Ľutujete, že ste nemali tretie dieťa?
Ahojte žienky!
V poslednom čase ma chytá dosť často myšlienka na tretie dieťa. Mame dve dievčatá, jedna ide do školy od septembra ďalšia chodí do škôlky. Beha mi to po rozume každý deň. Ci ísť do toho alebo nie . Potom však rýchlo zistím, že dve nám stačia....nie kvôli vycerpaniu, aj keď áno aj to zažívam ako každá keď sú náročné dni, ale hlavne keď vidím svet okolo mňa...finančné by to bolo asi už na hranici s tretím dieťaťom tejto dobe ....kým je malé sa dá ale väčšie už bude mať aj iné záujmy ako pieskovisko a ihrisko .....teraz mame všetko,aj si doprajeme aj nasetrime nieco....muž tiež vravel ,že chcel by ale teraz aká je doba nie je si tým isty....nechce aby dievčatá museli byť ukratene co sa týka krúžkov a podobne ..moja otázka preto je hlavne na ženy,ktoré už majú možno viac rokov alebo väčšie deti a prešli si niečím podobným v minulosti ...ľutujete časom rozhodnutie nemat ďalšie dieťa?
Ano, svojho casu som sa aj ja zamyslala som sa nad tym , ci mat 3.dieta, po 40-tke ma to preslo, uz neriesim. 🙂 Ale nie, nelutujem. Nemam co lutovat, ved mam 2 krasne, este stale male deti...
Ale ja som skor pragmatik a napr. by som do 3.dietata planovane nesla, ak by som vedela, ze by to financne alebo inak, bolo na hrane..
My sme boli od predmanzelskych cias dohodnuti na troch. No uz v case medzi 1. a 2. nam moj prijem chybal (to bol rodicak este 190 eur), do toho manzelovi znizili plat o 200 eur (celkovo v praci zla financna situacia pre vsetkych nastala)... Do toho ja zdravotne problemy, ktore uz budu asi navzdy... A tak sme sa dohodli, ze po dvoch "koncime"... Rozdiel medzi prvymi dvomi mame 1,5 roka a po skonceni MD s 2. som sa vratila do prace... Pracu som nemala tazku, financne fajn, dokonca part-time... Ale... Lutovala som, ze to tretie nemame... Moje srdce to nedokazalo nikdy prijat, tato cast mojho ja bola strasne smutna a frustrovana (i ked som, samozrejme, bola a som stastna a vdacna za tie prve dve)... Jednoducho som mala stale pocit, ze nam este niekto chyba... No rozum vravel, ze nie, lebo vek, zdravie, financie, bolo by potrebne vacsie auto, byvame v 3-izbovom byte... No milionpat dovodov, preco nie, vsetky relevantne... A aj tak som sa x rokov trapila... Bolelo ma toto rozhodnutie od cias, ako sme ho urobili (to sme este ani 2. nemali)... A po 7. rokoch sa to moje vytuzene 3. predsalen narodilo... Nebolo planovane, ale bolo milovane od prvej sekundy, ako som o nom vedela...
...auto vacsie sme zvladli kupit, v byte sme sa "upratali" tak, ze sa pekne pomestime, zdravotne problemy stale su, ale zvladame... Drobec ma tri roky, najstarsie problemy s ucenim, tu tiez velmi pomohlo, ze som bola doma... A medzitym sme riesili i vaznu diagnozu u najstarsieho dietata (nador na mozgu) a ja som si uvedomila, ako je dobre, ze su tri... Ze ak by sa niektoremu z nich nieco stalo, stale tu este to, ktore zostane, bude mat surodenca... Ja viem, ze ten jeden by navzdy chybal... Ale... Snad vies, ako to myslim...
...a tiez s 3 detmi je uplne ina dynamika vztahov🤭 ...tu je ale dolezita i zaangazovanost rodicov. Necakat automaticky, ze sa surodenci laskou k sebe navzajom automaticky roztopia... Treba na tych vztahovh aj pracovat. A to je za mna lepsia investicia do zivota nez sukromne skoly a more v lete a Alpy v zime kazdy rok...
My mama tri, plánované. Dvaja chalani a princezná.
Chlapci mali 7 a 4. Je to super. Ano máme RD takže miesta dosť. Chalani však majú spoločnú veľkú izbu, aktuálne 15 a 12. Dcéra má sama už bude mať 8.
(Čas beží) Každý majú svoje záujmy, každý iný šport, od školy som ich učila fungovať aby som ich nemusela vyvážať. Sú samostatní. najstarší postráži mladšiu, postará sa keď som v práci, prípadne niečo mám. Áno mám čas aj na seba. Nie vždy si to odnesie najstarší ale pomôže a môžem sa na neho spoľahnúť. Chalani sestru milujú každý podľa seba. Najstarší to na ňu vie a ona je z neho úplne paf. Mladší ju ešte provokuje a veľmi ho baví keď vrieska 😂 za mňa asi najväčší problém je auto ale aj to sme vyriešili. Za ten čas už tretie. Aktuálne má sedačku už len dcéra. Takže pohoda.
Samozrejme sme vedeli, že to môže byť aj chlapec ale to nám bolo úplne fuk. Pre chlapca už doma všetko mas a pre dievča si to budeš užívať. 😉

Presne tuto otazku teraz riesim. Mam 39 a dve dcerky 5 a 2. A rozmyslam ci dat tretie. Lebo bud takto po sebe alebo vobec, kvoli mojmu veku.