasmr 🤦‍♀️ tak nemajte deti, ušetríte planétu

pininka1
11. aug 2021

Mam kamarata ktory je jedinacik, jeho rodicia sa snazili o dalsie, ale nevyslo to. Rodicia zomreli pomerne skoro a on ostal sam, iba s jednym strykom. Casto mi vravel ze mu je velmi smutno a tazko, ze sa nema s kym porozpravat, tak ako surodenec so surodencom, je to ine samozrejme ako s manzelkou alebo s detmi. Ked potreboval cokolvek poradit vzdy bol na to sam a preto sa aj rozhodol mat viac deti, nechcel aby zazivali takyto pocit.

iveta7677
11. aug 2021

@catmartina aj ja mam jedneho a tiez lutujem, ze nema surodenca.Hoci synovi to nevadi.Aj ja som sama a nevadi mi to.

poopsie
11. aug 2021

Chceli sme 3 no osud to zariadil na jedno a teda vôbec, vôbec netúžim po hormonálnej liečbe a aby ten zázrak života mal niekto vyrobiť v labáku...

pribinak
11. aug 2021

@littlebubble chyba mu súrodenec a veľmi

liusa82
11. aug 2021

@littlebubble Presne tak.Aj ja som jedináčik a teda nelutujem nikdy mi súrodenec nechýbal.Ani v detstve a ani teraz v dospelosti.Síce naši chceli 2 deti.Ale tak musim im stačiť iba ja 😀

heleninamama
11. aug 2021

Som jedináčik a som z toho šťastná. Čo vidím okolo seba, akékoľvek súrodenecké vzťahy sa začnú rúcať v dospelosti a končia sa pri dedičskom konaní.

matkahelka
11. aug 2021

@catmartina ja mam 12 rocnu dceru, mam za sebou mimomaternicove, potraty, roky sa nam nedarilo, ja som to uz pomaly vzdavala. som jedinacik, muz ma 2 bratov, vzdy tuzil po velkej rodine. prenho by boli 4 deti ideal.
nasa dcera si presla vsetkymi stadiami- od velkej tuzby po surodencovi, kedy vypisovala listy mikulasovi, jeziskovi, obzerala v obchodoch cudzie babatka, co tak velmi chcela surodenca... po odpor, ze surodenec by ju len obtazoval, musela by sa delit o vsetko a tak ho nechce. ked zistila, ze ten surodenec zrejme predsa len bude, chvilu bola ignoracia, chvilu odpor a s mojim rastucim bruskom sa uz velmi tesi a kazdy tyzden skonstatuje, ze cas sa akosi vlecie, ze by mohol ist rychlejsie, aby sme babatko mali cim skor.
pre mna je uplne mimo mojho chapania,ak sa rodicia pytaju maleho dietata, ci chce surodenca. to 3 ci 5 rocne dieta ma relevantne odpovedat a rozhodnut za celu rodinu? fakt scestne.

elizabet173
11. aug 2021

@matkahelka aj pre mňa je scestné sa na to pýtať dieťaťa

littlebubble
11. aug 2021

Napíšem pohľad dieťaťa.Ja mám súrodencov.Len raz v živote som povedala, že by som chcela súrodenca a samozrejme nikto nepochopil, že rovesníka aby som sa mala s kým hrať.Ja som ako dieťa vedela, že to už možné nie je a zmierila som sa s tým.

Máme aj generačný rozdiel.Rodičia chceli deti tak ich majú.Ak by to chceli kvôli mne tak fakt nemuseli.Som jedináčik tak či onak v podstate.
Som ako taká teta ktorá chodí na návštevu.Ľúbime sa, ale nie je výhra byť najstarší.Na spoločnú reč dôjde možno v mojej 50tke.Každý si žije svoju dimenziu, svoj svet.

Naozaj mi v 7 a ani v 16 bábätko nechýbalo aj keď za súrodencov som rada, ale bola by som aj bez nich.Aspoň ako dieťa som si to vynahradila bratrancom.

Polovička vlastného súrodenca nemá.Nemohli mať a je rád.Pri otázke, že či nechcel súrodenca odpovedal (a načo by mi bol, nemal som čas, od rána do večera som mal program a tak mi to vyhovovalo).Má staršieho nevlastného a vidia sa raz za rok.Tiež generačný rozdiel.Moja polovička ajtak nie je ten typ ktorý by mal rád rodinné stretnutia a chcel sa niekomu spovedať.

Ak ľutujem tak len to, že nemám súrodenca ,,rovesníka,,.

Ani ja by som nechcela mať 2 deti s vekovým rozdielom.Možno max 2/3 roky.

Ak chcú rodičia viac detí tak nech majú, ale ak to chcú ako ,,darček,, tak sa nevyjadrujte za svoje deti.Deti to tak možno nechcú a ten ,,darček,, bude ako za trest :D.

littlebubble
11. aug 2021

@pribinak Máš ešte malé dieťa? Chcel by súrodenca? Ak áno tak chápem, že mu chýba.

pribinak
11. aug 2021

@littlebubble má 11 a často povie, že by chcel brata alebo sestru

euka210
11. aug 2021

@catmartina mame 3ch a keby zdravie dovolilo, chceli by sme aj 4....mozno by bolo dievcatko 😁 ja len na spoluziakoch a kamaratoch synov vidim, ze jedinacikovia su ovela viac na mobiloch atd...ale aj chcu sa s niekym hrat...k nasmu 7r. chodi jeden z ulice ked je u starkych, lebo sa tam nema s kym hrat ked je sam. Introvertom to mozno menej vadi, alebo ani nevadi lebo maju svoj pokoj 😀 ale spolocenskym detom chyba surodenec.

elementissa
11. aug 2021

Ja mám jedno a aj bude jedno. Ja mám o generáciu starších "súrodencov". Sú to pre mňa cudzí ľudia, vyrastala som ako jedináčik a jediná doba, kedy som túžila po sestričke bola keď som mala zhruba 5 rokov. Ale nechcela som žiadneho urevaneho novorodenca. Mala som imaginárne dvojča na hru a to mi stačilo. Vybudovala som si silné sesterské vzťahy s kamarátkami, s ktorými aj keď sa nevidím 3 roky, tak pri najbližšom stretnutí nadviažeme debatu tam kde sme skončili a rozmýšľame ako jedna, navzájom si dokončujeme vety, napádajú nám tie isté myšlienky. Sme spriaznené duše. To by sa mojím nevlastným súrodencom, ktorí by mi mohli byť rodičmi nikdy nestalo. Ja som šťastná a kvôli planéte, kvôli sebe a kvôli môjmu synovi nebudeme mať už ďalšie dieťa. Nech si svojho duševného súrodenca vyberie sám. Takého, s akým si budú rozumieť na 1000%, vyberú si jeden druhého dobrovoľne a nie, že ja mu dovleciem uhucaneho novorodenca v 5 rokoch, s ktorým si nebude mať čo povedať minimálne do konca VŠ, lebo každý bude žiť úplne ničím iným. Rodičia nech majú viac detí kvôli sebe, lebo oni chcú. Oni sa budú starať, oni budú vychovávať. Nie kvôli deťom. Ja zo svojho okolia poznám iba jeden prípad, kde sú súrodenecké vzťahy dobré aj v dospelosti. Všetci ostatní sa akurát rozvadili na život a na smrť a bitka ešte iba príde pri dedení.

euka210
11. aug 2021

@catmartina ja som sa raz mojich 9,7,5r pytala ci by chceli este dalsieho surodenca. A prave 7r najviac spolocensky by este chcel....on chcel niekedy aj sestricku 😁..ked sa narodila neterka

littlebubble
11. aug 2021

@pribinak A pýtala si sa ho aj na to, že či by chcel rovesníka alebo by prijal bábätko? Lebo deti väčšinou nemyslia všetko tak ako rodičia.

Mne mamina tiež povedala, že som chcela súrodenca.Teraz ako dospelá som jej povedala, že áno chcela, ale určite nie od bábätka.Načo by mi to bolo.Môžem mať svoje deti.Chcela som sa mať s kým hrať.

Tak som jej to povedala.Obe vieme, že to možné nebolo v tej dobe.

elementissa
11. aug 2021

@pribinak nuž ale asi nie novorodenca o 11 rokov mladšieho. Ideálny by bol 11 ročný súrodenec, s ktorým by viedol rozumnú diskusiu a rozumnú hru. Deti toho nahovoria veľa, lebo nepoznajú druhú stranu. Tí čo súrodencov mali, nevedia čo je to byť jedináčik, tí čo súrodencov nemajú, nevedia aké je to oslobodzujúce ich nemať. Najhoršie to majú tí, čo síce súrodencov majú, ale v skutočnosti to syrodenci nie sú. Napríklad tí moji, o 20 rokov starší. Ja som pre nich vždy bola decko, oni pre mňa vždy cudzí ľudia a napriek tomu mama vyžaduje, aby som im volala na narodeniny či kupovala darčeky na Vianoce. A pritom ich ani nepoznám a žila som pri nich do svojich 5 rokov, čo si ani nepamätám. Ešte aj @littlebubble vie aké to je, lebo tiež má takých nesurodencov. Len ona je prvá a ja posledná, ale efekt rovnaký.

pribinak
11. aug 2021

@littlebubble on má deti veľmi rad. Je mu jedno aký vek, zahrá sa aj s babatkmi či škôlkarmi, ktorých mame v rodine, ale so súrodencami svojich kamosov.

Nie je to o tom, že by deti vzdy pýtali len rovesníka, často je to o tom, že mam parťáka, mizno mladšieho mizno staršieho, ale mam. Nie som v izbe sám.

Strana
z3