Mali ste vždy jasno v tom, koľko detičiek chcete?
Ahojte.
Ja som v tom mala jasno vždy. Chcela som dve deti. To sa mi plní. Jedno mame doma, druhé je na ceste. S manželom sme sa o tom veľa krát rozprávali a zhodli sme sa, že 2 sú akurát a že sa budeme cítiť kompletne. Lenže z jeho strany dohoda opadla, lebo budeme mat doma babinec.
Ja chápem jeho túžbu mat syna, ale nikto mu to negarantuje, že sa to na 3.krat podari a ja už ďalšie dieta nechcem. Toto druhé tehotenstvo sa cítim naozaj fyzicky, aj psychicky zle. Nonstop sme riešili niekoho ku dcére, lebo som mala problémy, musel ju bravat do firmy, striedali sa babky. Musel ma zastupovať vo všetkých činnostiach doma.. A on ma stále ružové okuliare. Potrebujem sa dať aj fyzicky dokopy. To bol jeden z argumentov, ktorý som mu dala. Jeho odpoved bola, že sa dám dokopy (operácie..) a môžme ísť na to.
Otázka na Vás, či ste si to časom rozmysleli alebo ste jednoducho trvali na svojom, že 2 a dosť?
Chcela som, aby on išiel na zákrok (po narodeni druhej), pretože ja som rozhodnutá, že ďalšie dieta nie, ale on odmietol. Nechcela som do seba pchať po pôrode tabletky, ani nič hormonalne, keďže ma opúšťa fyzické zdravie, ale keďže viem, aký ma postoj voči ďalšiemu dieťaťu, musím sa čo najviac ochrániť sama..
Myslite si, že ho to ešte prejde ? Nevyčíta mi to, ale veľa krát mi už povedal, že mne budú doma baby pomáhať a s firmou, ktorú buduje, mu baby nepomôžu.
@nikolka232 dohodli sme sa našťastie
Po prvom pôrode som vravela, že jedine ak vynosi a porodí iná žena 😅
Nakoniec som s na to dala a rozumne mi sám navrhol, že ide na vazektómiu, nebudem predsa tŕpnuť, ja mam 36,manžel 41 ,aby sme riešili umele prerušenie
Je to zle, keď sa partneri nezhodnú
My sme mali jasno - chceli sme dve deti. Ked sme mali dve tak som po case neplanovane otehotnela a o to babatko sme prisli. A po tomto zazitku sme zrazu vedeli, ze chceme mat este tretie. Mame tri kusky a nelutujem. Po tretom manzel siel na vazektomiu.
Co tym chcem povedat - clovek moze casom a volyvom okolnlsti zmenit nazor na pocet deti.
U vas vidim viac problemov:
1. Chcem dieta lebo chcem dieta a nie chcem chlapca
2. Muz ignoruje tvoje zdravotne problemy
3. Vysvetlila by som mu, ze aj zeny dokazu byt CEO a riadit firmu
@nikolka232 hm...dieta kvoli budovaniu firmy je fakt uzasny dovod. A tebe baby pomozu, akoze fakt argumenty ako z roku 1976 alebo z mentalneho zapadakova. Odkial ste s takouto mentalitou?
V prvom rade, mat tretie dieta len kvoli tomu ze "snad budem mat syna" je blbost uz v zaciatku. A co spravis ked to bude dalsie dievca? Alebo este lepsie, dvojicky?
To, ze si to ludia rozmyslia sa stava, ci uz chcu a chceli mat menej ci viac. Ale mat tretie dieta len preto aby to bol snad chlapec... A nebodaj este preto, aby mu mal kto pomahat s firmou, to su fakt blbosti nehnevaj sa. Kolko ludi ma firmy a decka v tom nepokracuju, nepomahaju, alebo na to nemaju danosti atd. Ak by boli jeho argumenty ine, aj by som sa zamyslela mozno. Ale takto nie...
Mozes zvazit pripadne teliesko, a ak si to rozmyslis, nie je to tak nezvratne.
Súhlasím s názorom @anonym_861258 A ešte dodám z vlastnej skúsenosti, že môj muž chcel tretie a nejako mi to "zabudol povedať" Má vytúžené syna a kašle na neho. Teraz je chlapec v puberte a nedokážu spolu vôbec nájsť spoločnú reč, záujmy, proste komunikácia na bode mrazu. Tiež argumenty, že doma babinec, a kto mu bude pomáhať vo firme. Teraz je syn na vedľajšej koľaji, lebo nenaplnil jeho očakávania a s babami má super vzťah. Ak tretie dieťa nechceš nechoďˇ do toho. Ja svojho syna ľúbim je to citlivý chlapec a iba trpí kvôli niekoho blbosti.
Otazku poctu deti sme mali vydiskutovanu este predtym nez sme si povedali ze skusime sa snazit. Ja som vzdy chcela 1 dieta, od mala. Nezmenilo sa nic. Moj muz je zo 4surodencov, este kedysi na zaciatku vztahu povedal sem tam ze mozno by aj 2 chcel ale ako sme sa o tom rozpravali, bol v pohode s jednym. No a ked uz bol syn na svete, uz bol s tym plne stotozneny, sam by dalsie dieta vobec nechcel, niekolkokrat to sam povedal pocas rokov.
Nikdy ,nikdy by som nemala dieta kvoli inemu cloveku. Musela by som ho chciet ja sama
Veľmi nepríjemná situácia.
Odhliadnuc od toho, že sa správa ako typický slovenský sedlák s tým ich "zachovaním rodu", dajme tomu že na to pristúpiš. Ak to bude náhodou aj do tretice dievča tak čo urobí? Či bude skúšať šťastíčko ešte štvrtý, piatykrát? A ak by sa ten chlapec narodil, bude ho uprednostňovať pred dievčatami?
Z tohto všetkého by mi najviac prekážalo, že muž kašle na moje zdravotné problémy a možné riziká spojené s ďalším tehotenstvom. V prvom rade by mal myslieť na tvoje zdravie a až potom na svoje očakávania.
Veľmi nepríjemná situácia.
Odhliadnuc od toho, že sa správa ako typický slovenský sedlák s tým ich "zachovaním rodu", dajme tomu že na to pristúpiš. Ak to bude náhodou aj do tretice dievča tak čo urobí? Či bude skúšať šťastíčko ešte štvrtý, piatykrát? A ak by sa ten chlapec narodil, bude ho uprednostňovať pred dievčatami?
@bomba36 Ja takych realne poznam. Tlacia sa v malom byte, penazi malo, ale po 2 dcerach este "skusili syna"🤦♀️ nastastie vyslo, lebo ti by boli schopni skusat este aj 3x.
Ja by som s chlapom, čo má takéto názory, nemala ani 1 dieťa, nieto 3...neznášam takéto šovinistické typy.
Neboj sa, ked pride to druhe, len ho pekne zapajaj do otcovstva, ziaden volny cas, tak ako ty, nech je to fer. Hned ho prejde tuzba po tretom
Ty vynosis,ty porodis,ty sa budeš starať nie on ...pokiaľ ty nechceš nemôže ťa nútiť
@nikolka232 vôbec to nerieš. Prejde ho to, keď sa druhé narodí a budete mať doma nie babinec ale blazninec. A po pôrode ho treba v maximálnej miere zapájať do starostlivosti o deti. Prejde ho to.
Hmmmmm keby som ty tak si dam radsej pre svoj pokoj potom antikoncepciu 🙄
Tretie si môžete adoptovať a ty neohrozíš svoje zdravie.
Ano mali,obaja sme chceli 2 a mame 2. Ako tvoj muz vravi, babinec. Mojmu to bolo lauter fuk, akoze mozno by sa potesil synovi, no po 3rokoch snazenia nam bolo jedno,co ten zazrak ma medzi nohami. Blbe reci boli iba u svokrovcov pri druhom tehotenstve, tiez kvoli zachovaniu mena. Tak som ich rychlo uzemnila,ze budu mat to,co si ich synacik spravil a mam pokoj 😁 Tiez by som zdravotne 3.tehotenstvo nedala,nenechaj sa do toho tlacit. Radsej doma babinec ako mama invalid. Nikde tvoj muz nema istotu,ze 3. bude syn. Moja spoluziacka ma 5 bab 😁 A prevziat firmu moze aj dcera, preco len syn. Kolkokrat prave dcera byva otcov milacik, libling a viac k otcovi lipne.
A ako pisu baby, poriadne ho zapajaj, po druhom ho to tretie rychlo prejde 😉
@nikolka232 dohodli sme sa s manzelom, ze budeme mat jedno dieta, mame jedno dieta a koniec, ak by manzel prisiel, ze chce dalsie, tak jedine s inou zenou
A keď to syn nebude? To ho napadlo? Či potom vás kopne do ** a ty s troma malymi detmi, pričom tri si od začiatku nechcela..
Chceli sme dve aj máme dve, brali sme sa mladí a kamoši naokolo mali bábätká, keď našimi trieskala puberta zatúžili sme po treťom obaja ale už sa zdravotne nedalo.
Mala som jasno, počet deti sedí. Časom k sebe možno priberieme psa a budeme úplne komplet. A odkazujem mužovi, že mat dve baby je skvele. A mysli si to aj môj muž- su to také jeho princezničky a v ich očiach je “kráľ”.
@nikolka232 my to máme naopak, ja by som aj chcela tretie, manžel je za to, že dve stačia. A kdeže on je ten čo nás počas materskej a rodičovskej "živý zatiaľ čo ja som len doma", končíme pri dvoch. Ale viedli k tomuto rozhodnutiu dlhé rozhovory a vzájomná dohoda....
@nikolka232 a baby mu preco nemozu pomahat vo firme akoze? Seriously?
to je dovod, ze nema kto pomahat vo firme, to je asi taky aurgument, ako ked nam vycitala byvala suseda, ze mame len jedno dieta a nebude sa mat kto o nas starat na starobu, co by som nevyzadovala od ziadneho dietata nikdy
Poviem ti to rovno. Tvoj muž je kretén.
kde berie istotu že tretie bábo bude syn. poznám viac prípadov že syn nebol ani v treťom, alebo ani v štvrtom tehu.
môj otec mal 5 sestier. 😉
Poznam jednu co toto vyriesila jednoducho . Vedela ze jej stacia dve baby a dalsie deti nechcela a nespoliehala sa na muza ktory tuzil mat syna . Hnet po porode si dala zaviazat vajcovody ..a jej muz to uz Len musel akceptovat .
My sme v tom mali jasno od zaciatku vztahu,muz je zo 4deti,ja zo 4deti.Obaja sme chceli 4deti a mame ich 5.Ale opet obaja sme cakali a boli s tym ok s tym 5tym,len som povedala,ze od roka pojdem do prace a hucala cely rok do muza nech mi vybavi u nich robotu.Aj s tym bol ok a od roka robim na opacnej smene.
Zo vsetkym musite byt hlavne obaja na 1 vlne,inak to nebude dobre.
A my sme dceru mali az v 4tom poradi,muz mi vravi uverim az ked uvidim.A bola to dcerka.
Moja babka mala 4 sestry, s veľkými vekovými rozdielmi, lebo pradedo stále dúfal v syna, ktorý s ním bude v dielni robiť.
Ja úprimne ľutujem všetkých, ktorí 'musia' pokračovať v rodinnej firme, akoby nemohli mať vlastné ambície.
Otrasné argumenty predkladá tvoj muž. A to, že nedbá na tvoje zdravie, je vrchol vrcholov. Toto nie je o nejakej dohode. Treba racionálne premýšľať a prispôsobiť sa situácii.
Áno, mali sme v tom obaja jasno. Chceli sme dve a aj mame dve. Aj napriek tomu, že sme začali až tesne pred 40.tkou.
keby som sa vratil v case tak asi ziadne do tejto doby

V prvom rade, mat tretie dieta len kvoli tomu ze "snad budem mat syna" je blbost uz v zaciatku. A co spravis ked to bude dalsie dievca? Alebo este lepsie, dvojicky?
To, ze si to ludia rozmyslia sa stava, ci uz chcu a chceli mat menej ci viac. Ale mat tretie dieta len preto aby to bol snad chlapec... A nebodaj este preto, aby mu mal kto pomahat s firmou, to su fakt blbosti nehnevaj sa. Kolko ludi ma firmy a decka v tom nepokracuju, nepomahaju, alebo na to nemaju danosti atd. Ak by boli jeho argumenty ine, aj by som sa zamyslela mozno. Ale takto nie...
Mozes zvazit pripadne teliesko, a ak si to rozmyslis, nie je to tak nezvratne.